Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Patja villasta, puuvillasta ja luonnonkumista

Olemme parin viime vuoden aikana vaihtaneet perheemme petivaatteet ja patjat yksitellen luonnonmateriaaleista valmistettuihin. Ihminen viettää elämästään kolmanneksen sängyssä, ja punkan mikroilmastolla on väliä terveydelle. Kannattaa lukea aikaisempi juttuni ”Nukkuuko lapsesi muovissa vai villassa”. En keksi yhtään hyvää syytä sille, että perheeni nukkuisi muovissa. Tuskin kukaan muukaan, mutta aika monella on silti allaan esimerkiksi vaahtomuovipatja.

Kuin varkain perheessämme on yhtäkkiä iso 5-vuotias, joka tarvitsi pidemmän patjan. Halusin ehdottomasti, että Islankin uusi patja on luonnonmateriaalia. Päädyin saman tien hankkimaan hänelle aikuisten patjan, koska nyt lapsen sänkyä voi tarvittaessa hyödyntää myös vierashuonetarkoitukseen — joka tosin käytännön tasolla tarkoittaa sitä, että kun lapset vaikka sairastavat ja pitää tehdä väliaikaisia nukkumisjärjestelyjä, palvelee tytön sänky myös aikuista.

kc-villajapeite2

kc-villajapeite.nosto

Patja on merkiltään Porin Villa ja Peite.  Kuuntelivat firmassa patjatoiveeni ja ehdottivat lapselle futon-patjaansa, jossa on luonnonkumiydin. Luonnonkumirungon ympärillä on molemmin puolin kemikaalivapaata puuvillaa sekä villakerros päälla ja alapuolella. Patja on 14 cm paksu, eli ihanan muhkea ja silti jämäkkä.

kc-villajapeite4

Porin Villa ja Peitteestä kerrottin, että ko futon ”muotoutuu nukkujan mukaan olematta silti liian pehmeä” allekirjoitan tämän täysin. En pidä pehmeistä patjoista, tässä voi hyvin nukkua vatsallaan, joka yleensä on mun nukkuma-asento. Liian pehmeällä nukkuessani saan helposti selän kipeäksi. Islan patja on niin ihanan tuntuinen, että en ollenkaan pane pahakseni, jos saan toisinaan nukkua yön tyttöni sängyssä!

Lapsi on myös silminnähden tyytyväinen patjaansa ja nukkuu hyvin. Haluaa toisinaan jäädä viikonloppuaamuisin köllimään ja olemaan ”soppeensa”, joka on tuo pieni kolo tuossa vaatekaapin ja seinän välissä, jonne sänky on ujutettu. Kannattaa muuten lukea, kuinka Katjan perheessä lapsi lopetti yöheräilyt ja unissa vaeltamiset kun sai ergonomisemman patjan. Kuulostaa uskomattomalta, mutta totta se on ja ymmärtäähän sen: miksi sänky voisi olla epämukava vaan aikuiselle? Lapset vaan harvoin osaavat ottaa tällaisia puheeksi.

Futon-patjan päällä on petari, joka on lapsiperheessä supertärkeä — ellei satu rakastamaan käsin pyykkäämistä. Vastikään perheessämme jylläsi oksennustauti ja silloin jos koska petaria arvostaa. Ei tarvitse koittaa puhdistaa paksua ja painavaa patjaa, voi vaan tunkea petauspatjan pesukoneeseen. Petari on 100% villaa ja ihanan lämmin, olematta hiostava. Pestessä vaan kannattaa muistaa valita villapesu! Itse pesin petarin vähän liian kovassa lämmössä ja se kutistui aavistuksen. Kyllä se vielä patjan päälle taipuu, mutta opinpahan jatkoa ajatellen…

Mikäli haluat tehdä meikäläiset ja kelpuuttaa sänyyn vain mahdollisimman luonnolliset materiaalit, saat Porin Villa ja Peitteeltä -10% alen kun tilauksesi ylittää 100€. Koodi on ”villajapeite” ja voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Skidi on viikonlopun mummilla, ehkä minä vedän päikkärit lastenhuoneessa. 😉

 

kc-villajapeite3

Leppoisaa viikonloppua kaikille, nukkukaa hyvin!

Psst… Jos mietit noita lastenhuoneen seinän pystyraitoja, on ne saatu aikaan japanilaisella Mitsumata-paperiteipillä. Mainio tapa ehostaa esimerkiksi vuokrakämppää paikallisesti.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Viimein lähti typylle patja tilaukseen ja molemmille lapsille villa peitot ja tyynyt. Tätä asiaa on siis puntaroitu siitä edellisestä postauksesta nukutko muovissa vai miten se nyt meni. Vauvelli onkin villa-alusta joka oli esikoisella myös käytössä. Jotenkin se järki ei riittänyt,että vauva-ajan jälkeenkin olisi hyvä nukkua luonnollisella alustalla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.