Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Hiusväri voi olla luomusertifioitu ja tehokas: Radico

Stop the press! Hennasin hiukset muulla kuin mustalla. Maailman kirjat ovat sekaisin!

Olen värjännyt hiuksiani mustaksi 15-vuotiasta saakka: ekat 10 vuotta markettiväreillä (JOO TIEDÄN) ja sen jälkeen, tultuani järkiini, hennalla. Nykyään värjään hiukset noin neljä kertaa vuodessa ja yleensä itse kotona, mustalla. Siitä vaan on tullut juttuni — lyhyestä, mustasta tukasta.

Testasimme hiljattain Lauran ja Inan kanssa meille kaikille uutta, intialaista värisarjaa nimeltä Radico. Kyseessä on maailman ensimmäinen 100% luomuksi sertifioitu hiusvärisarja. Suomessa Radicoa on myyty vuodesta 2015 ja globaalisti Radicon tuotteita myydään yli 50 maassa. Tunnettu brändi siis, vaikka meille kolmelle uusi tuttavuus.

Tarkoitukseni oli testata Radicon mustaa väriä kotiolosuhteissa itse värjäten,  mutta viime metreillä päätinkin, että haluan mustan sijaan päähäni tumman ruskeaa. Laura oli menossa laitattamaan Radico-värin päähänsä Ekofrissanille ja niinpä lyöttäydyin seuraansa ja saimme värit päähämme vierekkäisissä tuoleissa.

Lauran hiusten tyvi savivaalennettiin aluksi, jonka jälkeen hiuksiin käytettiin Radicon sävyä Champagne Blonde. Savivaalennus tehtiin ensin, jotta väri näyttäisi tasaisemmalta.

Mun kuontalo sen sijaan vain värjättiin. Ennen värjäystä hiuksissa näkyi juurikasvua viime toukokuisen värjäyksen jäljiltä (kuva alempana). Halusin saada juurikasvun häivytettyä ja hiukset tummiksi, mutta ei ihan mustiksi. Hiukseni värjättiin Radicon Dark Brown -sävyllä, joka on tosi lähellä omaa väriäni.

 

Ekofrissanin Viivi Silfverberg kertoi Radicon olevan kampaamonsa valinta, koska Ecocert-sertifioidulla sarjalla on todella laaja väriskaala; jopa viileät vaaleat ja mm. violetit sävyt ovat mahdollisia. Valikoimassa 23 valmista värisekoitusta + 10 ayurvedayrttiä. Yrittien ja kasvien määrän vuoksi kuitenkin allergisten on hyvä tiedostaa, että tummien sävyjen indigo on esimerkiksi sellainen, joka voi allergisoida.

Ina ei harrasta hiusten värjäystä, mutta testasi Radicon Hair Treatment Powderia, hiusten puhdistusjauhetta.  ”Jauhe tuoksui samalta kuin pikkutyttönä tehty Turkin reissu: mausteiselta! Selkeitä ohjeita arvostavana on hyvä, että pussissa sanotaan veden ja jauheen suhdeluku. Noudatin sitä ja saan aikaan hyvän mössön”. Inan mukaan tuote oli helppo käyttää, mutta pitkiin hiuksiin olisi tarvinnut kaksi pakkausta. Lauralla oli sama tilanne. Kannattaa siis tilata tuplat, jos hiukset ovat pitkät. ”Hiuksista tuli ihanan pehmeät. Näyttää siltä, että sellanen hiusten maantienharmaus olisi vähentynyt ja muuttunut lämpimämmäksi kuitenkaan vääjäämättä tai väriä vaihtamatta” Ina toteaa.

Opittiin tiimin kanssa hennaväreistä vaikka mitä tätä postausta tehdessä. Esimerkiksi, veden lämpötilasta: indigo voi palaa pois ja tummat värit täytyy siksi sekoittaa veteen, joka on maksimissan 70-asteista. Älä siis kaada kiehuvaa vettä hennavärin sekaan. Tasaisen sävyn aikaansaamiseksi on hyvä sekoittaa kuiva-aine nesteeseen vispilällä, vaikka kyseessä olisikin vain yksi sävy, eikä eri jauheiden yhteen sekoittaminen.

Opin myös tärkeän asian tummalla hennaamisesta: ei kannata peittää indigoa heti värin päähän laittamisen jälkeen, vaan sen kannattaa antaa ottaa happea 30 minuuttia. Vasta sen jälkeen päähän pussi ja päälle — ihan nerokas idea —pipo! Olen aina käärinyt päähän pyyhkeen, mutta värjäyspipohan on aivan loistava idis! Voi puuhastella kotona helposti mitä vaan ilman, että pyyhe valahtaa päästä. Tässä lookissa voisi hyvin lähteä vaikka kauppaan.

Minä en lähtenyt kovin kauas, vain kampaamon edustalle aurinkoon nauttimaan ehkä vikasta kesäpäivästä.

Väriaine sai vaikuttaa pipon alla vielä toiset 30 minuuttia, jonka jälkeen henna pestiin pois.

Vasemmalla tilanne ennen ja oikealla jälkeen värjäyksen. Sen lisäksi että sävy on just hyvä, tykkään siitä karheudesta ja kuohkeudesta, jonka henna hiuksille antaa. Hennaamisen jälkeen hiukset pysyvät karheauden vuoksi ilmavina. Tuossa ennen-kuvassa mulla on ollut tosin päässä myssy, jonka vuoksi tukka on erityisen lättänä, mutta niinpä se on usein muutenkin, kun hiuslaatuni on tosi ohut, enkä jaksa käyttää kauheasti muotoilutuotteita.

Lauran vaaleissa hiuksissa muutos on selkeämpi:

Me värjäsimme tällä kertaa kummatkin kampaamossa, mutta mikäli hennaat kotona, tässä muutama hyvä vinkki kotivärjäykseen:

-Kasviväriä on hyvä levittää runsaasti hiukseen intensiivisemmän lopputuloksen saamiseksi

– Indigo tarvitsee happea,tummempaa sävyä haluttaessa voi myssyn laittaa hiuksiin vasta puolen tunnin kuluttua värin levityksestä, puoleksi tunniksi vähintään

-Jos sekoitat kahta eri sävyä, sekoita vispilällä ensin kuivat aineet hyvin keskenään, lisää sitten vesi ja sekoita huolella

-Hyviä, helppoja ja turvallisia sekoituksia ovat keskiruskeista vaaleisiin hiuksiin:

  • Caramel + beige (2+1) ja cassia + strawberry blonde (4+1)

Vaaleisiin hiuksiin viileää vivahdetta saa:

  • amla + tuhkablondi ( 3+1)

-Mustiin hiuksiin pelkkä henna antaa upean lämpimän hohteen

Radicon värejä saa ostaa kampaamoista, jotka sarjaa käyttävät, löydät paikat täältä. Lisäksi Radicon värejä voi tilata suoraan maahantuojan nettikaupasta. Mikäli haluat testata, saat koodilla Kemikaalicocktail -15% alea kaikista kasviväreistä Waku Organicsin verkkokaupassa. Alennus on voimassa 15.9 saakka.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Myyjä kertoo värin olevan kestoväri. Minkälaisia kokemuksia teillä on tästä? Eli onko erityisesti tummaväri oiekasti pois kasvatettava?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.