Menu

Luona In: kotimaisia puukalusteita lastenhuoneeseen

Vihaan lasten muovikrääsää. Ne ovat usien rumia, joo, mutta etenkin ahdistaa se, että leluissa voi olla mm. lisääntymisterveyttä uhkaavia kemikaaleja. Lastenhuoneiden ilmassa on erityisen paljon kemikaaleja, kuten ftalaatteja ja palonestoaineita. EU:n markkina-alueella myytävistä leluista 85% tulee Kiinasta ja yleensä juuri kiinalaisissa leluissa on eniten ei-sallittuja aineita. Kun Greenpeace testasi vuonna 2011 Kiinassa 30 summittain valittua lelua, oli niistä 21:ssä haitallisia ftalaattipitoisuuksia.

Monia leluja saa onneksi puisina, ja koitan välttää muovia kotona muutenkin aina kun vain mahdollista, mutta lapsen leikeissä muovia on välillä vaikea korvata, esimerkiksi Leegot ja monet pelit olisi hankala valmistaa puusta.

Jaksankin innostua puuleluista — etenkin kun törmään johonkin uuteen ideaan, jossa puu on materiaalina tuotu 2010-luvulle. Suomen Blogimedian myötä löytämäni firma, suomalainen Luona In* tekee juuri sitä: puuhuonekaluja, jotka näyttävät vuodelta 2013 (mutta ovat silti ajattomia).

LuonaIn-sisaleikkimokki-iso-luonashop

LuonaIN-leikkikoti-pieni-luonashop

LuonaIn-lastensanky-vaneri-luonashop84

LuonaIn-tyopiste-luonashop_copy1Kuvat: luonashop.fi

Ihan mahtavia! Materiaalina on havuvaneri ja kuusilauta (saha- ja höyläpintaisena). Perheyrityksen tuotteet valmistetaan Alavieskassa. Ideana on antaa asiakkaalle vapaat kädet esimerkiksi maalata tuotteet itse, jos haluaa.

Usein lapsiperheet suuntaavat ekaksi Ikeaan, kun tarvitsee saada lapsen huoneeseen säilytysratkaisuja ja muuta vastaavaa. Harva tietää, että on tällaisia upeita kotimaisia toimijoita! Islan huoneessa sekä sänky, lipasto, nukkekoti, nojatuoli että nukkejensa sängyt ovat kirppikseltä, mutta minikeittiö on meilläkin Iksusta — löysin sieltä ihanan puisen keittiökompleksin. Tuen silti koska tahansa mielummin kotimaista perheyritysttä kuin globaalisti toimivaa huonekalujättiä. Luona In todistaa, että suomalainen perheyritys voi olla oiva vaihtoehto.

Katsokaapa tätä ulkoleikkimökkiä:

Luona-leikkimokki-tuotesivu-saunapihalle

Kuvat: saunapihalle.fi

Tässä on juuri sellaista, mitä olen kaivannut: leikkimökki pienellä twistillä. Voin vaan kuvitella, kuinka innoissaan tyttöni olisi tästä huvimajasta. Ja sehän tarkoittaa, että minä saisin maata auringossa sangria kourassa ja lukea hömppää. En vastusta.

Isla tulee saamaan joulupukilta ylimmän kuvan sisäleikkimökin, jolta odotan lapsen intensiivistä aktivoimista — että mä saan rauhassa nauttia glögistä ja jouluherkuista. Saa nähdä, veikkaan, että meillä on tässä hittiainesta.

Psst… Luonalla on jouluun saakka ilmainen kotiinkuljetus, jos mielit täyttää pukin konttia näillä.

*Yhteistyö Suomen Blogimedian kanssa