Menu

Eettisen kesämuodin helmiä

Huomenna kuvataan uusien kosmetiikkatuotteideni promokuvia. Olen sitä varten kiertänyt luottomestat ja koonnut kuvausvaatteista väripaletin, joka tuntuu kovin, noh, aikuismaiselta. Katsokaa nyt. Missä ovat tehostevärit? Korut? Musta? MISSÄ OVAT PÄÄHINEET? No, nyt edellämainitut eivät sovi kuvaan, näette sitten.

Olen koittanut kasata kuvausgarderoobin vain eettisten merkkien varaan, mutta ei se ihan täysin ole onnistunut. Tosin eihän sitä vielä tiedä, mitkä päätyvät lopullisiin kuviin. Se on kummallista, miten jotkut asiat näkee vasta kuvauspaikalla. Olisi niin kovin paljon helpompaa, jos voisi vain ottaa mukaansa yhdet vaatteet. Sen olen oppinut, että aina pitää olla suunnitelma b, c ja ehkä d.

Tämä kevät on mennyt sumussa vauvan takia, enkä ole kerennyt juuri kaupoilla käydä. Nyt kun oli pakko kartoittaa valikoimat, tajusin taas kerran, että eettisen muodin keitaat Nudge, Sofinah ja Urbanstory ovat ihan huikeita mestoja kaikki!

kc-armedangels

Nudgessa bongasin itselleni uuden merkinkin, Armed Angels. Yläpuolen kuvakaappaus on napattu merkin omilta sivuilta, Nudgessa oli myynnissä laaja valikoima brändin printtimekkoja ja toppeja, kuten tuo oikean laidan Desire Tropical Island -kuosi. Kuvan mustan Rita-hameen olisin ostanut, jos olisi ollut kokoani jäljellä. Ihan superkätevä stailattava arkeen tai juhliinkin.

timthumb

Kuva: lalaberlin.com

Urbanstory myy nykyään Lala Berlin -merkkiä. Valikoima on aika suppea, mutta muutamia helmiä bongasin. Rakastan Lala Berlinin kreisejä kuoseja. Osklen-brändiin suosittelen myös tutustumaan, ellei se jo ole tuttu. Urbanstory on Suomessa tietääkseni ainoa, joka tätä huikeaa merkkiä myy.

romy-grey-t-shirt_frontSofinahissa minut hurmasi stig p. Pehmeitä ja laadukkaita sekä superkäytännöllisiä vaatteita, joista ostin itselleni kuvan pellavaisen Romy-pitkähihaisen. Kätevämmän väristä vaatetta saa pikkuvauvan mutsi etsiä: pinta antaa anteeksi pienet tahrat, eikä paitaa ole heti pakko edes pestä. Paita on ohut ja silti lämmittävä, menee pieneen tilaan ja mahtuu nahkatakin alle. Ihan täydellinen.

kossaklänningTuosta samaiseta pellavakankaasta on myös sekä o- että v-aukkoisia t-paitoja ja hihattomiakin. Niin ja muutamia eri sävyjä löytyy, ei pelkästään harmaata. Merkillä on myös makeita printtejä, esimerkiksi kuvan roiskeinen Joan-mekko.

Viikonloppuna tein Salossa visiitin luottomestaani Zapatoon, joka on yksi maan parhaista kenkäkaupoista. Ovat ottaneet valikoimiinsa myös vaatteita ja nykyään putiikki onkin ihan yhtä paljon vaate- kuin kenkäkauppa.

Bongasin Novemb3r-nimisen merkin, jonka pellavahousut kiinnittivät huomioni. Merkin perusti kuulemma Dieseliltä lähtenyt italialaissuunnittelija, joka kuitenkin kaikessa taiteilijuudessaan ei saanut kalliiden japanilaisten kankaiden ja kohtuullisen kuluttajahinnan yhtälöä toimimaan. Merkiltä ei siis ole tulossa enää uusia mallistoja. Harmillista, mutta mulle riittävät nämä ostamani byysat hyvin! Sopivat  yhteen mun Minna Parikoiden kanssa (ja vievät ehkä vähän huomiota mun kaameesta tukkalaitteesta). Tulis jo kesä!

kc-november

Ostin Novemb3rin pellavahousut, koska a) laskettu haara b) vajaa mitta c) täydellinen kesäkangas. Tulen todennäköisesti asumaan näissä jahka säät vaan lämpenevät.

11236365_375173072682493_1683161601_nTänään kävin vielä LUMI:lla, koska kuvan pärekorilaukku. Pärekori-sarjaan kuuluu myös huikea reppu. Nämä ovat aivan nerokkaita esimerkkejä siitä, kuinka vanhaa ja uutta voi mainiosti sekoittaa keskenään.

Tiesitkö muuten, että LUMI tekee nykyään myös kenkiä?  Kokeillessani kuvan höyhenenkevyitä, mutta tukevia ja ergonomisia Birgitta-sandaaleita, tajusin että nehän sopivat täydellisesti paitsi jalkaani, myös huomiseen promokuvaussessioon. Ai hitsi nää on hyvät!

Värimaailma ja muotokieli ovat juuri sitä, mitä huomenna haetaan: perinteitä ja moderniutta sulassa sovussa. Nudea ja mustaa. Luontoa ja citymenoa. Pohja on valmistettu korkista, siksi kengät ovat niin uskomattoman kevyet.

kc-lumisandaalitNäissä sandaaleissa ei askel paina, mutta ne ovat myös tukevat. Sylissäni on jatkuvasti pieni nyytti, nämä olisivat käytössä täydelliset… Hitsi kun satsasin jo Minna Parikkoihin. Ainakin voin tanssahdella näitä huomenna kuvauksissa.

NIIN ETTÄ oli vähän vaikeaa koittaa pysyä pelkässä kuvausagendassa, kun kaikki muut ihanuudet hyppivät kaupoissa silmille.

***

Nyt pitäisi vielä pestä hiukset, tehdä kasvonaamio ja vääntää manikyyri. Ja pakata vaatteet ja eväät huomiseksi.

Kuvaamme Suomenlinnassa, jossa asustaa eräs varsin ihana valokuvaaja. Pitäkää peukkuja, ettei sada!

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

People Treelläkin on hyvä valikoima eettisiä vaatteita. Vielä ei tosin taida olla Suomessa muuta jälleenmyyjää kuin Karma.fi.

Näin ymmärtääkseni tosiaan on. Kiva kun vinkkasit merkistä täällä tekstin perässä. Kiitos. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.