Menu

Lapsi puulaatikkoon

Otsikko on ehkä vähän huolestuttava. Onneksi laatikossa on pari isoa reikää. Ja lapsi menee laatikkoon vapaaehtoisesti. Tänään niitä oli siellä kolme.

Kun jälkikasvulle tarvitaan huonekaluja, hankitaan ne todennäköisesti usein sieltä yhdestä ainoasta isosta ruotsalaisesta… No siis Ikeasta. Lafkalla on nerokkaita ideoita ja makeita toteutuksia, mutta kaipaan kotimaisia vaihtoehtoja. Niitä on, vaikkei uskoisi! Sitäpaitsi materiaalillakin on väliä: minua ei kiinnosta lisätä kodin kemikaalikuormaa. Kuten mainitsin, on lastenhuoneiden ilmassa on erityisen paljon kemikaaleja.  Siksi esimerkiksi käsittelemätön havuvaneri ja kuusilauta ovat erityisen jees.

Moni tuskin tietää kotimaisista firmoista kuten Luona In*, jonka kanssa Suomen Blogimedia toteutti yhteistyökamppiksen (blogasin näistä puuhuonekaluista ennen joulua).

Lupasin näyttää teille, miltä Islalle saatu sisäleikkimökki näyttää pystyttämisen jälkeen, aika hieno tuli!

kc-luona7

Mökki tuli osissa, se koostuu viidestä koivuvanerilevystä. Painoi kuin synti, mutta kokoaminen oli helppoa, meni alle tunti. Kasaaminen hoitui ruuveilla ja rakennus on todella stabiili ja turvallisen tuntuinen.

kc-seinat

kc-ruuvaus

kc-luona6

Sisäleikkimökkimme on se Luonan pienempi versio, metrin per sivu. Isompikin vaihtoehto on, 1,2m/sivu, se on jo aika kookas sisälle.

Kun perheessä on yksi 3-vuotias lapsi, saavat vanhemmat usein olla mukana leikeissä. Se on toki kivaa, mutta joskus olisi kiva istua hetkeksi alas tekemättä mitään. Jotta jälkikasvumme viihtyy ykikseen, on tekemisen oltava jotakin tarpeeksi aktivoivaa ja jännää. Sisäleikkimökki on osoittautunut sellaiseksi: katolle voi kiivetä (meillä on apuna pienet raput), mökkiin voi hypätä katossa olevasta reiästä (sisällä on tyynykasa ja vilttejä), ulos voi kömpiä kahdelta sivulta ja sitten voikin taas hankkiutua katolle. Majassa hoivataan nukkeja ja selataan kirjoja. Lapsi katsoi meitä syvälle silmiin, halasi tiukasti  ja kiitti mökistä melkein tippa linssissä. Melko liikkistä. <3

Teippasimme sisään myös jouluvalot, on kuulkaa kodikasta!

kc-luona

kc-luona2

kc-luona8

kc-luona9

kc-luona4

kc-luona3

kc-luona5

Makoilin laatikossa kaksinkerroin ja totesin, ettei ole ihme, että skidi innostuu sisäleikkimökistä. Jos vaan mahtuisin, nukkuisin ensi yön täällä pesässä itse.

On hienoa, että Suomesta löytyy tällaisia — huonekalunsa Alavieskassa valmistavia! —yrityksiä, jotka haastavat muita kemikaalivapaisiin, eettisiin ja kestäviin tekeleisiin. Luonalle siis iso peukku  ja yksi kehitysideakin: harva uskaltaa investoida huonekaluihin, ellei pääse hiplailemaan niitä livenä. Materiaali on toki laadukasta, silepäintaista ja kaunista, mutta moni ei ymmärrettävästi luota pelkkiin mainoskuviin. Itse olen tällainen hullu, enkä onneksi joutunut pettymään, mutta moni haluaa tunnustella ja mallailla huonekaluja liikkeessä ennen hankintaansa. Luonat siis muuallekin kuin nettikauppaan kiitos! Nudgessa taitaa  muistaakseni olla jokin Luona-rakennelma, joten siellä saa vähän tuntumaa ken on kiinnostunut.

*Sisältöyhteistyökumppanuus