Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Kadonneet kuukautiset

Ne vaan hävisivät elokuussa, 21 vuoden jälkeen. Tuskin meistä naisista kukaan on erityisen innoissaan menkoistaan, jotka vieläpä aiheuttavat monille ihan jäätäviä vatsakipuja ja vetävät osan jengistä vuodelepoon. Minulle kuukautiset eivät ole koskaan olleet sen kummempi vaiva, mitä nyt on ärsyttänyt, jos menkat ovat osuneet samaan ajankohtaan rantaloman tai alkeellisissa olosuhteissa vietetyn mökkireissun kanssa.

Toki olen raskauksien vuoksi ollut kahdesti menkoitta kauankin, mutta muuten kuukautiseni ovat aina olleet säännölliset. Kiertoni on tasainen ja olen yleensä osannut ennakoida vuotopäivät hyvin.

Käytän kuukautisten seuraamiseen appia, josta on nyt kuukautisten kadottua ollut iso hyöty: ollaan lääkäreiden kanssa voitu sovelluksesta katsoa ihan tarkkaan kierron kesto ja säännöllisyys, kun merkkaan sovellukseen aina tarkasti sen, koska menkat alkavat, koska loppuvat ja myös sen, kuinka heviä vuoto minäkin päivänä on. Syynä appin käyttöön on itselläni ollut lähinnä menkkojen ennakointi, mutta nyt on ollut iso apu tästä kertyneestä datasta, kun on pitänyt kelata monia kuukausia taaksepäin ja selvitää eri tahoille omien kuukautisten luonnetta.

Kun kuukautiset eivät syyskuussa alkaneetkaan, olin aluksi tietenkin varma, että olen raskaana. Kun varmistui etten ole, aloin miettiä pahimpia skenaarioita: onko mulla syöpä? Joku kamala sukupuolitauti? Erittäin epätodennäköistä, mutta kuitenkin mahdollista.  Aloin tietenkin googlettaa: yeisimmät kuukautisten katomaiseen johtavat syyt ovat raskaus, painon putoaminen, sairaus, stressi, hormoniehkäisy ja menopaussi. Aloin käydä vaihtoehtoja läpi yksi kerrallaan.

Aluksi varasin ajan yksityiselle lääkäriasemalle, koska alkoi yhtäkkiä ahdistaa aivan kamalasti, että mitä jos sittenkin olen raskaana (vaikka kolme raskaustestiä olivat antaneet negatiivisen tuloksen), tai entäpä jos mulla on vaikka joku akuutti tilanne, mikä on hoidettava asap? Pääsin yksityiselle gynelle seuraavana päivänä ja sain ultraamisen myötä rauhan: ei raskautta, ei mitään poikkeavan näköistä, ei kertakaikkiaan mitään outoa. Tai no, tavallaan oli, mutta kohdunkaulan limakalvon ohuuteen oli syynsä: olin gynekäynnin tapahtuessa neljättä päivää nestepaastolla, jonka vuoksi limakalvo kuulemma näytti ”siltä kuin anorektikoilla”. Mutta menkkani olivat olleet kadoksissa jo 5 viikkoa ennen nestepaaston aloitusta, joten paasto ei voinut olla syy kuukautisten häviämiseen. (Olen paastonnut viimeisen 10 vuoden aikana lähes 20 kertaa, eikä menkkojen kanssa ole koskaan ollut ongelmaa.)

Gyne myös otti papa-näytteen, joka osoittautui normaaliksi. Ei siis riskiä kohdunkaulan syövästä.

Puhuimme painosta: painoni on tippunut kesän aikana pari kiloa, joka liittyy lähinnä siihen, etten ole kesän ja alkusyksyn aikana ennätänyt treenata samaan malliin kuin aikaisemmin. Kadonneet kilot lienevät siis lähinnä lihasmassan surkastumista, olettaisin. Painan  suunnilleen 58-59 kiloa, joka on 166 senttiselle naiselle ihan passeli luku. Painon putoaminen ei voinut olla kadonneiden menkkojen syy.

