Menu

Kemikaalicocktailin jouluterveiset (uutiskirje)

Koska uutiskirjeohjelmani heitti eilisen uutiskirjeen jostakin ihmeen syystä vastaanottajien roskapostilaatikkoon, julkaisen uutiskirjeen kokonaisuudessaan blogauksen muodossa. Seuraava uutiskirje tipahtaa meileihinne tammikuun lopussa.

***

VUODEN VIIMEISTÄ VIEDÄÄN

Kohta vuosi 2015 on paketissa. Saisimmepa jouluaatoksi lunta tänne eteläänkin!

Tämä vuosi on ollut elämäni rankin, siitä ei ole epäilystäkään. Eipä se vauvavuosi monille ihan iisi olekaan. Nyt lapsi onneksi nukkuu aika hyvin ja minä puolestani olen ehtinyt miettiä paljon siitä, josta viime kirjeessä avauduinkin: kuinka kukaan ei voi tehdä töitä sitä tahtia kuin minä olen tehnyt ja kuvitella, että perhe jaksaa roikkua menossa mukana. Olen kasvanut äitinä ja ihmisenä syksyn aikana enemmän kuin olisin koskaan voinut aavistaa — minähän luulin olevani tyyliin valmis ihminen! Mikä hullu kuvitelma. Itsensä kokee aika tyhmäksi kun tajuaa, mitä ei ole tajunnut.

Tämä vuosi on ollut myös blogin osalta kasvamisen aikaa: vihdoinkin voin sanoa, että bloggaaminen on ammattini ja että se todella tuo leivän pöytään ilman, että teen joudun miettimään muita tulonlähteitä. Voin vihdoinkin luottaa ja se antaa työnteolle rauhaa. Teen toki monenlaisia projekteja, mutta ne kaikki liittyvät siihen, että minulla on Kemikaalicocktail. Olen tänä vuonna  ensimmäistä kertaa satsannut taloudellisesti blogin ulkoasuun ja käytettävyyteen, sekä palkannut työntekijän, joka hoitaa blogini myyntipuolta niin, ettei minun itse juuri tarvitse. Laura on ottanut hienosti omaa tonttiaan haltuun ja hän on jo nyt minulle kultaa kalliimpi. Ihanaa, etten tee tätä ihan yksin! Dorit ottaa toisinaan kuvia Kemppariin ja on reissanutkin kanssani, ensi vuonna ehkä teemme lisää matkoja yhdessä. Toivon niin, sillä Doritin linssin läpi blogaukseni saavat syvemmän ulottuvuuden, ja lisäksi yhdessä tekeminen on ihanaa vaihtelua yksin puurtamiseen. Personal trainerini Riina on kolmas, jonka kanssa olemme olleet yhteistyössä syksyn ajan: Riinan teille suunnittelemat treenivideot ilmestyvät blogiini kerran viikossa antamaan inspiraatiota kotitreeniin, minä jos kuka kun tiedän, että oma aika on etenkin pienten lasten vanhemmilla kortilla.

kc-leimat

Olen tänä vuonna lanseerannut blogissani leimat läpinäkyvän bloggaamisen puolesta, jotta lukijat ymmärtäisivät helposti, mikä sisältö on maksettua ja mikä ei. Ei sillä sinänsä ole väliä: aitoja mielipiteitäni lauon aina, mutta silti on tärkeä tietää, kuka työstäni milloinkin maksaa. Haluan olla blogikentässä niin läpinäkyvä kuin mahdollista, ja minusta Kemikaalicocktail on siinä hyvin onnistunutkin. Vaikka tittelini on vaihdellen tuottaja, bloggaaja, toimittaja, kosmetiikan suunnittelija, kirjailija tai kolumnisti, koen ennen kaikkea koen olevani journalisti, ja pyrin toiminaan journalististen sääntöjen mukaisesti. Haluan välttää piilomainonnan vaikutelmaa täysin ja olla kytköksistäni aina rehellinen.

Vuosi 2016 tulee olemaan blogini yhdeksäs toimintavuosi. Se tuntuu hämmentävältä, sillä pian on täynnä 10 vuotta! Sitä juhlitaan sitten vuoden päästä. Pitää ehkä jo alkaa suunnittelemaan bileitä… Mutta mihin me kaikki 40 000 ihmistä mahdumme? Haa: Helsingin olympiastadionille tietenkin!  😀

kc-nooralotte

Minä ja Mádaran perustaja, Lotte Tisenkopfa-Iltnere elokuussa, Nokkos-julkkareissa

m_dara_dd_nokkonen_-kosteussuihkeMitä tulee tämän vuoden projekteihin, on isoin juttu tietenkin ollut Nokkostuotteiden lanseeraus. Pihlajavoiteesta suunniteltu, herkän ihon versio, Nokkosvoide ja monitoimivesi Nokkossuihke on otettu hyvin vastaan ja Nokkosvesi valittiin Trendi-lehden toimesta vuoden parhaaksi, Best Beauty Buy 2016 – ihonhoitosuihkeeksi. Myös tänään ilmestyvä Anna-lehti on valinnut Nokkosveden vuoden 30 parhaan kosmetiikkatuotteen joukkoon. Olen tosi iloinen siitä ja toivon, että myös useampi teistä intoutuu testaamaan Nokkosvettä! Se on paitsi mainio kasvovesi, ihana ihon kosteuttaja matkoilla tai treenin jälkeen, myös ihoa rauhottava tuote, joka sopii vaikka vauvan kasvojen putsaukseen, ellei ole vettä lähimainkaan (kokemusta kuulkaa on).

