Menu

L’Oréal ei suostu vastaamaan kysymyksiin laittoman parabeenin käyttöön liittyen

Muistanette, kuinka työnantajani CosmEthics julkaisi maaliskuussa listan kosmetiikkatuotteista, jotka sisältävät laittomia parabeeneja. Löysimme pistokokeissa näitä tuotteita Helsingin keskustan liikkeistä 18 kappaletta, tuotteista suosituin on L’Oréalin Maybelline Dream Mat -puuteri, joka tuoteselosteen mukaan sisältää laitonta isobutyyliparabeenia (Isobutylparaben).

Kuten blogin FB-sivuilla jo mainitsin, kommentoi L’Oréal asiaa CosmEthicsin suuntaan Maybellinen Instagram-tilillä.

Näyttökuva 2016-04-04 kello 11.40.54

Julkaisimme juuri tiedotteen Maybelline-tapaukseen liittyen. Olkaa hyvät.

CosmEthics_Logo_Raster_FullColor_300ppi_RGB

L’ORÉAL EI SUOSTU VASTAAMAAN KYSYMYKSIIN LAITTOMAN PARABEENIN KÄYTTÖÖN LIITTYEN, RYHTYY SILTI TOIMENPITEISIIN

CosmEthics löysi maaliskuussa suomalaisten kauppojen hyllyiltä kosmetiikkatuotteita, joissa on käytetty laittomia parabeeneja. Tuotteiden joukossa on suosittu L’Oréalin Maybelline Dream Mat –puuteri, jossa CosmEthics havaitsi kiellettyä isobutyyliparabeenia. Kosmetiikkajätti kertoo puuterin tuoteselosteen olevan virheellinen, muttei suostu vastaamaan tuotetta koskeviin kysymyksiin.

CosmEthics havaitsi maaliskuussa L’Oréalin suositun Maybelline Dream Mat –puuterin sisältävän laitonta isobutyyliparabeenia (Isobutylparaben). Kemikaalin käyttö kosmetiikan valmistuksessa on kielletty vuonna 2014. Euroopan komissio kielsi tuolloin viiden parabeenin käytön, koska niiden osalta ei ole olemassa tarpeeksi dataa aineiden turvallisuuden takaamiseksi ja arvioimiseksi.

CosmEthics on toistuvasti pyytänyt L’Oréalia antamaan tuotteidensa raaka-ainetiedot CosmEthicsin kosmetiikkatietokantaan, mutta yritys on kieltäytynyt, vedoten käyttävänsä vain lain sallimia raaka-aineita. Maybelline Dream Mat –puuterin tuoteseloste kuitenkin kertoo toisin.

e9dc3a91e7ba472882f1294b9be10b93_ee8jdrPyysimme L’Oréal Finlandin pr- ja viestintäpäällikkö Tarja Kuuselalta vastauksia, mutta lupauksista huolimatta niitä saatu. CosmEthics kysyi L’Oréalilta:

  • Milloin isobutyyliparabeenin käyttö kyseisessä tuotteessa on lopetettu?
  • Isobutyyliparabeeni on ollut laiton raaka-aine kosmetiikassa vuodesta 2014, onko L’oréalilla ollut siitä saakka käytössään väärä tuoteseloste?
  • Miksei tuoteselostetta ole vaihdettu aikaisemmin?
  • Onko tuotekoostumus isobutyyliparabeenia lukuunottamatta sama?

Kuusela kommentoi lyhyesti, ettei Maybelline Dream Mat –puuteri sisällä enää isobutyyliparabeenia, pakkauksen ainesosalistaa vaan ei ole päivitetty oikein. ”Olemme nyt korjaamassa tätä pakkauksen ainesosalistassa olevaa virhettä tarroittamalla. Pahoittelemme tapahtunutta ja tilanteen aiheuttamaa hämmennystä” Kuusela toteaa.

Lyhyen puhelinkeskustelun aikana Kuusela myönsi, että tuoteselosteen virhe huomattiin vasta maaliskussa 2016, CosmEthicsin otettua asia mediassa esille. Mikäli L’Oréal on lopettanut kielletyn parabeenin käytön lain vaatimassa aikataulussa, on tuoteseloste ollut väärin yli kahden vuoden ajan. CosmEthics on huolissaan kuluttajien kemikaaliturvallisuudesta ja vaatii L’Oréalilta läpinäkyvyyttä toimintaansa.

L’Oréal on nyt luvannut ryhtyä toimiin tuoteselosteen korjaamiseksi, mutta yritys ei kuitenkaan kerro julkisuuteen tuotteen todellista koostumusta. CosmEthics jatkaa asian selvittämistä.

***

CosmEthics on vuonna 2013 Suomessa perustettu yritys, jonka kehittämällä älypuhelinsovelluksella kuluttajat voivat maksutta skannata kosmetiikkatuotteen viivakoodin ja analysoida tuotekoostumuksen soveltuvuuden itselleen. Palvelusta on myös maksullinen versio ammattikäyttöön. Rahoittajiin kuuluvat yksityiset enkelisijoittajat ja Tekes. Forbes nosti CosmEthicsin vuoden 2015 merkittävimpien startup-trendien kärkeen. Yrityksen tavoite on tuoda läpinäkyvyyttä kosmetiikkatuotteiden INCI- koostumuksiin ja helpottaa ihmisten valintoja kemikaaliviidakossa.

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Hirvittävän huonoa johtamista noin isolta firmalta. Aika järkyttävää!

On. Olen todella hämmentynyt siitä, että Tarja Kuusela — jonka kanssa puhuin lyhyesti puhelimessakin — lupaili vastauksia moneen otteeseen ja laittoi lopulta viestin, jossa tyyliin suositellaan olemaan yhteydessä Lorealin asiakaspalveluun! Se, että nämä puuterit ovat kaupan hyllyssä nyt väärällä tuoteselosteella olisi todennäköisesti tarpeeksi iso syy siihen, että niille asetettaisi myyntikielto. CosmEthics jatkaa aiheen parissa ja palaan tähän blogissa kun tiedämme lisää.

… Ja nyt on kyse vain yhdestä tuotteesta. Jos Lorealin asenne ja moraali on tämä, mitä voi ajatella muista tuotteista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.