Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Kääpäkaakaota ja sienidrinkkejä

Mitä sinä yleensä juot? Minä juon arjessa vettä, teetä (useimmiten vihreää), kookosvettä ja smoothieita. Viiniä nautin ehkä kerran viikossa. Nauttisin mielelläni useamminkin, mutta nyt just ei vaan ehdi.

Juomatottumukseni — niin kuin todennäköisesti sinunkin — ovat olleet samanlaiset vuosikausia. Kookosvesi tosin tuli elämääni rytinällä treenivuonna 2013, ja alkoholi puolestaan jäi lähes kokonaan pois raskaus- ja nyt imetysajaksi, mutta noin muuten en ole muuttanut juomatapojani juurikaan. Siksi onkin ollut hauska huomata, että olen taas omaksunut yhden uuden juoman elämääni: kaakaon. Mutta sepä ei olekaan ihan mikä tahansa kaakao, vaan pakurikääpäsellainen. Juu juu, überterveelliseltä kuulostaa, mutta on kuules hyvää.

Vaikka kirjoitan paljon terveellisestä ja puhtaasta ruoasta, en ole kovin nopea reagoimaan esimerkiksi uusimpiin superfood-juttuihin. Erilaisia patukoita lukuunottamatta en käytä säännöllisesti oikeastaan moniakaan tuotteita, vaan enemmän aitoja raaka-aineita sellaisenaan, joista sitten ruokani valmistan. Toisinaan kohdalle osuu jotakin, jota ei olisi osannut odottaa kaipaavansa, niin kuin nyt vaikkapa suklaista kääpäshottia — tai drinkkiä, joka syntyy sienten ja viskin yhdistelmästä.

kc-anujakatja

Katja, Anu ja pari sienidrinksua.

Juhlimme marraskuussa Suomen Blogimedian pikkujouluja, joissa maistoin ekaa kertaa sekä kääpäkaakaota että sienidrinkkiä. Näin, koska Four Sigma Foodsin pojat vastasivat juhlajuomistamme. Ihanaa kun tarjolla oli muutakin kuin viiniä ja skumppaa, vaihtelu ei ole ollenkaan pahitteeksi, niin kuin postauksen alku kertoo. Liian usein sitä jumiutuu samoihin kaavoihin, oli kyse sitten arjesta tai juhlasta.

Aloitetaan siitä holillisesta veriosta, jota Katja ja Anu kuvassa nauttivat.

kc-noora.sienetEi uskoisi, että superfoodit ja alkoholi voivat sopia yhteen, mutta The Roar -drinkki todisti toisin! Se oli valmistettu veteen sekoitetusta Four Sigman Lions mane instant -jauheesta, viskistä ja jäistä. Lopputuloksena oli yllättävän hyvä drinkki, pakko myöntää. Näitä tarjoilen saletisti seuraavissa bileissä työhuoneella. (Löydät muuten tarkan drinkkireseptin Emmi-Liian tontilta, marraskuisesta Drinkkiperjantai-postauksesta.)

Maistoin myös Four Sigman XOCO -suklaashotteja ja niihin olen nyt jäänyt koukkuun. Siihen punaiseen versioon. Aikaisemmin en ole juuri koskaan tykännyt kaakaosta sen kummemmin, mutta tämä, ei niin makea suklaajuoma on ihana. Myönnän, että lisään kyllä hiukan hunajaa sekaan, mutta se nyt vaan johtuu siitä, että olen tällainen herkuttelija. Ilman hunajaa juoma ehkä toimii jopa kahvin korvikkeena, tosin mä nyt mitään kahvista tiedä. Mutta kahvinarkit, kokeilkaapa! Maku on aika tyydyttävä.

Kun puhutaan juomakaakaosta, on tavanomaisessa kaakaoannoksessa yleensä aika paljon valkoista sokeria. En ole varma, mikä juomakaakao on parhaillaan markkinajohtaja, mutta Oboy ainakin luultavaimmin on yksi suosituimmista. Tsekkasin tuoteselosteen ja esimerkiksi juuri Oboyn pääraaka-aine on sokeri. Jos tuotetta verrataan XOCO:n kanssa, on ero melkoinen. Tämä nyt lähinnä havainnollistamaan kaakaon ja kaakaon eroja.

XOCO / Ainesosat: Kaakaojauhe, kookospalmusokeri, pakurikääpä (chaga) tupla-uute, eleuthero (siberian ginseng), ruusunmarja, guarana, merisuola, cayenne.

Oboy /Ainesosat: Sokeri, vähärasvainen kaakao, emulgointiaine : soijalesitiini, rypälesokeri, suola, aromi (vanilliini). Sisältää soijaa.

kc-xoco.1

KC-truraOn toki muitakin kaakaovaihtiksia: lapselleni keitän kauramaitoa, johon sekoitan Big Tree Farmsin TRU RA-kaakaojuomajauhetta. Tämä luomulaatuinen ja raaka -suklaajauhe maistuu kauramaidon kanssa ihanalta, eikä kaipaa makeutusta. Johtunee siitä, että jauheessa on kookospalmusokeria. Se kuitenkaan ei ole pääraaka-aine, vaan Four Sigman jauheiden tapaan tässäkin pääraaka-aineena on kaakojauhe (kylmäpuristettu tosin). Kaiken kaikkiaan tuote on supersimppeli, koska se on valmistettu vain kolmesta aineesta: kaakaosta, kookospalmusokerista ja merisuolasta. Aika ihana tämäkin ja maistuu tosiaan lastenkin suussa tosi hyvälle. Noita Four Sigman tuotteita en lapselle antaisi, enkä tiedä saako niitä raaka-aineidensa puolesta antaakaan.

Suklaa-asiaa tulossa muuten blogiin pian lisääkin, olen nimittäin toteuttanut ihan kamalan rankkaa testiä ja maistellut läpi seitsemän (vai oliko niitä kahdeksan) suklaalevyä, joista lisää tuonnempana. I love my job!

4 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Itsekin tutustuin näihin pussukoihin viikonloppuna Punnitse ja säästä-reissun yhteydessä. Ihan hauska idea, mutta jos ei kaipaa ollenkaan sokeria ruokavalioonsa tuo palmusokeri ja steviakin tuntuu turhalta.

Saakohan mistään suomalaisesta verkkokaupasta tilattua tuota TRU RA:n jauhetta? Tai mahdollisesti punniste ja säästästä, kun siitä tuossa ylemmässä kommentissa on maininta 😀 pääkaupunkiseudulle ei ihan vain tuota varten tee mieli reissua tehdä!

Täällä nautiskellaan xoco blueta iltaisin- tuo ihan kivaa vaihtelua teen juontiin 🙂 pitää ehdottomasti kokeilla myös tru ra-kaakaota kun sattuu sopivasti kohdalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.