Menu

Paasto, täällä taas

Eräs isompi ryhmä otti minuun yhteyttä halutessaan paastoneuvontaa. Suosittelen teitä muitakin paastosta kiinnostuneita lukemaan aikaisemmat paastoaiheiset blogaukseni. Paasto ei tietenkään ole kaikkien juttu, minulle se sopii kuitenkin hyvin. Ja oma, jokakeväinen paastoni alkaa tänään!

Olen itse löytänyt paastoamisen Vogelin mehupaaston avulla: ostin Helsingin vanhan Ruohonjuuren loppuunmyynnistä paastopaketin ale-hintaan ja huomasin paaston olevan hyvä tapa jarruttaa liian hektistä menoa: minulla paastoaminen toimii etenkin henkisenä rauhoittajana.

Olen ekasta paastostani lähtien käyttänyt aina Biottan mehuja. Ne maistuvat oikeasti ihan siedettäviltä (Wellness-mehu on jopa herkullista!), eikä siis tarvitse naama rutussa koittaa saada litkuja kurkusta alas… Olen myös huomannut, että mehut saa – ainakin Helsingissä – halvimmalla Sokokselta.

Paasto ei sovi kaikille: etenkin kahvin, tupakan ja liaharuokien hevijuusereille paaston alku saattaa olla rankkakin. Voin kuitenkin kuvitella, että kahvin- ja tupakan lopettaminen paaston ajaksi saattaa saada aikaan pahat vieroitusoireet. Onko kukaan kahvi-tupakka-liha – valiolla elävä lukija paastonnut? Kerro kokemuksesi blogauksen perään, kiinnostaa!

Ja kun paasto on ohi, suuntaan askeleeni taas…


… sushille! Tosin, sen saa tehdä vasta kolmen laskeutumispäivän jälkeen. Paaston oikeaoppinen lopettaminen on erityisen tärkeää, jottei suolistoraukka mene ihan paniikkiin. Malttia siis!

Minulta on useaan otteeseen pyydetty kotisushireseptejä. Yritän oikeasti ryhdistäytyä asiassa! Paaston aikana voi muuten mainiosti kokkailla. Itse leivon yleensä karjalanpiirakoita pakkaseen. Pitää tietenkin olla varma reseptistä tai mukana on hyvä olla maistaja, sillä paastotessa ei omia kokkailuja saa maistaa – ei edes ”ihan vähän vaan”! Muuten ruoansulatus käynnistyy ja paasto menee mönkään. Pieniä määriä hunajaa voi kuitenkin nauttia paasto-oireita helpottamaan.

Psst… Ja kaikki iltapäivällä Muutos09-seminaariin!