Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan Suomen Blogimedialta, mielipiteet ovat omiani.

Zadaa: vaatteet kiertoon appin avulla

Kollegat työhuoneella tietävät, että minulla on kirppikselle menossa olevien vaatteiden osalta ”projekti kesken”. Olen parin vuoden ajan roudannut työhuoneen rekkiin kaikenlaista, joka pitäisi saada eteenpäin. Lisäksi työpistettä ympäröivät erinäiset laatikot ja nyssäkät, joissa on kaikissa sellaista, mikä etsii uutta kotia.  Aika on nykyään niin kortilla, etten ole ehtinyt varailla kirppispöytiä, hinnoitella tuotteita jne.

kc-zadaa5Kuin tilauksesta eteeni tupsahti suomalainen Zadaa. Appin kautta voi myydä kuteet kätevästi eteenpäin, mutta sen lisäksi palvelu yhdistää ihmiset, joilla on sama tyyli tai saman mallinen kroppa. Plus, että palvelusta näkee, kuinka kaukana/lähellä myyjä sinusta on. Käytännössä vaatteita ja asusteita ostetaan suoraan toisen ihmisen vaatekaapista puhelimen välityksellä. Kaikki vaatteen kuvaamisesta maksusuoritukseen ja toimitukseen asti tehdään puhelimella. Tää niin sopii mulle!

Otin viikonloppuna kuvat kuteista ja perustin tilin. Huvitti, kuinka palvelu kysyy paitsi käyttäjän perustietoja, myös kuppikokoa, vartalon mallia, pituutta ja painoa. Luonnollistahan se on, vaatteista kun on kyse, mutta nauratti silti. Määrittelin itselleni B 75-koon tissit ja jatkoin eteenpäin. (HUOM: osan tiedoista voi määritellä privaateiksi, ellei hotsita jakaa kaikkea palvelun kanssa.)

Seuraavaksi määriteltiin oma tyyli. Valittavana on monia tyylisuuntia ja juuri tämän avulla on mahdollista löytää kätsysti ihmisiä, joilla on sama vaatemaku kuin mulla. Helpottaa paitsi ostamista, myös myymistä: potentiaaliset asiakkaat löytävät mut paljon helpommin kuin pöytäkirppiksellä.

kc-zadaa2Yksi minun mielestäni olennainen asia kuitenkin puuttuu: näkymässä, jossa saa valita neljästä vaihtoehdosta, minkä tyyppisistä brändeistä tykkää, puuttuu vaihtoehto ”sustainable and ethical”. Tämän toivon appin kehittäjien lisäävän listalle.

Esimerkiksi omalla Zadaa-tililläni myymäni brändit ovat melkein kaikki ennen kaikkea eettisiä ja/tai ekologisia, ja olisi kiva määritellä myymänsä kama niiden arvojen mukaan, joiden mukaan ne on hankkinutkin. Olenkin avannut jokaisen myymäni tuotteen kohdalla näitä asioita erikseen, koska uskon, että vastuullisuudella on merkitystä muillekin kuin vain minulle.

Zadaan ottaa välistä 5-20 pinnaa (tuotteen hinnasta riippuen), loput on myyjän. Palvelussa näkee superkätevästi sen, mitä pyydetystä hinnasta jää itselle: kun vaikka  määrittelen kenkien hinnaksi 20 euroa, saan itse 16,66 euroa.

Käytännössä rahan ja tavaran vaihto toimii näin: heti maksusuorituksen jälkeen Zadaa luo ostajan ja myyjän välille privaatin chätin, jossa sovitaan tuotteen toimituksesta. Kyseessä voi olla nouto tai postitus, riippuen myyjän tuotteelleen aiemmin määritellyistä valinnoista. Ostaja maksaa tuotteen, ja Zadaa panttaa rahoja, kunnes ostaja on saanut tuotteen. Jos tuote on se, mitä pitikin, jatkavat rahat matkaansa myyjälle. Zadaa tarjoaa täyden refundin mikäli ostaja ei saa tuotetta tai tuote ei vastaa tuotteesta esitettämiään tietoja. Palvelun ideana on myös yhyttää ihmiset läheltä toisinaa, jotta vaatteiden diilaus on mahdollisimman ekologista.

kc-zadaa4

Oma tilini löytyy palvelusta nimellä Noora S, kuteet ovat monet suomalaisia, eettisiä ja/tai ekologisia. Olen kertonut kunkin tuotteen yhteydessä mahdollisimman tarkat faktat. Lisää tuotteita on tuloss myyntiin lähipäivinä ja jatkossakin.

Ah nykyaika, mä tykkään susta!

Mikäli haluat testata palvelua, voit ladata sen maksutta App Storesta tai Google Playsta.
3 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Asensin tämän itselleni mutta pahus…vaatii facebook -tilin jota ei tällaisella vanhan liiton naisella ole. ( eikä tule )

Sama harmittaa tässä kuin cosmethicsinkin kohdalla: jää Windows phonen käyttäjiltä hyödyntämättä vaikka kiinnostus ja tarvekin tällaiselle olisi olemassa… Pahoitellut että nostan aihetta vähän väliä esiin, mutta tuo on asia jota toivoisi varsinkin kotimaisten toimijoiden huomioivan 🙂

Moi,

Kommenttini ei suoranaisesti liity tähän postaukseen, mutta etusivullasi on H&M:n mainos, joka ei ole ihan ensimmäinen yritys, jonka mainoksen sivuillasi olettaisin näkevän. Viitsisitkö kommentoida millä perusteella tämä mainos sivuillasi näyky, kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.