Seuraavaksi gyne kysyi stressistä. Stressi tosiaan voi aiheuttaa kehossa hormonaalisia muutoksia, joiden myötä kierto voi muuttua tai menkat kadota kokonaan. Ulkopuolisen silmin katsottuna stressi tietenkin voisi olla syynä, kun ottaa huomioon sen, etten pitänyt juuri kesälomaa ja olen tehnyt VILLDiä kesäkuusta tähän päivään saakka enemmän tai vähemmän päivittäin. Mutta sitten taas fakta on se, että olen lasteni kanssa jokatoinen viikko, enkä silloin pysty tekemään töitä kuin 5-6 tuntia päivässä ja kesällä he olivat lomalla, eli kotona kanssani, joten kyllä minä  lomailinkin. En kärsi uniongelmista, nukun 6-8 tuntia yössä ja nukahdan helposti ilman apuaineita. En todellakaan koe olleeni poikkeuksellisen stressaantunut, vaikkakin heinäkuussa juuri ennen ekoja VILLD-ohjelman kuvauksia ehkä olikin aika hektinen ja paikoin ahdistunutkin olo. Se kuitenkin oli heinäkuussa ja sen jälkeen menkat tulivat elokuussa normaalisti. Lääkäri tai gynekään eivät uskoneet, että stressi on syynä kuukautisten katoamiseen.

Lääkäri kyseli hormoniehkäisystä, sillä joihinkin hormonaalisiin ehkäisymenetelmiin (esimerkiksi minipillereihin ja hormonikierukkaan) liittyy kuukautisten poisjääminen. Kerroin kuitenkin, etten ole käyttänyt hormoniehkäisyä yli 8 vuoteen, joten myös hormoniehkäisyn aiheuttama häiriö eliminoitiin.

Vikaksi vaihtoehdoksi jäi jonkin sairauden mahdollisuus, joka tietenkin kuumotti. Hyvän ystäväni äidillä havaittiin agressiivinen syöpä elokuussa, ja vain viikoissa nainen meni todella huonoon kuntoon ja ystävääni alettiin valmistella äitinsa poismenoon. Tapaus on ollut itselleni aika havahduttava ja pienten lasten äitinä lähes kamalin skenaario olisi se, että minulle yhtäkkiä tapahtuisi jotakin, jonka myötä en voisi olla lasteni elämässä läsnä itsenäisesti, että minusta tulisikin potilas. Kohdunkaulan syövän riski oli jo eliminoitu onneksi ja käydessäni terveysasemalla lääkärin vastaanotolla, tulikin puheeksi kilpirauhanen. Kilpirauhastaudit voivat tehdä vuodosta epäsäännölliset ja siksi sain käydä kilpirauhaskokeissa. Terveysaseman lääkäri totesi, että mikäli kilpirauhastulokset olisivat normaalit, kannattaisi  hormonikuuri aloittaa ja ottaa hormonikuuri kertaluontoisesti, saadaksemme tietää, onko ongelmani hormoniperäinen vai ei. Kilpirauhastulokset olivat normaalit.

Tässä kohtaa länsimainen lääketiede suositteli minulle keltarauhashormonikuuria, joka olisikin ollut seuraava toimenpiteeni, ellen olisi hoksannut testata vielä yhtä juttua.

Jo ensimmäisen gynekäyntini yhteydessä syyskuussa olin saanut mukaani Terolut-reseptin. En kuitenkaan aloittanut hormonikuuria heti, sillä gynen mukaan piti odotella pari viikkoa paaston jälkeen, että josko menkat sittenkin alkaisivat. Eivät ne alkaneet, mutta hormonit eivät kiinnostaneet yhtään.

Terveyskeskuksen lääkärikin suositteli hormonikuuria kilpirauhastulosten jälkeen, jotta päästäisiin jyvälle siitä, oliko ongelmani hormoniperäinen vai ei.

Kaverini olivat alkaneet vitsailla minulle googlettamalla faktoja ennenaikaisesta menopaussista. Opin, että yhdellä naisella sadasta voivat vaihdevuosioireet alkaa jo kolmekymppisenä. Nauratti ja mietin lähinnä, että onneksi on skidit jo tehtynä! Vaikka muiden suuntaan vitsailin aikaisesta menopaussista, olin sisäisesti asiasta huonona. Ei kai se voinut olla mahdollista?  Samalla pääsin kiinni siihen tunteeseen, joka varmaan monila keski-ikäisillä naisilla on siinä vaiheessa kun menopaussi alkaa: olo on yhtä nuori kuin aina, mutta keho alkaakin osoittaa vanhenemisen signaaleja. Kukaan ei ole nuori ikuisesti, mutta vanheneminen on silti rankkaa silloin, kun tapahtuu yhtäkkiä isoja muutoksia omassa kehossa.

