Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Ecosmol — nerokas pienen tilan kierrätysjärjestelmä

Kierrättämättä jättäminen on onneksi nykyään poikkeus — ainakin omassa punavihreässä kuplassani se on. Tuntuu, että melkein kaikilla on halua kierrättää, ja että esteenä tai hidasteena on lähinnä se, jos omassa taloyhtiössä ei ole mahdollisuuksia kunnon lajitteluun.

Toinen ongelma kierrätykseen liittyen on lajitteluastioiden sijoittelun hankaluus, jos kämppä on pieni. Etenkin täällä Helsingin kantakaupungissa monet asuvat aika ahtaasti. Oma kotini on suunnilleen 50 neliön kokoinen ja ahdistaa, kun keittiön roskiskaappi on niin mini. Saan kierrätettyä hyvin biojätteen ja energiajakeen, mutta sanomalehti-, pahvi- ja lasiroskan kanssa olen vikan vuoden ajan joutunut taiteilemaan ja oikeastaan varsinainen lajittelu on tapahtunut vasta ulkona roskisten äärellä, kun edellämainitut jätejakeet ovat kaikki olleet iloisesti sekaisin kahdessa isossa paperikassissa, jotka toimittavat lajittelupisteen virkaa keittiössä.

Osallistuin Design District -rundille muutama viikko takaperin ja törmäsin kotimaiseen brändiin nimeltä Niimaar. Firma valmistaa Suomessa nerokkaita, Ecosmol-nimellä kulkevia,  pienen tilan kierrätysjärjestelmiä, jotka lisäksi ovat design-huonekaluja. Funktionalisuus ja estetiikka yhdistyvät tässä täydellisesti, mikä ei ole ihme; tuotteen muotoilija Harri Koskinen innostui projektista kuulemma, heti, kun häntä pyydettiin mukaan.

Niimaar on perheyritys, joka lanseerasi Ecosmol-kierrätysastiansa alkuvuodesta Tukholman messuilla. Tuote on suomalaista designia, valmistettu FSC-sertifioidusta koivusta ja saarnista, Suomessa. Kerrankin todellinen Made in Finland -tuote. Ilahduttaa! Säilytysjärjestelmiä on muutamassa eri värissä (puu, musta, valkoinen) ja hinta on 275-295 euroa.

Ecosmol on käytännössä puinen laatikko, jossa on kaksi liikuteltavaa väliseinää ja kansi.  Väliseinien liikuttelu mahdollistaa kierrätyslokerojen koon säätämisen omiin tarpeisiin. Mulle esimerkiksi oli tarpeen yksi iso lokero paperille ja kaksi pienempää pahville ja lasille. Laura operoi oman Ecosmolinsa kanssa samalla kahden pienen ja yhden ison lokeron taktiikalla:

Kuvat: Laura Enkama

Tuotteen sisälle myydään eri kokoisia sisuksia (18€), jotka toimivat sellaisenaan roskapusseina. Materiaali on polyesteria, samaa kuin jääkiekkokassit ja vastaavat. Matsku on kestävää ja pitää kosteutta, mutta bioroskia Ecosomolin sisään ei suositella laitettavan. Kaikkea kuivempaa voi kierrättää kuitenkin huoletta.

Parasta Ecosmolissa on se, että huonekalu kestää istumisen, seisomisen ja elämän ilman, että tarvitsee pelätä kolhuja. Ecosmol toimii hyvin vaikka eteisen istumatasona kenkiä jalkaan vetävälle tai sohvapöytänä ja tarjoilutasona. Lastenhuoneessa se kestää hyvin leikit ja päälle kipuavat pikkuiset ja isommat. Kalustetta voi mainiosti käyttää kierrätyksen sijasta ihan tavalliseen säilytykseen.

Joskus sitä tulee vastaan tuotteita, joiden kohdalla ajattelee, että miksei tätä ole keksitty aikaisemmin?

Ecosmol on toistaiseksi myynnissä brändin omassa nettikaupassa.

Onnea ja menestystä kotimaiselle kierrätyskalusteelle toivottaa Kemikaalicocktail, arki helpottui juuri isosti ja nätisti.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Kyllä tuo kupla taitaa olla, että nykyään kaikki kierrättävtä! Itsekin sitä toivoin ja elin aivan samassa kuplassa, mutta ei tarvinnut kuin muuttaa kalliosta kamppiin niin hyvin pian selvisi, että joo ei: iso osa ihmisistä ei kierrätä pätkääkään. Se on aika tuskallista huomata joka kerta kun menee roskiksille.

Hieno tuo esittelemäsi tuote kyllä. Hinta vain aika karvas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.