Menu

Vuoden 2013 parhaita

kansi_jpeg_5_2013-305x400Eilen ilmestyneen Huilin Kruunajaisissa on listattu lehden lukijoiden valitsemia vuoden 2013 parhaita ekotoimijoita, -tekoja ja -paikkoja. Lesoilinkin jo, että Kemppari voitti ensimmäistä kertaa koskaan blogiskaban, kiitos tästä vielä Huilin lukijoille! Parhaaksi luomukaupaksi lukijat valitsivat Ruohonjuuren ja kiinnostavimmaksi ekoyritykseksi Jolien. Paras lähimatkailukohde on Nuuksion kansallispuisto. Lehdessä mainitaan myös monia muita hyviä luomukauppoja, ekotekoja, luonnonkosmetiikkajuttuja, ilmiöitä, elintarvikkeita, tekoja jne.

Vaikka seuraan Huilin käsittelemiä teemoja mediassa itsekin, opin aina jotakin uutta lehteä selatessani. Huili on ainoa lehti — niiden mun muutaman 90-luvun FACE-lehden lisäksi —  jonka numerot olen säästänyt. Lehdet ovat niin kauniita (ja informatiivisiä) kokonaisuuksia, etten vaan henno heittää niitä pois. Huili on todellakin ansainnut Vuoden laatulehti 2013 -palkintonsa.

trendi_joulukuuHuilin lisäksi selasin tänään uusinta Trendiä. Tykkään toimituksen tavasta tehdä lehteä paikoitellen kieli poskessa, ei niin kuolemanvakavalla asenteella. Samaa on Huilissakin, vaikka lehdet ovat keskenään kuin yö ja päivä.

Trendin joulukuun numerossa listataan vuoden parhaat kosmetiikkatuotteet ja aivan mahtava oli huomata, kuinka monta luonnonkosmetiikkatuotetta oli päätynyt mukaan juttuun!

Vuoden parhaaksi BB-voiteeksi toimitus on valinnut luomulaatuisen Iroisien Soin Parfait Ultimate BB-voiteen, joka itselleni on vielä tuntematon tuote. En ole tiennyt, että sitähän saa Joliesta!* Menen ostoksille heti kun nykyinen BB-voiteeni loppuu, pohja onneksi näkyy jo. 😉

Toinen Trendissä hehkutettu tuote — itse asiassa koko sarja — on Patyka, joka on valittu vuoden parhaaksi hoitosarjaksi. Patykaan olen itse tutustunut viimeisen kolmen kuukauden aikana ja se on kyllä juuri niin upea kuin Katja on hehkuttanut. Aivan upea vartaloöljy* loppui juuri ja viimeisiä tippoja iholle hivellessäni mietin, että jos pitää määritellä luonnonkosmetiikan luksustuote, on se minulle kyllä korkealaatuinen öljy. Myös Patykan öljyseerumi* on ihan käsittämätön tuote, jota käyttäessä tuntuu, kuin käsittelisi nestemäistä kultaa. (Sori, kuulostaa imelältä lässytykseltä, mutta kun asia nyt vain on niin!)

kc-patykaseerumi

Käytän öljyseerumia silloin, kun iho tuntuu tarvitsevan ekstrakosteutusta. Muutamana iltana viikossa laitan sitä kasvoille ennen nukkumaanmenoa. Aamuisin käytän kasvoille Patykan Biokaliftin Repair Face Cream -voidetta* joka on ihan mahtava kosteuttaja. Plussaa myös fiksusta pumppumekanismista:

kc-patyka2

Kuten kuva havainnollistaa, painetaan keskeltä, jolloin voidetta tulee näkyville vain haluttu määrä kerrallaan, erittäin hygieenistä siis.

Tämä voide maksaa huimat 95 euroa, mikä alkaa olla jo itselleni liikaa. En tiedä raaskisinko satsata tähän tuotteeseen ellen olisi saanut voidetta testikäyttöön, mutta öljyihin satsaisin ehdottomasti! Patyka on luonnonkosmetiikan luksusta, joka ei ehkä sovi kaikkien kukkarolle, mutta sille joka haluaa satsata, on tässä huippusarja.

kc-absolutionKuva: weheart.co.uk

Trendissä mainittiin luonnonkosmetiikan edustajana myös suomalaisille uusi Absolution-sarja, joka tekee tuloaan Jolieen. Lehdessä mainittiin tulevana hittiseerumina Absolution -merkin La Créme du Jour  sekä La Solution + ECLAT, joita käytetään yhdessä. Käyttäjä voi sekoittaa kahdesta tuotteesta itselleen sopivan mixin. Tuotteissa on erityisen persoonallinen ulkonäkö, ihana design!