Vaihdevuodet eivät kuitenkaan tuntuneet loogiselta syyltä, koska elimistössäni ei ollut mitään muita merkkejä hormonaalisen toiminnan muutoksesta. Esimerkiksi kosmetologini totesi, että menopaussi näkyisi todennäköisesti ihossani, eikä mitään muutoksia normaaliin ollut. Lääkärikään ei uskonut aikaiseen menopaussiin.

Tämän kaiken keskellä olin halunnut etsiä itselleni vaihtoehdon hormonikuurin tilalle ja hakeutunut kiinalaisen lääketieteen ammattilaisen vastaanotolle. Olen tekeillä olevaa kirjaani varten lukenut paljon siitä, kuinka esimerkiksi lapsettomuutta hoidetaan hyvinkin tuloksellisesti akupunktiolla ja ajattelin, että ehkä menkkojen katoamiseenkin löytyisi apua akupunktiosta. En kokenut mitään riskiä kokeilemisessa ja ajattelin, että mikäli akupunktio ei toimi, haen sitten sen keltarauhashormonikuurin.

Päädyin makaamaan kiinalaisen lääketieteen asiantuntijan, Taina Alakulpin pöydälle, jossa minulle tehtiin jo ekalla visiitillä sekä kuivakuppausta että akupunktiota. Kumpaakaan en ollut testannut koskaan aikaisemmin. Hoitotoimenpiteitä edelsi kuitenkin pitkä keskustelu ruokavaliosta ja elintavoista. Taina kertoi, että yleensä asiakkaan ensimmäiseen käyntiin varataan aikaa 1,5 tuntia, jotta ehditään tehdä kunnon haastattelu ja tilannekartoitus.

Taina on koulutukseltaan kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoitaja, joka on opiskellut alan arvostetuimmassa, Pekingin  kiinalaisen lääketieteen yliopistossa. Ennen tätä Tainalla on takanaan kolmen vuoden opinnot Suomessa. Pekingissä hän erikoistui mm. yrttilääkintään, ihotauteihin, syöpäsairauksiin ja gynekologiaan. Tainan mukaan lapsettomuuteen haetaan nykyään apua aika usein, mutta kadonneisiin kuukautisiin harvemmin.

Alkuhaastattelun jälkeen kävin makuulle ja Taina aloitti hoidon kuivakuppauksella. Kuivakuppauksessa ihoon kiinnitetään kuppauskupit kuten perinteisessäkin kuppauksessa, mutta ihoon ei pistetä reikää. Veri ei siis roisku ja homma on ihan sisäsiistiä. Mulle kiinnitettiin kupit alavatsaan, sinne, missä ongelman oletettiin olevan.

Kun Taina hetken päästä otti kupit irti, ja pyysi mua tunnustelemaan ihoani kuppien alta totesin, että iho tuntuu kylmältä. Taina totesi, että ihon tulisi olla lämmin, jos kaikki olisi niin kuin pitää. Kiinalaisen lääketieteen käsityksen mukaan kehossani oli kylmää, joka pitäisi saada liikkeelle/pois. Mm. kuppaaminen auttaa tässä, se vetää kehon kylmyyttä pintaa kohti.

Seuraavaksi oli akupunktion vuoro. Neuloja laitettiin alavatsaan, kämmenselkiin, sääriin, pohkeisiin ja nilkkoihin. Taina aktivoi neuloilla pisteitä, jotka vaikuttavat mm. veren muodostumiseen ja säätelevät kuukautiskiertoa.

Puhuimme paljon myös ruokavaliosta ja siitä, millä tavalla voisin vaikuttaa kehon kylmyyteen valitsemalla fyysisesti ja energeettisesti lämpimiä ruokia.”Kiinalaisessa lääketieteessä ruoansulatuksesta ja sitä kautta Qin eli energian ja Veren tuotannosta nautitusta ravinnosta ovat vastuussa Perna ja Mahalaukku. Pernan optimaaliselle toiminnalle erittäin tärkeää on lämpö ja raa’an ja kylmän ruoan ajatellaan heikentävän sen toimintaa. Tätä kautta optimoimme Veren tuotantoa kehossasi myös antamalla parhaat mahdolliset olosuhteet sen tuotannolle” Taina kirjasi mulle sähköpostiin.

