Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Suomalaiset luomuvillamyssyt valloittavat maailmaa

Kävin pari viikkoa sitten vihdoinkin Myssyfarmilla. Olen käyttänyt merkin villatuotteita vuosikaudet, kuitenkaan koskaan piipahtamatta itse farmilla. Niinpä pakkasin autoon skidit ja äitini eräänä sunnuntaina, ja ajoimme Salosta Pöytyälle katsomaan, missä luomuvillamyssyt oikein valmistetaan.

Myssyfarmi on perheyritys, jonka on perustanut kahdeksan vuotta sitten silloin vielä ammattisurffaaja Janne Rauhansuu, joka asui tuolloin Sveitsissä. Mies oli surffannut ammatikseen 15 vuotta, mutta joutui loukkaantumisen myötä laittamaan pillit pussiin. Myssyhommat alkoivat aika sattumalta Jannen tykästyttä ystävänsä pipoon, jota tämä ei kuitenkaan suostunut Jannelle antamaan. Surffari alkoi harjoitella kutomista ja pian käsissä oli juuri sellainen pipo, minkä Janne halusi. Loppu onkin historiaa.

Myssyfarmia pyörittää nykyään Jannen kanssa vaimo Anna, joka parhaillaan on perheen jälkikasvun kanssa Japanissa työmatkalla. Myssyfarmin pipot ovat kuumaa kamaa Aasiassa, etenkin Koreassa ja Japanissa, jossa skandimeininki myy. Myssyfarmin pipoja myydään myös Englannissa, Tanskassa, Norjassa, Hollannissa ja Saksassa, joka on Euroopassa isoin jälleenmyyntimaa.

Kuva: Myssyfarmi Instagram ja Myssyfarmin www-sivut

Mikä tekee Myssyfarmin pipoista erityisiä? Muutamakin seikka. Ensinnäkin se, että ne valmistetaan käsityönä Suomessa, jossa valtuutetut myssymummot ne kutovat. Myssyfarmi työllistää reilut 10 mummoa, jotka kutovat myssyt kotonaan. Kerran kuussa mummot ja Anna tapaavat ja pipot vaihtavat omistajaa. Tuotteet ovat käsityötä ja niin eettisiä kuin olla ja saattaa — myös materiaalin osalta.

Myssyfarmin tuotteet valmistetaan suomenlampaan luomuvillasta. Kyseinen lammaslaji on harvinainen, koska se ei ole kovin hyvä lihalammas. Siispä monikaan ei tätä lammasrotua nykyään enää pidä. Villan osalta se on kuitenkin priimaa; ”melkein kuin merinoa” totesi Anna minulle tilavierailulla. Villa tulee Rintalan tilalta, eikä kuluttajilla oikeastaan ole keinoa päästä tähän materiaaliin käsiksi juuri missään muualla, raaka-aine kun on todella harvinainen.

Tämä postaus käsittelee myssyjä, mutta voidaanko hetkeksi kuitenkin kiinnittää huomio näihin aivan hurmaaviin lampaisiin? Lapseni olisivat halunneet ottaa ne mukaan ja minunkin oli aika vaikea jättää ne Pöytyälle. Mitä sydämensärkijöitä!

Myssyfarmi tuottaa muutamia erilaisia myssymalleja sekä kaulureita ja vähän pienempiä kaulatuubeja. Itselläni on ollut jo pari talvea käytössä ihan huikean lämmin ja mukava Myssykauluri, jonka saa helposti kiedottua pari kertaa kaulan ympäri. Ei pääse kylmä tai viima takin alle, kun kauluri istuu tiiviisti ja lämmittää ihanasti. Bonuksena ihana lampaan tuoksu, josta intoilinkin blogissa loppuvuodesta 2015. Juuri tuoksu on omasta mielestäni yksi tuotteiden myyntivalteista.

Myssymalleihin liittyen farmilla on tehty hiljattain tuotekehitystä ja uusinta uutta ovat luksusmyssyt.Materiaalina on samainen suomenlampaan luomuvilla, jota on käytetty paitsi itse pipon kutomiseen, myös tupsuun. Viime talvina katukuvassa on näkynyt pipoja, joissa on turkistupsu, mutta monikaan ei halua käyttää epäeettisissä oloissa tarhattujen eläinten turkista. Myssyfarmin tupsut imitoivat trendikkäitä turkistupsuja, mutta on valmistettu tarhattujen turkiseläinten sijaan onnellisena kasvaneiden luomulampaiden taljasta. Eettisin mahdollinen turkistupsu.

