Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Etanaa iholle

Tiedättehän niitä luontaistuotekauppojen lehtisiä, joissa markkinoidaan ties mitä tuotteita uskottavilla tai vähän vähemmän uskottavilla argumenteilla? Aika usein itsellä nousevat kulmakarvat ja mietin, että vaikka tuote olisi hyväkin, niin miksi ihmeessä mainos on näin kökösti toteutettu? Luontaisalalla jos jollain, olisi paljon hommia hyville copywritereille.

Eräs tuoteryhmä, johon olen suhtautunut varauksella — kiitos tällaisten kökköjen luontaistuotemainosten — ovat etanatuotteet. En vaan ole tajunnut hommaa ja ollut vakuuttunut. Myönnän, etten ehkä ole ollut aidosti kiinnostunutkaan, koska olen kuvitellut, että etanat kärsivät tuotantoprosessissa ja minusta kosmetiikkaa voi tehdä täysin kasvispohjaisestikin.

No, arvatkaas mitä Lauran kanssa olemme pari viikkoa nyt testailleet? Etanatuotteita tietenkin. Koska pitää astua mukavuusalueen ulkopuolelle! Kyseessä on ranskalainen, luomusertifioitu etanatuoteperhe Helixium nimeltään, ja ei, etanat eivät kärsi. Sitä mietin itsekin ekana.

Maahantuoja lähestyi minua jo reilu vuosi takaperin, haluaisi tietää mielipiteeni Helixium-sarjasta. Homma jäi, ja nyt päätin kunnostautua yhdessä Lauran kanssa.

bodeg-helixium

Kuten jokainen tietää, jättävät etanat jälkeensä limavanan. Tästä matskusta kerätään talteen Helixium-sarjan ydinraaka-aine, etanauute. Se on luomulaatuista, koska etanat elävät luomustandardit täyttävässä miljöössä. Etanauute kerätään talteen hellävaraisesti käsin, etanoita vahingoittamatta. Niiden luonnollista elämänrytmiä, kuten talvihorrosaikaa kunnioitetaan myös. Aika hellyttävää jotenkin. Mutta hei hienoa: en olisi testannut tuotesarjaa, ellei eettinen puoli olisi kunnossa.

Mikä etanauutteesta sitten tekee niin hyvän ihonhoidollisesta näkökulmasta? Pro Luonnonkosmetiikka ry:n sivuilla kerrotaan näin:

”Helix Aspersa uute on luonnon oma, ihosolujen uudistumisprosessia tukeva tehoeliksiiri, joka auttaa korjaamaan ja häivyttämään ihovaurioita. Se sisältää runsaasti arvokkaita ihonhoidollisia ainesosia, kuten ihoa rauhoittavaa ja pehmentävää allantoiinia, uudistavaa glykolihappoa ja tehokkaasti kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Lisäksi Helixium sarjassa hyödynnetään muita luonnollisia ja hoitavia ainesosia, kuten antibakteerista hopeaa sen tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien johdosta, sekä luomulaatuista kajottikurpitsaa sen korkean aminohappopitoisuuden vuoksi (aspartic, glutamic, alanine, arginine, cysteine, phenylanine, Glycine, tyrosine ja serine).”

Kosmetologini Karoliina huomautti ennen Helixium-sarjan testaamista, kasvohoidon yhteydessä huomaamistaan näppylöistä ja ruvista, joita mulla oli leukaperissä, korvien läheisyydessä. Yleensä en saa finnejä ko paikkaan, mutta nyt on ollut vähän stressaava syksy ja ihokin on reagoinut eri tavalla kuin yleensä. Olin repinyt näppylät auki, jonka vuoksi iholla oli muutama pieni rupi. Panin merkille, että Helixium-sarjan käytön myötä viikkoja ärsyttäneet ruvet ja näpyt paranivat heti! Syy ihan oikeasti lienee etanatuotteissa, koska etanatuotteiden kehitys on kuulemma aikoinaan alkanut siitä, että huomattiin etanoita keräävien ihmisten käsissä haavojen parantuvan muita nopeammin. (Etanasarjoja on siis muitakin, mutta Helixium on ensimmäinen, jolla on luomusertifikaatti).

Etanoiden elämää Lyonissa-1Helixium by Skinaturen takana on mm.  L’Orealilla pitkän uran tehnyt Marcela Valoroso Motos, joka tutki etanoita jo yliopistoaikoinaan ja palasi niiden pariin myöhemmin omassa yrityksessään, Helixiumin kautta. Marcelalle on tärkeää käyttää tehokkaita luonnon aineita ja saada tuotteille myös sertifiointi. Sarjalla on Ecocert Cosmos Organic -sertifikaatti*. Etenkin Ranskassa, etanaseerumin teho tunnetaan hyvin ja Helixiumia myydään siellä apteekeissa.