(Mikäli ihmettelet lainauksessa olevia isoja alkukijrjaimia hassuissa paikoissa: Taina kertoi, että isoilla alkukirjaimilla halutaan erottaa kiinalaisen lääketieteen ja länsimaisen lääketieteen termit toisistaan, koska sanojen merkitys ja laajuus on erilainen.)

Kiinalaista yrttilääkintää ei ole mahdollista vapaasti käyttää Suomessa ja siksi keskityimme hoidossani etenkin ruokavalioon. Taina suositteli minulle ruoka-aineita, jotka tukevat veren tuotantoa ja niitä sisäelimiä jotka osallistuvat veren tuotantoon. Sain ohjeeksi syödä mahdollisimman usein kypsennettyä ja lämmintä ruokaa.

Kiinalaisen lääketieteen käsitys elimistön kuumuudesta/kylmyydestä ei ole synnynnäinen ominaisuus, vaan ihminen vaikuttaa siihen itse elintavoillaan ja ruokavaliollaan. Kun kävimme läpi sitä, mitä syön, tajusin, että syön todella paljon fyysisesti kylmää safkaa. En ole ajatellut tätä koskaan sen enempää, edes pannut asiaa merkille! Ruoka-aineet voivat olla paitsi fyysisesti kylmiä tai kuumia, myös energeettisiltä ominaisuuksiltaan kylmyyttä tai kuumuutta kehoon välittäviä. Esimerkiksi inkivääri, sipulit  ja liha tuovat kehoon lämpöä, kun taas äyriäiset, merilevä, kurku tai piimä välittävät kroppaan kylmää.

Taina suositteli, että nauttisin fyysisesti lämmintä ruokaa jokaisella ateriallani, ja vaikkei uskoisi, homma oli mulle haaste! Meni melkein viikko, ennen kuin olin päässyt jyvälle siitä, millä tavalla rakentaisin päivittäiset ruokailut lämpimien safkojen ympärille. Aamulla aloin syödä puuroa (joka itse asiassa oli mulle blogin alkuaikoina ihan itsestäänselvyys), lounaalla aloin nauttia keittoja, illallisella valmistin usein munakasta, mutta iltapalalla tuskailin, kuinka kaipasin salaattia ja tuoretta, kuumentamatonta ruokaa! Kun oma dieetti koostuu tavallisesti salaattiannoksista, hedelmistä, pähkinöistä, chiahyytelöpuuroista, smoothieista jne. on ihan sairaan haastavan tuntuista yhtäkkiä alkaa syöpä pelkästään kypsennettyä ruokaa! Eivätkä haasteet loppuneet tähän: Taina totesi, että minun pitäisi kerran vuorokaudessa juoda 1 dl luuydinlientä. Vaadin perusteluja.

”Lisäämme päivittäiseen käyttöön luuliemen, jonka voidaan ajatella monella eri tavalla auttavan tähän ongelmaan. Ensimmäisenä se tukee Munuaisia, jonka tehtävänä on muun muassa tuottaa Esenssiä, josta voidaan myös muuntaa Verta elimistön käyttöön. Länsimaisittainkin luuydin osallistuu meidän kehossamme verisolujen tuotantoon ja kiinalaisittain taas ajatellaan ruoka-asioista monesti niin, että jos haluamme esim. vahvistaa rustoja, syödään rustoja, jos vaikka puuelementin toimintaa (jonka väri on vihreä), syödään vihreää ja luonnollisesti jos haluamme vahvistaa luuydintä (ja Veren tuotantoa), syömme luuydintä. Tätä kautta hauskasti kohtaavat myös nämä kaksi erilaista lääketieteen maailmaa.”

Tainan diagnoosi kadonneiden menkkojen ongelmaan oli: Veren vähyys ja Kylmyys kohdun alueella. Päivittäinen, lämpimän luuliemen nauttiminen tuo kehoon paitsi fyysistä lämpöä, myöskin tukee munuaisten toimintaa, joka puolestaan liittyy kehon verenmuodostukseen.

En ole vegaani, mutta luuydinliemi ei innostanut ihan kamalasti. Halusin kuitenkin toimia ohjeiden mukaan ja antaa luonnollisille keinoille mahdollisuuden, ennen kuin tarttuisin hormonireseptiin ja marssisin apteekkiin. Niinpä utelin Ossilta ohjeet luuliemen tekoon ja suuntasin Hakaniemen halliin. Illalla keittelimme ison kattilallisen luulientä, jota seuraavana päivänä pakastin kerta-annoksissa ja sulattelin seuraavina viikkoina päivittäin nautittavaksi.