Yhteistyömme Mádaran kanssa jatkuu ja nyt mietitään jo uusia juttuja, joiden parissa alamme tehdä hommia keväällä. Mikäli sinulla on toiveita kosmetiikalle, jota seuraavaksi tuuttaamme eetteriin, kerro toiveesi ihmeessä! Voit ehdottaa konkreettisia tuotteita tai raaka-aineita, tai kertoa tilanteita, joissa jotakin tiettyä tuotetta kokisit tarvitsevasi. Me sitten heitetään Lotten ja tiimin kanssa valkoiset takit niskaan ja painutaan labraan (tai no jos ihan rehellisiä ollaan, niin en minä kyllä Latvian päässä juuri hengaile, mutta haluaisin!).

kc-lintulauta

Nokkostuotteet on jouluksi paketoitu iloksenne boksiin, joka muuttuu helposti lintulaudaksi. Pakkauksesta painetaan kyljet irti, yläosaan sidotaan naru ja alaosaan työnnetään keppi aukkojen läpi, jotta lintu voi istua orrelle syömään siemeniä, jotka sijoitetaan boksin alaosaan. (Keppi löytyy boksista!)

pieni_xmasbox_2015_sagat_whiteNokkos-joulupakettia myydään siellä, missä Mádaraa muutenkin (Ruohonjuuri ja monet muut ekokaupat, Stockat, Sokokset ja Emotionit ainakin) ja lisäksi yksittäiset putiikit ovat ottaneet paketin valikoimiinsa. Hinta on kaupoissa siinä parin kympin kieppeillä. Mikäli haluat tilata Nokkospaketin nettikaupasta, löydät linkkejä esimerkiksi tämän blogaukseni perästä.

Moni teistä ostanee joululahjansa ekokaupoista ja ekologisia tuotteita myyvistä nettikaupoista. Kivijalasta verkkoon siirtyneen ekotavaratalo Ekottimen valikoimissa on monia hyviä lahjaideoita, jotka ehtivät aatoksi perille, mikäli teet tilauksen vielä tänään tai huomenna perjantaina 18.12., klo 15.00 mennessä.

 

5712c031-b09f-4b37-86ba-687075e6a976

Virpi Kantoluoto oli aikaisemmin elämässään tuskastunut siihen, kuinka vaikeaa ekologisen elämän toteuttaminen oli. Hän kaipasi 90-luvulla ”eko-Stockmannia”, jossa ajatustyö ja tuotevalikoiman valinta olisi tehty kuluttajan puolesta valmiiksi. Että tarvitsisi itse vaan shoppailla, ilman huonoa omaatuntoa.

”Ekotavaratalo kummitteli päässäni moneen kertaan vuosien varrella, ollen välillä unohduksissa ja toisena hetkenä hyvinkin pinnalla. Useat ystävättäret saivat kuunnella kävelyretkien aikana ideastani, mutta neljän lapsen äitinä en silloin vielä osannut mitenkään ajatella, että joskus oikeasti perustaisin sen. Opiskelujen yhteydessä tein myös yhden harjoitustyön laittaen ideani paperille. Uskon, että laitettuani mustaa valkoiselle, olin siirtynyt askeleen kohti toteutusta. Lapset kasvoivat ja elämäntilanne oli siinä vaiheessa, että mieheni sattui lausumaan kohtalokkaan kysymyksen: Kun siitä noin puhut, etkö aio sitä toteuttaa? Se oli siinä, lupa oli saatu” kertoo Virpi.

cb2b4020-f0d5-4f5f-b7cc-e0040cc9c361

Ekotin on erikoistunut ekologisesti ja eettisesti tuotettuihin kodintarvikkeisiin, sisustustuotteisiin ja lahjatavaroihin. Valikoima on vuosien varrellla laajentunut välillä liikaakin ja siksi on ollut pakko myös hidastaa uusien tutteiden myyntiin ottamista.

Ekotin ehti kivijalkakauppana olla viiden ensimmäisen toimihtavuotensa aikana kahdessa paikassa, mutta pienen liikkeen tunnetuksi tekeminen oli kuitenkin yllättävän haasteellista ja siksi tällä hetkellä Ekotin toimii verkossa. Virpin haaveissa on kuitenkin vielä siirtyä liiketiloihin.

Ekotin myy monia tuotteita, jotka ovat itsellänikin käytössä: Nature´s Design -lasiset juomapullot ja Qwetchin sirot ja nätit termarit ovat arkeni vakiovarusteita. Erilaiset soijavahakynttilät ovat fiksu valinta ja ihanat luomusuklaalaadut sopivat hyvin lahjaksi tai omaan joulupöytään.

86159d9a-6224-4c99-a5b2-db90580403200a1d9cea-cc96-4afc-b112-a49a31a79396

Jos haluat tehdä Ekottimesta tilauksen jouluaatoksi, tee tilaus huomiseen, perjantaihin klo 15.00 mennessä.
Ekottimella on parhaillaan myös pop up-myymälä Virpin kotona, Helsingin Pitäjänmäessä.
Puoti on viimeistä kertaa auki lauantaina 19.12. klo 11-16. Virpi voi tulla avaamaan putiikin myös erikseen sovittuna ajankohtana. Yhteystiedot löydät alta.Ekotavaratalo EkotinPop up -liike: Joulutähdentie 7 A, 00370 Helsinki (Pitäjänmäki)
Ekofin Facebookissa
Ekottimen verkkokauppa
***
Kiitos kuluneesta vuodesta ja mukavaa joulun odotusta! Tavataanhan me vielä blogissa ennen kuin vetäydyn lomille, mutta uutiskirjeen osalta tämä vuosi on paketissa. Seuraava uutiskirje tipahtaa meiliisi tammikuun lopulla, kuullaan taas!

Noora

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.