Menu

Voita Nyhtökauraa-kirja

nyhtis nosto

Hehkutan uusimmassa blogauksessani erästä pastareseptiä, jossa on ehdottomasti klassikkoainesta. Resepti on Kaisa Niemisen Nyhtökauraa-kirjasta, joka sisältää 39 nyhtisreseptiä ja vielä kaurasta valmistuvia jälkkäreitä pääruokareseptien lisäksi.

kc-nyhtokauraa8
kc-nyhtokauraa1

 

 

Kirja on monipuolisuudessaan ilahduttava: sivuilla ovat sulassa sovussa aamiaiskulho, lo mein, tomaatti-fetapiirakka, quesadillat, thaisalaatti, lihapullat, uuninpeltimakaronilaatikko, flatbread jne. Juuri se onkin virkistävää, ettei liikuta vain yhden keittiön sisällä, nyhtökauraa kun voi maustaa ihan mihin tahansa ruokakulttuuriin ja keittiöön sopivaksi.

Tällä viikolla teistä kolme voittaa Nyhtökauraa! – hyvää kasvisruokaa sinulle -kirjan (á 25 €). Polkaistaanpas pystyyn taas skaba: kerro tämän tekstin kommenttiosiossa, onko taloudessasi jo kokeiltu nyhtistä ja jos on, niin millaiseen reseptiin se on sopinut parhaiten?

Aikaa vastata on tämä viikko, sunnuntai-iltaan 18. joulukuuta klo 23.00 saakka. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Onnea skabaan!

24 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Ei ole tullut kokeiltua vielä :O

Nyhtis on hyvää miten vain valmistettuna, mutta parasta on nyhtiskäristys! Yksinkertaista ja ihanaa 🙂

Kokeiltu on salaatissa, wrapeissa, wokissa ja makaronilaatikossa. Toimii 🙂

En ole vielä saanut käsiini, tarkoitus on kyllä kokeilla!

Ooh, onpa hyvältä kuulostavia ruokia!

Olen kokeillut vain kerran valitettavasti. Oltiin tyttöjen kanssa mökillä ja koottiin tortilloja. Toimi kyllä tosi hyvin! Nämä reseptit varmaan tarjoaisivat hyvän syyn lähteä kauppoihin metsästämään lisää nyhtistä.

Vain kerran olen onnistunut löytämään kaupan hyllystä nyhtistä. Lime korianteriveriosta syntyi tomaattinen soossi tortillojen väliin ja toimi erinomaisesti siinä. Kiva olisi kyllä kokeilla muitakin juttuja nyhtiksestä 🙂

Kerran olen päässyt kokkaamaan ja testaamaan ja hyvää soosia tuli. Maistui myös sellaisenaan!

Jääkaapissa odottaa ensimmäinen paketti nyhtistä. Resepti on vielä mietinnässä.

Olen kokeillut kaikkia makuja ja paras oli mielestäni lime-korianteri versio. Olen kokeillut ohjeita joita pakkauksessa itsessään on, aina on toiminut!

Lähikaupoissani ei tunnu ikinä olevan nyhtistä siinä vaiheessa, kun menen sinne, niin olen päässyt vasta pariin kertaan kokeilemaan: pastakastikkeessa ja hampurilaisen välissä.

Ollaan käytetty useamman kerran. Lemppariruoka on nopeutensa vuoksi nyhtistä, papuja tomaattikastikkeessa ja vähän paseerattua tomaattia ja mausteita.

Vasta yhden kerran on kokeiltu, yleensä on kaupassa ollut hylly tyhjänä. Ekalla kertaa ei ihan osattu, paistettiin liikaa ja mausteita oli liian vähän. Halutaan vähentää lihankulutusta ja ollaan jo paljon vuodessa vähennettykin. Olisi tosi kiva oppia tekemään hyvää ruokaa myös nyhtökaurasta!

Vasta kerran ollaan löydetty kaupasta ja tehtiin tortilloja. Oli aivan ihmeen hyvää! Onneksi ei ollut niin jauhelihamaista kuin minkälaisen kuvan sain muiden puheiden perusteella. Napsin sitä salaa kylmänäkin ennen kastikkeeseen sekoittamista. 😀

Nyhtiksestä tykkäsin wokin joukossa! Oli oikein positiivinen, maukas yllätys. En käytä soijanakkeja tms muita ”lihaa matkivia korvikkeita” joita pidän ihan turhina. Sen sijaan kasvisruokavalioni proteiinipuoli perustuu kikherneille, pavuille, palkokasveille, tempelle, linsseille ja vastaaville.

Nyhtistä on kokeiltu ja käytetty. Parhaimmillaan maustamaton sellaisenaan.

Nyhtökauraa sain syödä Teatteriravintolassakin tanginen seassa 🙂 Muuten en paljoa ole siitä kokannut. Todella vaikea saatavuus täällä. ”Meatball” sandwichin taisin kesällä tehdä.

Härkistä on enemmän saatavilla. Olen tehnyt Härkiksestä kaikenlaista: pizzoja, patoja ja joulupateen töitten nyyttäreihin.

Olemme kokeilleet vasta kerran ihan vaan tortillojen väliin. Nämä reseptit kuullostavat paljon herkullisemmilta, menee kokeiluun.

En ole kokeillut, enkä maistanut. Nyhtökauraa en ole mistään saanut. Kiinnostaisi kovasti

En ole vielä päässyt kokeilemaan nyhtökauraa. Kovasti kyllä haluaisin mutta valitettavasti kaupoista aina loppunut.

Kerran onnekkaasti saanut käsiini nyhtistä, silloin valmistui itämainen wokki.

Ei oo, kun en oo vielä saanut käsiini! 😀

Pitaleivän väliin sopi kuin nenä päähän! Vielä kun valmistuskapasiteetti olisi niin suuri, että olisi aina kaupassa saatavilla niin tulisi syötyä useammin 😀

Kokeiltu on, useaan kertaan jo! Tortillojen täytteenä on maistunut erityisen hyvältä, mutta puoliso napsii sitä kyllä ihan sellaisenaankin suoraan rasiasta – kuulemma toimii vaikka leffanaposteltavana. 😀

Nyhtökaura on saavuttanut myös meidän taloudessa suuren suosion. Parhaimmillaan se on mielestäni pastakastikkeessa, mutta uusia reseptejä odotan innolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.