Mikä itseäni ilahduttaa vielä kaiken päälle on se, että Myssyfarmin pipot on värjätty kasviväreillä. Katsokaa nyt tätä väriskaalaa, aivan huikea!

Myssyfarmin pipokuvia katsellessa toivoo, että tulisi nopeasti viileämpi ilma (nämä kun ovat oikeasti tosi lämpimiä). Sain itselleni Myssyfarmin toisen uutuusmallin, Muffimyssyn, jonka vedän päähän heti, kun voin! Nudenvärinen Muffi on nimeltään Stylisti ja pipon väri on uskomattoman kaunis! Luonnonvalkoisen villan on värjännyt käsin luonnonväreillä Raaseporissa Anna Vasko. Kiitos Anna ja Myssyfarmi, tässä pipossa elän koko ensi talven.

Todella kiinnostavaa nähdä, mihin mittasuhteisiin Myssyfarmin Aasian markkinat kasvavat, musta tässä on aineksia todelliseen hittiin. Jään jännityksellä odottamaan!

***

Blogin lukijana saat alennusta Myssyfarmin tuotteista, mikäli oma villavarastosi kaipaa täydennystä. Alennuskoodilla NOORANMYSSY20 saat -20% alennuksen. Ale on voimassa 15.10. saakka.

26 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Ihania pipoja! Mun lemppariväri taitaa olla Veistäjä. Yleensä valitsen tylsiä harmaita ja mustia, mutta tuo väri piristäisi kyllä syksyä ja talvea.

Ihania oli kaikki, mut ehkä ottaisin sen bambin 🙂

Ihanat värit 😍

Ihan mahtava konsepti! Bambi sopisi mun päähän täydellisesti. 🙂

Ehdottomasti näyttelijä. Ihana vihreä!

Ompelija on ihana!

Oi!! Upeita myssyjä! Tänne kelpaisi mummun kutoma piirtäjä-pipo 😍

Ihanaa viikkoa!

Olen ihaillut muffeja mallisto julkistamisesta asti 😍 Väri olisi graafikko, ihanan erilainen ja värikäs piristys talveen!

Muotoilija sopii mulle 🙂

Kaikki tosi upeita, mutta Muffimyssy Jäkälä ehkä eniten mua. Ihan uutisia kaiken kaikkiaan!

    Ihania, heh. 🙂

Innoistuin todella.’tykkään väristä Kuvaaja.
Ehdoton väri minulle.

Kiitos esittelystä.
SAAKO NÄITÄ JÄLLEENMYYNTIIN?

Soile
0400 789 468

    Toi Stylisti ihan mun värinen! Ihanan näköinen ja varmasti pehmeä ja lämmin 😍

Suosikkiväri on blackblack!

Suosikkini on Stylisti 🙂

Tosi kivoja! Veistäjä.

Ihanan pehmoisen näköisiä! Muotoilija on ehkä kaunein, tosin tokihan riippuu minkä takin kanssa tuota käyttää 😘.

Muffimyssy Piirtäjä-sävyssä = lemppari!! Ei haittaisi syysviima sellainen päässä 🙂

Moi!
Suosikkini on Maskeeraaja 🙂 upeita kaikki

Blackblack on paras 🐱

Graafikko tai kuvaaja. Näistä on tosi vaikea valita vain yhtä.

Veistäjä <3

Ehdottomasti maskeeraaja! Näin pipot myssyn sivuilla, eikä mikään muu enää kelpaa <3 Väristä voi jopa tinkiä, kunhan se on muffimyssy 🙂

Kaikki ihania, itse jäin miettimään kaulureita, kutittaako villa?

Hiekka on ihanan pehmeän värinen, sopisi täydentämään kylmän sään vaatekerran!

Hei! Ei suomenlampaanvilla ihan superharvinaista ole; useat suuret, ammattimaiset lammastilat kasvattavat ja jalostavat rotua. Rotua viedään myös ulkomaille, jossa se on kysytty hyvän sikiävyytensä ansiosta. Villa ei ole markettitavaraa, mutta sitä kyllä löytyy raakavillana tai langoiksi jalostettuna mm. kehräämöiltä ja suoramyyntiä harjoittavilta lammastiloilta. Myös muokattuja kotimaisia taljoja on myynnissä, joista nämä tupsut on tehty. Tarhattujen turkiseläinten karvasta tehdyt tupsut eivät ole myöskään epäeettisesti tuotettuja. Keinokuituisia en kyllä suosisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.