Menu

Paneelikeskustelu: EU:n kosmetiikkamarkkinoilla laittomia aineita

Tulevana viikonloppuna järjestetään taas tuttuun tapaan jokakeväiset luonnonkosmetiikkamessut. Luonnonkaunis-messuilla on paitsi kiinnostava tuotetarjonta, myös mainioita puheenvuoroja. Lauantaina 9.4. luvassa on asiaa kosmetiikan kuumasta aiheesta; probiooteista ihonhoidossa. Äänessä on Essen-merkin perustaja Trevor Steyn. Häneen ja sarjaansa tutustuittekin vastikään uusimmassa uutiskirjeessäni. Myös Katja Kokko luennoi lauantaina, samaten Mádaran perustaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere ja ekokampaaja Mona Mether. Marcela Valoroso kertoo etanaseerumista ihonhoidossa, Helixium-sarjasta on ollut juttua Kemikaalicocktailissakin.

Sunnuntain ohjelmassa on kiinnostava puheenvuoro FI-Naturan Anni Linnavirralta: ”Luonnonkosmetiikan sertifiointi ja viherpesu” on esitys, jonka aion itse mennä kuuntelemaan. Essen Trevor esiintyy sunnuntainakin, Joutsenmerkin kemisti Terhi Uusitalo puhuu kosmetiikan ympäristövaikutuksista ja Suomen ekokosmetologit ry:n Kirsi Järvensivun aiheena on ”Luonnonmukaisen kauneudenhoidon kulmakivet”.

Itse en ole paikalla varsinaisesti puhujana, mutta vedän paneelikeskustelun aiheesta ”EU:n kosmetiikkamarkkinoilla liikkuu laittomia kemikaaleja”. Panelisteina ovat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, CosmEthics-appin perustaja Katariina Rantanen ja bloggaaja Maria Nordin. Minä toimin keskustelun vetäjänä ja jaan yleisöpuheenvuorot.

”Kosmetiikkakemikaalien turvallisuus on puhuttanut tänä keväänä enemmän kuin aikoihin. Miksi kuluttajien tulisi olla huolissaan kosmetiikkakemikaaleista? Mitkä aineet kosmetiikastaan kannattaa karsia, ja miten INCI-listaa voi ymmärtää?
Kauppojen hyllyillä on terveydelle haitallisia — jopa laittomia — aineita. Miten tämä on mahdollista? Mikä vastuu kosmetiikkakemikaalien turvallisuudesta on viranomaisilla, mikä jää kuluttajan harteille? Mikä vastuu medialla on aiheista uutisoitaessa?”

kc.pro

Toivottavasti nähdään sunnuntaina!

Löydät tarkan messuohjelman kellonaikoinenn täältä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.