Helixium-tuoteperheeseen kuuluu misellivesi, silmänympärys roll-on, seerumi ja voide. Jo ekan käyttökerran yhteydessä tajusin, että iho tuntuu seerumin ja voiteen jälkeen aivan silkkiseltä. Laura huomasi saman. Kokeiltuani voidetta ja seerumia erikseen tajusin, että nimenomaan Helixium-seerumi on se, joka tekee silkkisen tunteen iholle: tuote on aika vetinen koostumukseltaan, mutta kuivuu nopeasti ja jättää iholle vauvanpeppumaisen pehmeyden ja silkkisyyden. Ihana! Seerumi tuoksuu seljankukalle ja jännästi viilentää ihoa. Tulee todella freesi olo. Seerumin sanotaan etenkin ”uudistavan, vahvistavan ja korjaavan” ihoa ja tästä sainkin konkreettisen esimerkin, niiden omien haavojeni parantumisen myötä.

kc-helixium.nosto

Seerumin lisäksi tykkään sarjan silmänympärysseerumista. Tuote tekee heti tosi napakan olon silmänympärysiholle ja tuntuu tehokkaalta. Lisäksi käyttöliittymä on nerokas: roll-on liukuu ohuella silmänympärysiholla täydellisesti ja kun metallikuula vielä tuntuu kylmältä, on ihoa rauhoittava fiilis kerrassaan ihana. Miksei useampi valmistaja (ainakaan luonnonkosmetiikkapuolella) hyödynnä samaa käyttöliittymää?

Silmänympärysseerumi on mainio ja kompakti kooltaan, oikein kätsy käyttää ja helppo ottaa mukaan.

kc-helixium.ihoHelixium-Cream Comfort -voide tuntuu täyteläiseltä, muttei paksulta. Tähän aikaan vuodesta kaipaan itse kyllä runsaampaa voidetta, mutta nyt onkin ihonhoidollisesti menossa vuoden haastavin aika. Keväällä tai kesällä voide riittänee mainiosti. Vaikka seerumi ja silmänympärystuote miellyttävät paljon, en lämpene sarjan voiteelle. Vaikka se saa ihon pehmeäksi, punoitti oma naamani jostakin syystä käytön jälkeen (kuva vieressä). Laura koki samaa. Iho ei ollut niinkään heleä, vaan kevyesti ärsyyntyneen näköinen. Mistään voimakkaasta reaktiosta ei ole kyse, mutta joku raaka-aine ei ehkä tuotteessa itselle sopinut.

agua_micelarSarjan Misellivesi on minusta aika neutraalin oloinen. Itse haluan aina pestä ihoni tuotteella, joka huuhdellaan pois, mutta misellivedet ovat kätsyjä paitsi reissatessa, myös vikojen meikkirippeiden poistoon ja siihen käytän myös tätä tuotetta. Misellivesi sisältää ”tukoksia ehkäisevää seljankukkavettä, luomutuotettua Helix Aspersa etanaseerumia, antioksidanttista kajottikurpitsaa ja rauhoittavaa aloe veraa”.

Helixium-tuotteiden hinta on korkeahko. Seerumi (30 ml) maksaa vajaa 50 euroa, mutta on toisaalta superriittoisaa. Voide (50 ml) kustantaa vajaa 40 euroa, silmänympärysseerumi 30 euroa ja misellivesi pari kymppiä. Mikäli iholla on paljon rupia tai näppyjä, joita tulee ronkittua, saattaa Helixium olla erityisen hyvä sarja, koska itsekin sain kokea haavojen nopean paranemisen.

Etanatuote on aivan varmasti eksoottinen joululahjaidea kenelle tahansa luonnonkosmetiikan ystävälle, itse panostaisin etenkin sarjan seerumiin.

*Cosmos on uusi, viiden luonnonkosmetiikan sertifiointitahon (BDIH, Cosmebio, Ecocert, ICEA, Soil Association) perustama, yhteinen kattojärjestö, jonka tavoitteena on yhtenäistää luonnonkosmetiikan sertifikaattien tulkintaa. Parhaillaan Cosmos merkitään tuotteisiin siten, että ensin mainitaan ”vanha” sertifikaatti, eli Ecocert, BDIH tai ICEA jne., jonka jälkeen tuotteessa lukee Cosmos. Kun Helixium-tuotteissa lukee Ecocert Cosmos Organic, tarkoittaa se, että tuote on luonnonkosmetiikkaa ja myös luomulaatuista.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.