Jo parissa päivässä lämpimän ruoan lisääminen ruokavalioon alkoi antaa yllättäviä merkkejä: vatsa oli tosi rauhallinen! Yleensä se mölisee omiaan ja on aika levoton. Menkat eivät kuitenkaan alkaneet ja seuraavan session yhteydessä Taina paitsi kuivakuppasi ja käytti akupunktioneuloja, myös moksasi selkääni.

Moksauksessa akupisteitä lämmitetään pienillä, pujonsukuisesta puusta valmistetuilla moksa-kupeilla, joissa on moksavillaa. Pieni kuppi sytytetään niin, että sen yläpinta alkaa hehkua, ja tämän jälkeen se kiinnitetään ihoon.  Koska kyseessä on kiinalaisen lääketieteen yrtti, sillä on myös muita vaikutuksia kehossa, kuin pelkkä fyysinen lämmittäminen. Lämmitimme selän ja alavatsan alueen akupisteitä, sellaisia,  jotka stimuloivat niitä sisäelimiä jotka ovat vastuussa veren tuotannosta kehossa. ”Moksan Artemisia-yrtin lämmin ominaisuus aktivoi Yang Qitä, sen karvaus kulkee meridiaanien läpi säädellen Qitä ja Verta, ajaen niistä ulos Kylmää ja sen kirpeys poistaa Kosteutta. Siksi moksaus on tehokas ja laajasti käytetty hoitomenetelmä, jolla hoidetaan Kylmästä, Kosteudesta tai stagnaatiosta johtuvia oireita, kuten esim. palelua tai kipua” valistaa Finnacu-saitti.

Takana oli kaksi hoitokertaa, joissa olin käynyt viikon välein. Olin nauttinut luulientä päivittäin ja päässyt lämpimän ja kehoa lämmittävän ruoan syrjään kiinni. Mulla oli Tainalle ennen kolmatta hoitokertaa hyviä uutisia: kuukautiset olivat edellisenä viikonloppuna alkaneet!

Taina oli iloinen puolestani ja kertoi, että mikäli menkat olisivat antaneet yhä odottaa itseään, olisimme vieneet akupunktion astetta pidemmälle ja laittaneet korviini neulat, joita olisi tarvinnut pitää viikon ajan! Apua.

Kävin hoidossa vielä kaksi kertaa sen jälkeen kun menkat olivat alkaneet ja jatkoin myös luuliemen nauttimista, tosin en joka päivä, vaan jokatoinen. Katsotaan, kuinka kauan jaksan sen kanssa säätää…

Niistä saamistani ruokaohjeista, jotka ehkä kiinnostavat teitä tarkemmin. Taina suositteli minulle seuraavia ruoka-aineita:

 • kypsennetyt kokoviljat, riisi, kaura, ohra, speltti, tattari
 • kurpitsa, bataatti, porkkana, maissi, herneet, hedelmät kypsennettynä, sipuli, purjosipuli, valkosipuli, nauris, sienet,
 • pinaatti, lehtikaali, punajuuri, kookos, litsi, viinirypäleet, kirsikat
 • linssit ja herneet, yleisesti, kikherneet, kidneypavut, tempeh
 • kana, nauta, sika, ankka, sammakko, luomu maksa, kananmunat, luomu luuydin
 • makrilli, tonnikala, anjovis, ahven, ankerias, monni, osterit, simpukat, katkaravut, merilevät
 • tuore inkivääri, mustat seesaminsiemenet, taatelit, viikunat
 • vehnänoras, miso

Ruokia, joita minun piti kehon kylmyyden vuoksi välttää:

 • salaatit, raa’at hedelmät ja vihannekset, idut
 • kovin makeat ruoat ja sokeri, suklaa
 • kylmät ruoat kuten jäätelö tai smoothiet
 • kylmät juomat

 

Kuva: static.thefrisky.com

Olen iloinen, että ”surffaan taas karmiininpunaisen aallon harjalla” kerran kuussa —mikäli nyt menkat tulevat normaalisti tästäkin eteenpäin. Pidän teitä ajan tasalla, mikäli kiinnostaa. 😀

