Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Ambronite: vihersmoothie pussista

Tänään on juuri sellainen kiirepäivä, jona olisin tarvinnut erästä vihreää pussia ja sen sisusta. Olen viimeisten kuukausien aikana nimittäin jäänyt koukkuun jauhesmoothieen. Ambronite vaatii vähän avaamista.

Olen aina ihmetellyt, miksi kaikki jauhemaiset, veteen sekoitettavat ateriankorvikkeet maistuvat niin ällöttävälle. Suurin osa treenin jälkeen nautittavista proteiinilitkuistakin on ihan kamalia — itsehän päädyin juomaan pelkkää kookosvettä ja otan proteiinit mielummin ruoasta (tai toisinaan patukasta), kuin sekoitan proteiinijauhetta nesteeseen.

Ambronite on kuitenkin toista luokkaa. Siinä, missä muut jauhemaiset ateriankorvikkeet on valmistettu raaka-aineista, joista suurimmasta osasta et ole koskaan kuullutkaan, on Ambroniten tuoteseloste selkeä. Jokainen raaka-aine on sellainen, jota löytyy esimerkiksi omasta keittiöstäni sellaisenaan: kauraa, manteleita, kookosta, omenaa, mustikoita, lucumaa, spiruliinaa, pinaattia, nokkosta, tyrniä, riisiproteiinia — tajuan, mitä vihreät Ambronite-pussukat sisältävät.

kc-ambronite1

kc-ambronite9

Ambroniten ovat perustaneet viisi kaverusta omaan tarpeeseensa. Miehet halusivat reissuun otettavan, kiireessä nautittavan tuotteen, joka on mahdollisimman terveellinen ja helppo kantaa mukana. Ideaa testattiin Ravintolapäivässä ja se oli heti hitti. Lopulta Ambronite toteutettiin joukkorahoituksen voimin.

Perustajajäsen Simo Suoheimo kertoi, että miehet halusivat kehittää tuotteen, jossa on niitä raaka-aineita, joita he nauttivat arjessaan muutenkin. Aitoa ruokaa. Ei ateriankorvike, vaan ateria. Ambronite on kuin nykyajan pussikeitto: vain vesi lisätään — paitsi, että vesi lisätään kylmänä ja ”soppa” nautitaan pullosta.

Simo kertoi, että olennaista oli saada aikaan tuote, jossa ei ole turhia lisäaineita. Ambronitessa ei ole niitä ensinkään ja haaste olikin saada juomajauhe säilymään. Homma on ratkaistu mahdollisimman laadukkailla raaka-aineilla ja huolellisella kuivatuksella, jauhamisella ja pussituksella. Pussilaminaatti mahdollistaa sen, ettei tuotteessa tarvitse käyttää edes suojakaasua.

Ambroniten luomisessa on käytetty paljon aikaa testaamiseen ja työskentelyyn riippumattomien laboratorioiden kanssa. Firman sijoittajista moni on Piilaaksosta ja käyttäjien joukossa on mm. ammattithriatlonisteja, purjehtijoita, Suomen Kansallisbaletin tanssijat jne.  Isoimmat markkina-alueet ovat Yhdysvallat, Englanti ja Saksa.

kc-ambronite3

kc-ambronite5

Sitten käyttäjinä on tavallisia, kiireeisiä perheenäiti-yrittäjä-säätäjä-seikkailijoita, kuten minä. Mulla on usein hetkiä, joina pitää miettiä, että käytänkö ajan syömiseen, urheiluun vai työntekoon. Tekeillä oleva kirjaprojekti kiilaa juuri nyt kaiken muun edelle ja siksi on kätevää toisinaan nauttia juotava lounas. Ambronite on vihersmoothien korvike siellä, missä ei ole blenderiä ja vihannes-hedelmäarsenaalia.

Todelliseen tarpeeseen Ambronite tulee silti esimerkiksi eräolosuhteissa. Vetelin vihreää soppaa Lapin reissulla moneen otteeseen ja joka kerta Dorit kuvasi ja päivitteli, miten epäkuvaukselliselta tuote näyttää. Tottahan se on.  Mutta onneksi olennaisempaa onkin maku. Siitä puheen ollen.

kc-ambronite4

Ambronite ei maistunut ekalla kerralla suussani herkulliselle, mutta ei toisaalta pahaltakaan. Se maistui neutraalille, joka voittaa suurimman osan proteiinilitkuista mennen tullen. Ambroniten nimi tulee Kreikasta: Ambrosia oli Olympos-vuorella jumalten ruoka, mitä Ambronite nyt ei ihan ehkä kuitenkaan ole, mutta Ambronite saattaa hyvinkin olla tulevaisuuden ruokaa ja kyllä: Nasallekin on lähtenyt Ambronitea. Ehkä astronautit vetelevät pian suomalaisinnovaatiota lounaaksi?