Niinikään Acorellen luonnontuoksu White Orchid*saa Trendissä maininnan. En ole tainnut testata sitäkään… (Kunpa vain ehtisin olla ajan tasalla kaikesta!) Itse olen käyttänyt viime vuodet Honoré des Prés -sarjan Vamp á NY -tuoksua, mutta nyt kun kerran tuli hajuvesistä puhe, on pakko vinkata mahtavasta tuoksulöydöstä, jonka tein hiljattain Katajanokalla.

Piipahdin nimittäin Arelalizzan liikkeessä, jossa huomioni kiinnittivät pienet hajuvesipullot. Ne jotka eivät teistä vielä tiedä: Arelalizza myy kashmir-tuotteita, eikä varsinaisesti luonnonkosmetiikkaa, mutta OLO-nimiset tuoksut on otettu valikoimiin silti, ymmärtääkseni vain kauppiaiden omasta ihastuksesta tuoksusarjaan. Kyse ei ole suomalaisesta merkistä, vaikka OLO hyvin kotimaiselta kuulostaa. Nämä 100% luonnontuoksut tulevat Portlandista, Yhdysvalloista ja ne on kehittänyt itse oppinut parfymööri Heather Sielaff.

kc-olo

Pienet roll on -mekanismilla varustetut pullot sisältävät tuoksuja, joita en ole koskaan aikaisemmin kohdannut! Niistä useat ovat aika maskuliinisia, mutta erittäin kiinnostavia: pulloissa tuoksuu nahka, erilaiset puulajikkeet, ruoho, maa… Tuoksut vievät jonnekin kauas menneisyyteen, ne ovat jotenkin historiallisen oloisia. Kaikki tuoksut sekoitetaan käsin ja erät ovat uniikkeja.

Haistelin läpi kaikki Arelalizzalla myynnissä olevat roll onitja päädyin Cedar & Rose -tuoksuun, jota ei näköjään ainakaan parhaillaan löydy OLO:n sivuilta, mutta liikkeessä voi käydä nuuskimassa. Pidän jännien tuoksumaailmojen lisäksi pullon konseptista: pieni roll on -pullo mahtuu kätevästi laukkuun ja on kätsy reissussa.

photo-4_large

Kuva: olofragrance.com

Tuoksurintamalla tapahtuu myös kiinnostavia juttuja Suomessa, nimittäin Katariina Rantanen on tänä talvena lanseeraamassa oman luonnontuoksusarjan nimeltä Heavy Petal. ”Ensimmäisenä toimijana maailmassa paljastan tuoksujeni kaikki raaka-aineet” toteaa Rantanen uusimmassa Huilissa. Sattumoisin tutustuin Rantasen yhteen hajuvesilaatuun viime lauantaina, kun piipahdin Gtien kuvauksissa. Jenni Ahtiaisella oli yksi pullo mukanaan ja tuoksu oli kyllä erittäin kiinnostava. Jännityksellä odotan lisää tietoa mystisestä Heavy Petalista…

Tekisi mieli listata vuoden parhaita tähän vaikka kuinka pitkä lista, mutta ehkä jatkan aiheesta toisessa postauksessa. Pihlajavoiteen uskallan kuitenkin vielä itse julistaa vuoden 2013 monitoimivoiteeksi. 🙂 Olen muuten saanut taas meiliä atoopikoilta; mitä ilmeisimmin Mádaran DD-voide on atoopikoille ihan nappi tuote. Olen todella innoissani, koska lähtökohtaisesti emme ajatelleet palvelevamme erityisesti atoopikkoja voidetta kehittäessämme.

Jatkan vuoden 2013 kiinnostavimpien tuotteiden listaa vielä kerran tai pari ennen vuodenvaihdetta, nyt on aika laittaa läppäri kiinni ja painua pehkuihin.

* Affiliate-linkki