Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Reppu, made in Kallio, Finland

Odottelin taannoin ravintolan thairuoka-annoksia valmistuvaksi ja piipahdin sillä välin viereisessä putiikissa, kiinnittäen huomioni erääseen reppuun. Se oli juuri sellainen siro, johon menee läppäri, kirja, kamera, puhelin, kalenteri, käsivoide ja juomapullo. Tosi kompakti, mutta silti tarpeeksi tilava.

Selässäni on reppu joka päivä, koska liikun yleensä fillarilla ja haen/vien lapsia päivittäin päiväkotiin. Olkalaukkuhässäkät ovat vaan tiellä. Oma arkireppuni on palvellut vuosikausia ja nielee sisäänsä myös treenikamat, varsinainen tilaihme kun on — ja palvelee toki käytössä edelleen — mutta toisinaan olisi kiva lähteä liikkeelle vähän kevyemmällä varustuksella.

Reppu jonka bongasin kalliolaisesta putiikista on merkiltään MUUTE ja ilahdutti kovasti kun kuulin, että laukut valmistetaan täällä kotinurkilla Kalliossa, kierrätysmateriaaleista vieläpä! En kuitenkaan ostanut laukkua, koska lapset, ruokakassit, odottavat ravintolaruoat ja kiire. Mutta reppu jäi mieleen. Harvoin sitä löytää kiinnostavia kotimaisia reppuja, jotka todella on tehty täällä.

Samoihin aikoihin nettikauppa Weecos ehdotti minulle blogiyhteistyötä ja tsekkaillessani valikoimaansa törmäsin — mihinkäs muuhun — kuin juuri siihen MUUTE-reppuun, joka oli jäänyt kalvamaan mieltäni! Ihme sattuma. Mä kun en ole MUUTEn laukkuja nähnyt aikaisemmin myynnissä missään.

Niinpä MUUTEn AHTI päätyi mulle ja Weecos blogiini.

kc-weecoskc-weecos2

Weecos oli itselleni entuudestaan tuntematon nettikauppa, joka yllätti monilla tutuilla merkeillä: Saana ja Olli, Uhana Design, Remake, With Love Sanna Hopiavuori, Kiks, Mifuko, Mum´s… Blogissani on ollut juttua tosi monista Weecosin brändeistä ja onhan se nyt kätevää, että eettisestä ja ekologisesta designista kiinnostunut löytää yli 70 merkkiä yhdestä paikasta.

Nettikauppa on ihanan freesi ja helppo, ja kun tilasin repun, sujui homma kuin vettä vaan. Myönnän, ettei mulla ole kamalan paljon kokemusta verkkokaupoista tilaamisessa, tällainen vanhanaikainen kun olen, mutta Weecoksessa asioimisessa ei ainakaan pitäisi olla kynnystä kenellekään.

Verkkokaupassa on merkkikohtaiset toimitusajat, jotka näkee tilausta tehdessä. Joillakin tuotteilla, kuten MUUTE-repuilla, on vähän pidemmät toimitusajat, koska ne valmistetaan tilausten mukaan.

kc-muute3

Itse olin jo aikaisemmin iskenyt ilmäni tähän farkunsiniseen AHTI-reppuun, mutta väriskaalaa on laajemminkin ja reppuja on myös lapsille.

kc-ahti6

Kuva: Laura Enkama

AHTI-reppu on kankainen, mutta ulompi kangas on vahattu ja tuettu ennen ompelua, mikä tekee siitä kestävämmän sekä vettä- ja likaahylkivän. Repun alaosa on keinonahkaa, vegaaninen tuote siis kyseessä. Repussa on säädettävät puuvillaiset olkahihnat, joilla se myös avataan ja suljetaan. Hihnoja voi kiristää sen mukaan, kuinka täyteen reppu on pakattu. Säädettävien hihnojen ansiosta repussa ei ole mitään roikkuvia osia, mikä miellyttää itseäni paljon. Ihanan simppelin näköinen tekele. Repun edessä on yksi vetoketjulla varustettu tasku, johon saa kätsysti avaimet, lompakon ja puhelimen (kassin sisällä on taskuja lisää). Logistiikka isomman ja pienemmän sälän osalta toimii.

Reppu on tehty Suomessa, puuvillahihnat on valmistettu Tsekeissä.

kc-ahti3

kc-weecos.nosto

Koska reppu on siro, ei se oikein sovi yhteen talvitakkien kanssa. Nahkatakin kaverina se on mainio. Vähän jos saisi lisää lämpöasteita vaan.

Reppuihminen sanoo kiitos kotimaisuudelle ja Weecokselle! Kannattaa tsekata valikoimansa täältä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.