Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan Suomen Blogimedialta, mielipiteet ovat omiani.

Kiireisen treenit löytyvät netistä

Säännöllisen liikunnan palauttaminen arkeeni alkaa tänään. Olo on vähän juhlava, niin kuin nyt elämänmuutospäivänä kuuluu. Tosin, onhan pienen vauvan kanssa arki ollut yhtä jumppaa tähänkin saakka; nostelua, kantamista, kyykkääilyä ja hikoilua jne. Tänään aloitan kuitenkin säännöllisen ja päämäärätietoisen treenin, saadakseni itseni kuntoon toisen raskauden ja synnytyksen jäljiltä. Vatsalihakset ja esimerkiksi lantionpohjanlihakset on tärkeä saada kuntoon selkävaivojen ja muiden oireilujen välttämiseksi. En halua joutua tilanteeseen, jossa alan tarvitsemaan lääkkeitä kehon vaivoihin, mielummin ennaltaehkäisen ja pidän itseni kunnossa.

Kun on kokenut kaksi raskautta, on oman kropan takaisin saaminen tosi mahtavaa. Sitä on myös armollisempi itselleen, eikä enää jaksa vaivata päätään jollain pikkujutuilla, vaan katsoo kuvaa vähän kauempaa, laajemmasta perspektiivistä.

Vuonna 2013 treenasin paljon ja löysin todellisen liikkumisen ilon. Se liekki ei ole sammunut ja olenkin aivan pähkinöinä siitä, että tänään aloitan treenit uuden pt:n kanssa ja ohjelmassa on kuntotesti. IHAMMAHTAVAA.

kc-yoogaia1Yhden kerran viikossa, seuraavan kolmen kuukauden ajan, treenaan yhdessä personal trainerin kanssa. Salitreenin lisäksi tulen huhkimaan kotona ja siksi nettijoogastudio Yoogaian yhteistyö tipahti eteeni vähän liiankin sopivaan saumaan. Salakuunteleeko joku ajatuksiani? Otin varaslähdön treeniarkeen jo viikonloppuna ja testasin nettijoogapalvelua sekä yksin että skidin kanssa. Ei ollut aavistustakaan, että siellä on myös lasten joogaa, mutta niinpä me vaan tehtiin puolituntinen yhdessä.

Jooga pelasti yli 10 vuotta sitten silloisen, aika stressaavan elämäntilanteen ja toi elämääni ihan uudenlaisen ja paljon toivotun rauhan. (Tarkoitan hiljaisia ja rentouttavia hetkiä, en minä koskaan ole ollut tai tule olemaan ihmisenä mikään rauhan tyyssija.) Nyt parhaillaan elämässä ei juuri rauhaa ole — tai olisi iltayhdeksän jälkeen, mutta menen yleensä nukkumaan tosi aikaisin, koska alati herättävä vauva. Siksi aikaa itselle pitää tehdä.

Testasin nettijoogatunteja ekaa kertaa lauantaina. Loppuperhe lähti puistoon, minä roudasin huonekasvit sivuun, levitin joogamaton, ja aloin selata tuntivaihtiksia. Yllätyin, koska tarjolla olikin myös muuta kuin joogaa! Ja niin, enhän minä sitten joogannut varsinaisesti ollenkaan. Tein 30 minuutin peppu-reisi -treenin, joka oli helppo ja todella tehokas (äässiin sattuu seuraavana päivänä, mikä on vain hyvä), sekä vartin core express -keskivartalorääkin, johon kuului muutamia joogaliikkeitä. Tosi tehokkaita treenejä molemmat, koska vielä tänään maanantainakin vartalossa tuntuu.

