Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Luomupuuvillaneule, jota lapseni ei halunnut riisua

En ole koskaan ajatellut, miltä vaatteet lapsesta yllään tuntuvat, eikä 5-vuotias ihan hirveän usein vaatteista palautetta annakaan (estetiikkaan liittyvää palautetta kyllä, mutta tarkoitan nyt sitä, miltä kangas tuntuu iholla). 1-vuotiasta nyt puolestaan kiinnostaa olla lähinnä alasti, heh.

Minut kuitenkin pysäytti kommentti, jonka tyttöni totesi kokeillessaan ekaa kertaa ylleen kotimaista Manda-neuletta: ”Saisinko mä mennä tänään tässä paidassa nukkumaan, kun tää on niin mukava yllä?” Hämmennyin, koska Isla ei ole koskaan aikaisemmin varsinaisesti todennut, että jokin vaate tuntuisi hyvältä. Ollut vaan tyytyväinen kun on saanut puettua ja lähtenyt leikkeihin. Toki joskus sukkikset ovat ahdistaneet tai joku lappu niskassa hankaa, mutta koskaan aikaisemmin en ole saanut häneltä tällaista kommenttia. Manda-merkin perustaja Anna-Maria Äijälä kertoikin kirjeessään, että erään naisen lapsi ei halunnut ottaa neuletta pois edes suihkuun mennessään. Se kertonee jotakin!

Manda-neule on suomalainen yhden naisen firma, joka valmistaa 100% luomupuuvillaisia ja saumattomia neuleita lapsille.  Design on ajatonta, väriskaala on harkittu ja neutraali ja vaatteissa on helppo olla ja leikkiä. Neuleiden valmistuksessa ei ole käytetty turhia kemikaaleja: tuotteiden värjäys on tehty GOTS-standardin mukaisesti, joka takaa, ettei puuvillan viljelyssä ole käytetty haitallisia torjunta-aineita tai myrkkyjä. Vaatteissa ei myöskään ole lappuja: tuoteinfo on painettu suoraan neuleeseen.

Sain testiin neuleen molemmille lapsille. Isla suorastaan rakastui tähän kuvassa näkyvään Manda-neuleeseen rullakauluksella (sama paita näkyy myös blogauksen nostokuvassa).

kc-manda2

Islalla on kuvan paita harmaan värisenä, ja punaisissa sukkiksissaan hän näytti suloiselta pikkutontulta. Neule oli niin huippu, että ostin viikonloppuna Ornamon joulumyyjäisistä työtälle toisen, punaisen värisenä. Hintaa tällä on 73 euroa, joka kirppiksellä yleensä asioivalle on kovan kuuloinen summa lastenvaatteesta. Toisaalta tiedän, että mikäli haluan olla tukemassa sitä, ettei kaikki vaateteollisuus Suomesta katoa, maksan mukisematta summan sen kerran, kun uutta ostan. Aniharvoin niin kuitenkin teen.

kc-manda.punainen

Mandan valikoima on pieni, eikä se ole minusta huono juttu ollenkaan. On kuvan rullakaulusneule, poikien neule (kuvat alla), neuletakki napeilla, hame, pitkä- ja lyhythihainen neulemekko ja kaulahuivi. Kahdeksan tuotetta, joista osaa saa eri väreissä.

Voi kun merkki tekisi aikuisillekin vaatteita.  Ajattomia, kauniita, mukavia yllä — juuri sellaisia, kuin itsekin haluan käyttää (vaikka toki tykkään asustaa toisinaan aika kreisisti).

Tämä onneksi on Manda-neuleen eka mallisto vasta, ehkä me aikuisetkin saamme omamme tulevaisuudessa…

kc-manda3

 

kc-manda4

Kuten mainittua, ostan melkein kaikki lastenvaatteet kirpputorilta ja tuntui isolta luksukselta pukea pieni poika ihan uuteen neuleeseen. Hän kun on saanut ylleen paljon siskon vanhaa — tai vaan muiden vanhaa. Ei sikäli: ei kirppisvaatteista välttämättä huomaa, että ne ovat olleet jollain muulla ensin. Pikkulasten vaatteethan eivät varsinaisesti käytössä ehdi kulua. Silti tuntui luksukselta pukea Hector tällaiseen neuleeseen. Pikkumies oli yhtäkkiä ihan ison näköinen.

kc-manda7

kc-manda5

kc-manda6

1-vuotiaan yllä on kuvassa Mandan Poikien neuleposero, joka tosin sopii ihan yhtä hyvin tytöllekin. Poika hipelöi paitaa innoissaan, ihan kuin hänkin olisi hoksannut, että päällä on jotakin erityistä.

Manda-nauleet on tuttu merkki teille, jotka tilaatte uutiskirjettä. Kai muistit käyttää ale-koodin?! Mandaa myy parhaillaan vain merkin oma nettikauppa, koko valikoima löytyy täältä. En tiedä teenkö tänä vuonna varsinaista joululahjaideapostausta blogiin, mutta tämä nyt on selkeästi sellainen. Iso peukku Mandalle!

Nyt Anna-Maria sitten vaan kehiin vaatteita meille eikuisillekin, eiks niin?

4 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Oo, kuulostaa niin hyvältä! Ja sama juttu – tälläisistä, Suomessa valmistetuista lasten vaatteista olen valmis pulittamaan vähän enemmänkin. Mutta ensimmäinen ajatus oli, että aikuisille kanssa!

Kuulostaa tosi hyvältä! Harmi ettei mandalife:n sivuilla ole koko-taulukkoa, eikä mitään yhteystietoja, jotta voisi kysellä mitoituksesta enemmän. Googlaamallakaan en pikaisesti ainakaan löytänyt tietoja. Nettisivujen tiedot ovat aika puutteelliset muutenkin. Arvostan itse ainakin että y-tunnukset ja yhteystiedot ja tilauksen palautus/peruutus ehdot ja postituskulut näkyvät selkeästi sivulla. Tytölle olisi ihana tuo punainen mekko…..pituuden lisäksi kaipaisin ainakin jotain ympärysmittatietoa, ettei hoikalle lapselle tulisi liian suurta ostettua…..eli tätä kautta infoa vaan sinne yrittäjän suuntaan 🙂

Oi! Omia lapsia ja/tai aikuisten mallistoa ootellessa!

June relevantit pointit sulla. Kauppa on tosi uusi, joten toivotaan, että toiveesi otetaan huomioon ja saittia parannetaan. Kerron viestisi eteenpäin kun olen Mandan suuntaan seuraavaksi yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.