Miksi kerroin tästä kokemuksestani? Koska halusin jakaa lääkkeettömän vaihtoehdon vaivaan, joka mahdollisesti on hoidettavissa muullakin kuin hormoneilla. Tosin, kuten tekstissäkin totesin, olisin kyllä hakenut kuurin apteekista, mikäli Tainan osaaminen ei olisi jeesinyt, mutta kun tosiaan tiesin lapsettomuuteenkin olevan tarjolla tehokkaaksi havaittuja akupistehoitoja, halusin siksi testata tätä ehdottomasti itse. Pyrin aina etsimään lääkkeettömän vaihtoehdon, mikäli koen, että se on vaivaan nähden turvallista.

Hinnoista: eka kerta Tainalla Sofianovassa maksaa 80 €, jonka jälkeen käynnit ovat 65 € / tunti. Päälle tulee aina 8 € toimistomaksu. Minulle kertyi viisi hoitokertaa, eli kokonaisuus kustantaa 380 €. Gynelle pulitin 272,70 €, terveyskeskusmaksu puolestaan ei ollut iso. Näissä hommissa ei tosin mieti ekana rahaa, vaan sitä, että saisi itsensä kuntoon, mutta toki eri vaihtoehtojen hintoja täytyy puntaroida.

Juttelin Tainan kanssa hoidon aikana paljon ja innostuin kiinalaisesta lääketieteestä sen verran, että mietin, josko sitä jopa kouluttaisi itseään. Taina kertoi, että tammikuussa olisi mahdollista aloittaa opinnot Suomen Kiinalaisen lääketieteen akatemiassa, jossa voi opiskella kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoitajaksi (3,5-4 vuoden koulutus) tai tuinahierojaksi (2-vuotinen koulutus). Opinnot tapahtuvat verkossa ja viikonloppuisin on lähiopetusta. Kiinnostaisi kyllä!

Olipa pitkä avautuminen, toivottavasti tästä oli apua muille, joilla on samanlaisia vaivoja.

22 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Akunastat on korvissa ihan kivat
ja helpot. 🙂

  Kiitos kommenteista!

  Appi on tosiaan Clue.

  Ja mitä tulee kiinalaiseen lääketieteeseen:
  ei ehkä kuitenkaan verrattavissa ”harrypotter-maagikkoon”. 😀

Mikä sovellus sinulla on käytössä?

  joo muakin kiinnostaa!!

Kumpaankohan kannattaa uskoa, tieteellisen koulutuksen saaneeseen lääkäriin, vaiko johonkin harrypotter-maagikkoon?

  Eh? Voihan sitä uskoa mihin vaan. Tärkeintä että vaiva paranee.

Todennäköisesti ensimmäinen hoitokerta olisi riittänyt, jos se sai aikaan ovulaation. Silloinhan kuukautiset alkavat noin 2 viikon kuluttua. Jännä, ettei hoitoja tehnyt käskenyt odottaa sitä kahta viikkoa ennen johtopäätöksiä. Toki viiden hoidon sarjalla saattaa olla pitempi aikainen positiivinen vaikutus.

Menkkasovellus on näköjään Clue (ainakin Androidille). Tosi kätevä, suosittelen!

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen juuret ovat paljon syvemmällä kuin länsimaisen. Lisäksi se hoitaa sairauden tai vaivan juurta eikä vaan oiretta. Ihminen kohdataan kokonaisuutena.

Suosittelen lämpimästi opiskelua, aihe on todella mielenkiintoinen. Olen saanut valtavan avun akupuntiosta todella vaikeaan migreeniin, ja sen jälkeen opiskellut perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitajaksi.

Kiitos, tämä oli erittäin informatiivinen postaus, itsellä paljon ongelmia kuukautiskierron kanssa. Vatsaongelmiin aloin syömään kehotyyppini mukaan (auyrvedisesti) ja sain samalla kuulautiset takaisin! Mutta tässä lisää jelppiä mulle jos ongelma jatkuu 🙂

Hanna kyllä länsimainenkin lääketiede pyrkii parantamaan syyn eikä vain hoitamaan oiretta silloin, kun siihen pystytään. Oliskohan tässä menkkojen palaamisessa kuitenkin ollut olennaisin asia se, että Noora alkoi syödä energiatiheää ruokaa, jolloin keho sai signaalin ettei tarvitse säästellä? Ongelman kanssa ei onneksi oltu vielä niin pitkällä, että olisi tullut loppuunpalamisoireita tämän enempää.

