Menu

Remppaa ja nokkosia

Terveisiä mökkirempalta! Kuten aikaisemmin kerroin, on pieni mökkini parhaillaan remontin kourissa. Valmista pitäisi olla juhannukseen mennessä. Konsultoin tänään erittäin kiinnostavaa tyyppiä mökin sisäpintojen ja lattian osalta ja kuvioon astui yllättäen savirappaus! Tästä luonnollisesta ja jännän kuuloisesta pintamateriaalista kerron lisää heti, kun on jotakin konkreettisempaa näytettävää. Nyt ollaan vielä sisäkaton rakennushommissa.

Mökin sisäkatto purettiin puoliksi pois, jotta saamme luotua mökkiin parven ja rakennettua vintille makuutilaa. Sisustussuunnittelijafrendini  Minna on suunnitellut koko homman seikkaperäisesti tietokoneohjelmalla mallintaen, joten mulla on selkeä käsitys siitä, miltä mökki tulee näyttämään. Ois jo valmista!

Parvi tulee olemaan lokoisa (vaikkakin todella matala) makuupaikka, ja mökin tilan tuntu kasvaa, kun katto nousee ja pinnat vaalenevat. Näistä kuvista alkaa saada jo vähän käsitystä siitä, mihin ollaan menossa.

kc-remppa1

 

kc-remppa4

kc-remppa3

Eläkkeellä oleva insinööri-isäni heiluu mökissä muina Tarzaneina monena päivänä viikossa ja minä lähinnä dokumentoin ja siivoan (ja toivon, että faijan kunto kestää yllättävän työlään projektin). Odotan niin, että pääsemme lattian pariin ja maalaushommiin, niin mäkin saan tehdä osani. Turhauttaa, kun en voi/ehdi vielä tässä vaiheessa juuri auttaa.

kc-remppa7

Tänään en tosin valittanut, vaan hengailin keinussa kengittä. Kesä ei tule yhtään liian aikaisin, jos multa kysytään.

kc-nokkonenOlen käynyt rempalla yleensä työpäivän lomassa, niin tänäänkin, ja etenkin kun tarvitsee palata sahanpurun keskeltä takaisin ihmisten ilmoille, olen ollut fiiliksisssä Nokkossuihkeesta ja -voiteesta. Mökillä ei ole koko keväänä ollut juoksevaa vettä (alueen vesihanat ovat aina talven ajan pois käytöstä) ja silloin Nokkossuihke on ollut ihan helmi! Olen suunnitellut sen juuri tällaisia vedettömiä tilanteita ajatellen.

Olen käyttänyt Nokkossuihketta sahanpurupölyn tomuttaman naaman freesaukseen ja Nokkosvoidetta kasvoille ja käsiin. Tuntuu, että vaikken rempalla kummoisia tee, ovat kädet sen jälkeen ihan rutikuivat. Nokkosvoide palvelee tässä mainiosti.

(Vinkkinä jo nyt, että Nokkoset ja muut Mádara-tuotteet ovat ensi viikolla taas alessa, kun 10.5. on Mádaran suosittu 24-h -ale: koko valikoima on silloin -40%. Muistutan siitä vielä lähempänä!)

Nyt paneudun opiskelemaan faktoja savirappauksesta, jolla mökin seinät tullaan hyvin todennäköisesti käsittelemään. Olen jo oppinut, että savirappaus sisältää mm. hiekkaa ja olkea — aika jännää. Yllättävän paljon samaa on mun suunnittelemissa Nokkostuotteissa ja savirappauksessa: luonnollinen, kosteutta tasaava, ei kuormita luontoa, kemikaalivapaa… Parhaimmillaan savi on ilmainen lähituote niin kuin nokkonenkin. Näin se luonto tarjoaa hyviä vaihtoehtoja niin kosmetiikkaan kuin rakentamiseen. Oi oivallusten keskiviikko.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.