Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Cargo Helsinki: stadin paras vegerafla? Mahdollisesti

Huomaan tilaavani ravintoloissa yhä useammin kasvisruokaa. En minä punaista lihaa aikaisemminkaan ole usein syönyt, mutta kalaa kyllä. Kalasta en ole luopumassa kokonaan vieläkään, mutta kasvisruoka on silti alkanut ottaa valtaa lautasellani.

Testasimme hiljattain siipan kanssa uuden kasvisravintolan nimeltä Cargo Helsinki. Rafla on rakennettu konttia imitoivaan rakennukseen, joka sijaitsee ennalta-arvaamattomassa paikassa, Eerikinkadun eteläisessä päädyssä, pyörätien kaartaessa alikulkuun.

Cargo-6-940x500-1

Cargo-5-940x500

Kuvat: arosuo.fi

Cargo Helsinki näyttää kaikessa karuudessaan kiinnostavalta ja ravintolan katolla on kaupungin ehkä aurinkoisin terassi, joka palvelee kesäaikaan.

Näin talvella rafla on tunnelmallinen, vaikka ensivaikutelma sisään astuessa olikin vähän kolkohko. Onneksi kontin ikkunoista ei vedä, ja paikassa oli lämmintä ja lokoissa illastaa. Muutama pehmentävä elementti voisi silti toimia: verhoja, tyynyjä jne.

kc-cargo7

kc-cargo8

Halusin ehdottomasti testata Cargon, koska Sami Tallberg. Sami on ihan himmeän taitava villiruokakokki, joka valmisti Nokkostuote-lanseeraustilaisuuteemme safkat elokuussa. Sami vastaa nykyään Cargo Helsingin keittiöstä ja tiesin, että parempaa kasvisruokaa saa Helsingistä todennäköisesti hakea. Enpä ollut väärässä.

kc-cargo1  kc-cargo3

kc-cargo4kc-cargo2

Vuonna 2015 perustettu ravintola panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja tekee vegeruokaa, joka kelpaa sekasyöjällekin. Todellakin kelpaa! Jos jollekin pitäisi todistaa vegeruokaennakkoluulot vääriksi, toisin henkilön tänne.

Lehtikaalipohjainen avokado-caesar -salaattini oli taivaallinen. Olen ihan pelkästään tämän salaatin takia menossa raflaan pian uudestaan. Samin kurpitsakeitto oli salaattini veroista. Miten pehmeää ja maukasta! Pääruoatkin olivat maistuvia, mutta molemmilla nämä alkuruoka-annokset veivät voiton.

kc-cargo6

Sam söi pääruokana paahdettua munakoisoa (nostokuva) ja mulla oli tryffelimunakas. Munakas oli alkuun vähän mauttoman oloinen, koska itse käytän kotona paljon voimakkaita mausteita. Vähitellen kuitenkin pääsin sisään tähän miedompaan makumaailmaan ja tykkäsin oikeastaan aika paljonkin. Ehkä voisin alkaa varioimaan munakkaita  myös kotona… Sam niinikään kaipasi voimakkaampia makuja munakoisoonsa, johon ehkä oli syynä se, että alkuruoka oli niin hemmetin maukasta, että melkein järki lähti! Huh mitä makuja!

kc-cargo5

Jälkkäriksi saimme raakasuklaamoussea ja mozzarellaa päärynähillon kera. Suklaamousse maistui vähän liian terveelliseltä jotenkin… Se olisi ollut mainio keskellä päivää, välipalan muodossa tai kyljessä, mutta jälkkärinä siihen olisi kaivannut enemmän makeutta. Oma burrata-päärynähillo -settini (kuva) oli sen sijaan aivan tajunnan räjäyttävä! En osaa sanoa muuta, kuin että SYÖ SE. !!!

Cargo Helsinki on paitsi tunnelmallinen illalla, myös mainio lounaspaikka. ”Kahvia ja kahvilatuotteita, vegaaninen lounaspöytä, laaja take away -valikoima, illallista torstaista lauantaihin. Lisäksi kerran kuussa vegaaninen viiden ruokalajin brunssi, sekä liksapäivän spesiaalidinnerit” — ei kuulosta huonolta!

Vinkki Cargo Helsinkiin liittyen: ens lauantaina, eli ylihuomenna 19.3 klo 18-22, raflassa järkätään vegaaninen feast. Safkasta vastaa Sami Tallberg ja tunnelmasta Kari Tapiiri. ”Safka tehdään superlaadukkaista ja ravintorikkaista raaka-aineista, ja meillä keskitytään hyvään fiilikseen ja yhdessä tekemiseen suurella sydämellä! Viedään stadin ravintolakulttuuria uudelle levelille!” Kuulostaa hyvältä! Muutama paikka on vielä vapaana, infoa löydät Cargo Helsingin FB-ryhmästä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.