Näinhän se toimii kun hallitsee kiinalaisen lääketieteen joka on sitten ihan eri asia kuin länsimainen akupunktio fyssarin,hierojan tai lääkärin tekemänä jos ei takana ole kiinalaisen lääketieteen perusteiden opiskelua.Nämä harrypotter-jutut voi laittaa ihan omaan arvoonsa ja saahan sitä vetää hormooneja naamaansa mutta on tietenkin järkevää selvittää syy ja lähteä sitä kautta korjaamaan kehon epätasapainoa.

Ravitsemusalan ammattilainen muistuttaa, että laskennallinen paino on eri asia kuin biologinen paino. Parin kilon laihtuminen voi aivan hyvin johtaa kuukautisten poisjääntiin. Oman vastaavan tilanteen olen hoitanut vähän helpommin ja halvemmalla, eli syömällä lisää ja nostamalla painoa… juurikin sen kaksi kiloa.

No, todennäköisempää taitaa olla on että kyseessä oli a) sattuma tai b) syömisen lisääntyminen. Ei ole mikään uusi juttu että hoikilla ihmisillä voi herkemmin jäädä menkat pois, ja kun tehostaa ravinnonsaantia niin menkatkin palaavat. Eikä tarvitse edes olla hoikka, ylipäätään kun kropalla on ravinto vähissä niin seuraus on herkästi tuo.

Olisko mahdollista saada luuliemelle ohjetta sulta
? Kiitos jo etukäteen <3

Tuota… Tuli mieleen, että oliko aivolisäkehormonit tutkittu jo? Kuukautiset voivat jäädä pois mm. liian korkeiden prolaktiiniarvojen vuoksi. Jäikö lääkärillä tutkimukset nyt ikäänkuin kesken? Vaikka käytkin vaihtoehtohoidoissa, olisi hyvä jatkaa lääkärillä, siinä rinnalla.

Kiitos tästä jutusta <3
Oon kiinalaisesta lääketieteestä myös saanut monesti apua.
Syksyllä minulla oli liikaa kuumuutta kehossa ja kuukautiset jäi pois. Terapeuttini suositteli perinteistä kuppausta ja käynnin jälkeen kuukautiset alkoivat parin viikon sisällä.

Lähde ihmeessä opiskelemaan lisää, jos kerran on kiinnostusta. Tämä on tulevaisuutta, muualla maailmassa on terapeutteja enemmän väkilukuun nähden, joten tarjoaa myös mahdollisuuksia.

Kuulostaa siltä että sulla oli anemia.

Flo on myös hyvä appi kuukautisten seuraamiseen 🙂

Miten voit olla varma, että nimenomaan itämainen hoito auttoi? Ehkä kuukautiset olisi tulleet ennen pitkää itsekseen. Seurailepa, tuleeko kuumia aaltoja. Ystävälläni diagnosoitiin varhaiset vaihdevuodet 40-vuotiaana, ja varhaiset oireet tulivat muutamaa vuotta ennen, satunnaisilla kuukautisten poisjäännillä.

Itsellä oli sama ongelma!
Ja sain menkat takaisin 2 käsittely kerran jälkeen Chakra hierojalla Janilla.
Sain ystävältä sen tiedot kun hänellä oli sama ongelma menkat olivat reilu kaksi vuotta pois.
Hän oli saanut taas vastaavan tieton kaverilta.

Mekaaninen Chakra hieronta toi minulle avun!

Chakra Hieroja Jani.
Yhteydenotto puh. 044 9689016,
0403797366 Jani
chakrahieronta@luukku.com

Toimii ympäri Etelä-Suomen alueella .
Helsinki, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Mikkeli..

Liian vähärasvainen ruokavalio saattoi olla syynä kuukautisten poisjäämiseen.

On ihan normaalia, että kuukautiset joskus jää pois. Itse olisin neuvonut syömään hyvin ja odottelemaan jääkö useammat kuukautiset välistä, ja sitten vasta hakeutua hoitoon. Hormoniverikokeet on sen verran arvokkaita, ettei heti kannata otattaa. Jos sinulla tosiaan oli anorektikon limakalvo kohdussa, ei se hormonikuuri olisi välttämättä toiminut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.