Menu

Uusi vuosi käyntiin paastolla

Huh. Pakko myöntää, että vaikka olenkin ollut aika reipas loman aikana, kiristää farkkujen nappia ärsyttävästi. Siihen on syynsä, että olen ajoittanut jokavuotisista nestepaastoistani toisen aina vuoden alkuun. Tammikuussa kasvismehut maistuvat kovin helposti, kaiken joulumässäilyn jälkeen.

kc-lappiReippailumaisemia Lapista

Kaavailin jo viime vuonna, että olisi kiva paastota yhdessä, ottaa teitä lukijoita mukaan jakamaan nestepaastokokemuksia. Saan aiheeseen liittyen nimittäin aika paljon kyselyitä aina kun kerron olevani mehukuurilla. Toteutamme homman nyt yhteistyössä Vogelin* kanssa, ja etenkin ensikertalaisille on luvassa paljon ohjeita: paitsi että itse bloggaan paaston etenemisestä useaan kertaan, on Vogelin sivuilla alkamassa paastoryhmä, jossa saa vinkkejä paaston toteuttamiseen.Viiden päivän paaston aikana saat 11 uutiskirjessä paaston toteuttamiseen liittyen. Homma alkaa ensi maanantaina 13.1.

Käytännössä teemme viiden päivän nestepaaston, jolle kannattaa alkaa laskeutua jo nyt. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, lue lisää Vogelin sivuilta tai tutustu meikäläisen aikaisempiin paastopostauksiin. Niitä onkin monta! Tässä osa:

kc-paastoOlen tehnyt Vogelin paastoja vuodesta 2006, tämä kuva on tammikuulta 2012

Tärkeää on aloittaa laskeutuminen paastoon noin viikkoa ennen ensimmäistä paastopäivää. Alkoholi, liha ja tupakka on hyvä jättää pois ajoissa, itse olen ilman edellämainittuja yleensä 7 päivää ennen aloitusta (tupakkaa en tosin polta muutenkaan). Syön paastoa edeltävän viikon kala-kasvispainotteisesti. Myös kahvista kannattaa luopua ajoissa, jos on kova kahvin kittaaja. Muuten vieroitusoireet voivat iskeä melko pahoina paaston ekoihin päiviin.

Itse olen aina duunissa normaalisti ja teen kevyttä liikuntaakin (kävelylenkkejä), mutta millekään hullulle zumbatunnille ei kannata mennä. Silti kevyt liikunta voi helpottaa paasto-oireita, joten sohvalle ei tarvitse linnoittautua. Olennaista nestepaastossa on säännöllisyys, se on kaiken a ja o. Juomat nautitaan muutaman tunnin välein ja kannattaa mennä ajoissa nukkumaan ja rauhoittaa aamut ja illat suolihuuhteluiden vuoksi.

Jotta saan houkuteltua mukaani ainakin kaksi kanssapaastoajaa (ei se suolihuuhtelu ole ollenkaan kamalaa!), arvon kaksi Vogelin 5 päivän paastopakettia N-Y-T. Jos olet valmis aloittamaan paaston ensi maanantaina, huudata blogauksen perään HEP ja olet mukana arvonnassa. Arvon voittajat torstaiaamuna klo 10 ja laitamme paketit postiin samana päivänä, jotta paastoaja ehtii hakea pakkauksensa perjantaina itselleen. Paketin voi noutaa lähimmästä luontaistuotekaupastasi.

Älä mene paniikkiin siitä, että arvontaan osallistuminen hirttää sinut paastoamaan juuri ensi maanantaina, mutta toki se olisi toki kivaa! Kaikki voivat silti osallistua vapaasti. 🙂

*Sisältöyhteistyökumppanuus