Päätin siis antaa Ambronitelle mahdollisuuden ja lähdin kokeilemaan, voisinko jollakin helpolla niksillä muuttaa makua vähän enemmän omaan suuhuni sopivaksi. Ja hitto vie keksin miten! Kun lisään Ambronite-annokseen kaksi teelusikallista lakritsijauhetta (itse käytän Urtekramin* tuotetta), saan juomasta maukkaan.

kc-ambronite8

Ekan Ambronite-satsin mukana tulee aina sheikkeripullo, jonka tarpeellisuutta aluksi epäilin. Tajusin kuitenkin, että yksi pussillinen Ambronitea + 550 ml vettä ei mahdu juomapulloon, joka löytyy omasta takaa. Olisi silti kiva saada juomapullo lasisena. Hyvä sentään, että se on BPA-vapaa. Onneksi drinkki on pullossa vain hetken ja vielä kylmänä, joten en ole muovikemikaaleista kauhean huolissani.

Teen itse niin, että heitän lakritsijauheet aamulla valmiiksi sekoituspullon pohjalle, otan mukaan Ambronite-pussin ja sitten lounasnälän tullen kaadan vettä juomapulloon, heitän pussin sisällön päälle ja sheikkaan. Parin minuutin päästä cocktail on valmis nautittavaksi ja se todellakin pitää nälkää useamman tunnin ajan.

kc-ambronite7

Ambroniten raaka-aineet on valittu tarkkaan. Perustajat halusivat luoda jauhetuotteen oikeasta ruoasta, käyttäen laadukkaimpia raaka-aineita. Ambroniten raaka-ainemetsästyksessä on auttanut mm. Foodinin perustaja Lasse Jalkanen, joka on tehnyt monen vuoden ajan upeaa työtä oman firmansa parissa, raaka-ainetuottajiin ja olosuhteisiin tutustuen (Lassen seikkailuja voi seurata esim. Instagramissa).

Olisi hienoa, että Ambronite olisi täysin suomalaisista raaka-aineista valmistettu, mutta toistaiseksi suurin osa cocktailin rakennusaineista tulee muualta. Kaura ja mustikka tulevat Suomesta, vehnänoras ja nokkonen osittain. Pääosa raaka-aineista on luomua. Tuotteet valmistetaan Vaasassa, josta ne lähtevät maailmalle. Yhdysvalloissa on yksi välivarasto.

Simo kertoi, että aitojen raaka-aindein lisäksi haluttiin tuotteen koostumuksen olevan ravitsemuksellisesti ideaali. Ideana on, että Ambronitella voi elää, vaikkei sitä suositellakaan. Tuotetta on ollut kehittämässä joukko eri alojen ammattilaisia ja eksperttejä (lue lisää täältä), jotta lopputulos olisi ravitsemuksellisesti mahdollisimman timanttinen. Lisäksi raaka-aineet on kuivattu alle 42 steessa, jotta ravintoarvot säilyisivät mahdollisimman hyvin.

Tässä havainnekuvaa Ambroniten koostumuksesta. Ylemmässä taulukossa on neljän annoksen ja alemmassa taulukossa yhden pussin (500 kcal) sisältö ravitsemusnäkökulmasta.

nutritionchart

Olen itse fiiliksissä siitä, että tälleest vaan suomalaiset heput ovat alkaneet valmistaa tuotetta, jonka en itse ajatellut olevan mahdollinen. Myöhemmin keväällä on kuulemma tulossa markkinoille marjaisampi versio. Kiinnostelee!

Ambronite maksaa reilun 8 euroa annokselta, näin ainakin parhaillaan Hyvinvoinnin tavaratalossa* (mukaan tulee sheikkeri).

Voit tilata yhden näytepussin suoraan Ambronitelta. Käytä koodia “KEMIKAALISPECIAL”, ja saat näytteen puoleen hintaan.

Kuvat minusta: Dorit Salutskij

*Affi-linkki

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Hei! En löytänyt Ambroniten omilta sivuilta, mistä voisi tilata näytepussia? Olisin halukas kokeilemaan, mutta kalliiksi tulisi ostaa koko setti jos tuote ei käy herkälle vatsalleni.

Moi. Nyt on linkki tekstissäkin oikein, tässä vielä uusiksi: http://ambronite.com/products/ambronite-one-meal-sample

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.