Astangaa harrastaneena tiedän, että etenkin sitä harrastaessa on hyvä välillä käydä tunneilla ja saada ohjausta, ettei ala tehdä väärin. Mutta kun tekee vähän iisimpiä juttuja, on tällainen yksin himassa jumppaaminen todella järkevää ja oikeastaan on aika hämmentävää, että Yoogaia on maailman eka nettijoogastudio. Markkinarakoon ovat iskeneet, sillä jokainen kiireinen ihminen säästänee aika mieluusti aikaa hoitamalla treenaamisen kotona. Kaikille se ei tietenkään sovi, mutta jos ei tarvitse ketään viereen piiskaamaan, voi ja kannattaa jumppamatto rullata auki kotona.

kc-yoogaia6Molemmat tuntini olivat englanniksi, mutta tarjontaa on suomeksikin. Luulin, että Yoogaiassa on vain tallenteita, mutta tuolla on livetuntejakin. Ihan parasta on se, että jos vaikka treenaa vauvan nukkuessa, ja tyyppi sattuu heräämään ja vaatimaan hetken aikaa huomiota, voi ohjaajan laittaa paussille ja jatkaa sitten kun lapsi vaunuissa on taas zen.

Varastin itselleni sunnuntainakin 30 minuutin treenit. Olin juuri ruokkinut vauvan ja soserumban päätteeksi nappasin esikoisen mun kanssa joogamatolle. Tajusin nääs, että Yoogaiassa on myös lasten joogaa. Teimme puolentunnin session kimpassa, vauvan mönkiessä vieressä leikkimatolla. Olo oli voittajan: näin yhdistetään laatuaika lapsen kanssa, oma iltavenyttely ja vauvakin hoituu samalla.

kc-yoogaia3Muistan vieläkin, kuinka blogini alkuaikoina jotkut saivat kohtauksia kertoessani, että teen vatsalihaksia katsoessani telkkaria. Kun en jaksa löhötä sohvalla. Jengi meni ihan sekaisin ja mua naurattaa vieläkin, että jotakuta kiinnostaa niin paljon se, mitä joku muu tekee telkkaria katsoessaan. 😀 Porukkahan katsoo telkkaa ja juoksee juoksumatolla kuntosaleillakin, miksei kotona voisi tehdä samaa?  No juu, mutta siis liikkumisen saa kyllä änkäistyä moneenkin arjen rakoon kun vain on valmiudessa. Esimerkiksi Yoogaiassa on eri mittaisia treenejä, joista on helppo valita se, mihin on aikaa. 30 minuutin reisi-peppu -treeni oli ihan mahtava: 45 sekuntia toistoa, 15 sekuntia lepoa. Mainio konsepti! Jos kotonasi on iso peili, jota voit hyödyntää treenissä, suosittelen. Meillä sattuu olemaan ja se auttoi kyllä liikkeiden tekemisessä.

Rekisteröityminen oli supernopeaa, eikä tarvinnut säätää kummoisia.  Treenin sai siis aloitettua helposti ja nopeasti. Jos haluat testata, tarjoaa Yoogaia uusille asiakkaille aina viikon mittaisen, ilmaisen testijakson, mutta koodilla KEMIKAALICOCKTAIL2015  saat kahden viikon ilmaiset treenit, kun aloitat maaliskuun aikana. Saa nähdä minkälainen omasta treeniarjestani muodostuu, mutta veikkaan, että tietokone tulee olemaan apuna viikottain. Aika yllättävää. Kaikkee ne keksii.

Psst…. Lukijani kertoi, että lasten mentyä illalla nukkumaan, joogaavat he miehen kanssa yhdessä Yoogaian tahtiin. Ei pöllömpi idea parisuhdeajalle.

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Ihastuin myös yoogaiaan omassa elämäntilanteessa, jossa kuntokeskusten ohjattuihin tunteihin osallistuminen/tiettyyn paikkakuntaan sitoutuminen ei ole mahdollista juuri nyt! huippua että tutut tunnit saa mukaansa vaikka lomalle laiturinnokkaan, jos sähköä ja kännykän verkko tai netti on saatavilla

Itse olen vierastanut ajatusta näistä nettijoogista. Päällimmäisenä on ajatus, että sellainen tietty ryhmähenki katoaa, vaikkakin jooga on enemmän tai vähemmän yksilölaji. Ja toisaalta kotoa on mukava poistua harrastamaan. Mutta never say never.

Hei, käyppäs muuten katsomassa minun tarinan kemikaaleista, mitä tungin pärställeni:
http://lautadiaries.com/2015/03/surffarin-laakkeet-iho-ongelmiin/

Kiitti ja hyvää kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.