Menu

Vegaanipikkujoulut Ekolossa

Olen tehnyt ekokauppa Ekolon kanssa yhteistyötä muutaman vuoden ajan ja jokin aika sitten saimme ystäväni Ina Mikkolan kanssa idean vegaanisista pikkujouluista. Ekolon väki piti ehdotuksestamme ja lupasi antaa kaupan käyttöömme pariksi tunniksi; tule perjantaina katsomaan, mitä Ekololle ja Ekolossa Nooran ja Inan käsissä tapahtuu!

Olen tiennyt Inan ja seurannut tekemisiään median kautta monen vuoden ajan, mutta tutustuin häneen vasta viime elokuussa, ollessamme molemmat Flowssa Sustainable meal -paneelissa. Siitä lähtien olemme olleet tekemisissä paljonkin. Ajatuksemme, arvomaailmamme ja huumorintajumme menee yksiin ja on hulvatonta ideoida ties mitä projekteja ihmisen kanssa, jolla on sama energialeveli ja ennakkoluuloton we-can-do-it -asenne kuin itsellä.

Nyt tulevana perjantaina houstaamme Inan kanssa Hakaniemen Ekolossa parin tunnin ajan vegaanisia pikkujouluja, joiden ideana on tutustuttaa porukkaa vegaanisiin jouluruokavaihtoehtoihin. Tarjolla on paljon erilaisia vegaanisia maistiaisia ja perinteisten jouluruokien korvikkeita. Kalan, kinkun, konvehtien jne. tilalle on olemassa maukkaita verrokkeja, joissa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita.

Ina on vegaani, minä en, mutta minua kiinnostavat kovasti lihan korvaavat vaihtoehdot. Kotona en juurikaan valmista liharuokia, joskus ehkä luomujauhelihasta jotakin lapsille, mutta itselleni en juuri koskaan. Kalaa syömme kyllä ja haluan vielä toistaiseksi antaa lapsille mahdollisuuden maistaa laajasti kaikenlaisia ruokia, vegaaniudesta saavat sitten päättää kun itse voivat päätöksen tehdä. Silti pyrin suosimaan mahdollisimman eettistä lihaa silloin kun sitä hankin.

kc-vegaanipikkujoulu-sami

Tulevana perjantaina klo 18.00 alkaen Ekolossa on luvassa paitsi maistiaisia, myös monta kiinnostavaa haastattelua: uuden ajan kasvisruokakokki Sami Tallberg on paikalla Villi jouluvegaani-uutuuskirjansa kanssa vastailemassa kysymyksiini siitä, miltä näyttää ja maistuu vegaaninen jouluruoka vuonna 2016.

Haastattelen myös PS Olen vegaani -vlogin Minniä ja Pajua ja tietenkin puhumme myös porkkalasta! Inalta utelen puolestaan faktoja Los Angelesin vegaaniskenestä. Ina on viettänyt kaupungissa paljon aikaa ja kolunnut suurimman osan Losin trendikkäistä ja vähemmän trendikkäistä vegaanikahviloista ja ravintoloista. Mitä vegaaniruokatrendejä meidän tulisi adoptoida rapakon takaa Helsinkiin?

Tapahtumassa arvotaan ihan hillitön vegaaniherkkuja ja Samin kirjan sisältävä joulukori (voit kurkata arvontakorin sisällön täältä) ja 50 ensimmäistä saa Ekolon goodiebagin, joka sisältää Bohon ja Mádaran luonnonkosmetiikkaa sekä Ekolon suolaisia ja makeita herkkuja (kannattaa siis tulla heti kuudelta paikalle!).

Ekowinen luomupunaviinillä terästetty glögi, aivan ihana, laulava joulukvartetti ja Inan soittamat joulubiisit tuovat Ekoloon joulutunnelmaa samalla, kun te saatte maistella vegaaniherkkuja ja kysellä Ekolon henkilökunnalta ideoita joulupöytään.

Tilaisuudessa on erikoistarjouksia ja myös Samin kirja on myynnissä tarjoushintaan.

Toivottavasti nähdään perjantaina!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.