Menu

Bioteknologiaa pesuaineessa

Ekologisuutta voi ajatella monelta kannalta, mutta ytimessä on ajatus siitä, ettei tarvitse ostaa jatkuvasti uutta ja heivata vanhaa. Suomalainen Aulis Vainio perusti vuonna 1985 yrityksen nimeltä HomCare Finland Oy, joka on siitä saakka valmistanut mm. pesuaineita. Vuonna 2015 yritys otti askeeen ekologiseen suuntaan lanseeratessaan bioteknologiaan perustuvat Bioswipe-tuotteet, joiden ydinajatus on paitsi probiooteissa, myös erityisen tiiviissä tuotekompositiossa.

Kyseessä ei ole ekopesuainesarja (kaikki tuotteensa eivät ole 100% ekopesuaineita), mutta tuotteita kehitetään koko ajan ekologisempaan suuntaan. BioSwipe-tuotteiden valmistuksessa suositaan biologisesti hajoavia raaka-aineita ja pesuaineet pakataan aina kun mahdollista kierrätettäviin materiaaleihin. Pesuaineiden koostumuksessa pääosassa ovat probiootit — ne hyvät bakteerit, joista juuri taannoin kirjoitin —  jotka vievät elintilaa haitallisilta bakteereilta. ”Probiootit syövät tehokkaasti likaa ja rasvaa puhdistettavilta pinnoilta. Biologisen koostumuksensa ansiosta BioSwipe-tuotteet eivät lisää ympäristön kemikalisoitumista ja ovat turvallisia käyttäjälle ja puhdistettavalle kohteelle” kerrotaan brändin kotisivuilla.

Firman erityisosaamista on erityisen tiiviiden pesuaineiden valmistus, joka tarkoittaa, että uusia pakkauksia tarvitsee ostaa entistä harvemmin. Kotonani testissä olevaa yläkuvan Handy-pesuainetta kuluu aivan älyttömän vähän kerralla. Luulen, että tämä yksi pullo riittää helposti koko vuoden käsitiskille!

BioSwipen punainen lanka on kolmen T:n periaate: tehokkuus, taloudellisuus ja turvallisuus. Tehokkuus tarkoittaa tuotteiden todistettua tehoa, taloudellisuus syntyy ennen kaikkea tuotteiden tiivistämisestä (annostelu on erittäin pientä tai se vaihtoehtoisesti laimennetaan vedellä ennen käyttöä) ja turvallisuus otetaan huomioon käyttäjän, käytön kohteen, luonnon ja ympäristön näkökannalta.

HomCare Finland Oy ei myy ainoastaan pesuaineita, vaan myös ihonhoitotuotteita, joista lisää infoa ensi torstaina ilmestyvässä uutiskirjeessä (jossa tulee olemaan myös ale-koodi). Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata uutiskirjeen itsellesi täältä.

Kerro kommenttiosiossa, miksi haluaisit, että kotisi siivotaan probiootteja sisältävillä pesuaineilla? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan BioSwipe-tuotepaketti (Multi Clean ja Handy). Ja tosiaan omasta kokemuksesta voin sanoa, että Handya tarvitsee aivan supervähän ja puteli kestää ainakin mun taloudessa varmasti koko vuoden. Palkinnon arvo 52,50 euroa ja vastausaikaa on sunnuntaihin 19.3. klo 23.00 saakka.

Onnea skabaan!

14 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Jotta kotini siivous olisi turvallista niin luonnolle kuin lapsilleni ja meille aikuisillekin, unohtamatta koiraamme. Haluan ehdottomasti kokeille näitä tuottwuta, olenkin etsinyt kotimaista eko ainetta.

Probiootit ovat nyt niin pinnalla, että olisi todella mielenkiintoista kokeilla niitä kodinhoidossa ja vielä kotimaisen yrityksen tuotteilla.

MCS kurkkii jo kulman takana, että olisi jo aihetta vähentää kemikaalialtistusta…

Käytän ekopesuaineita niin perheeni kuin ympäristön turvallisuuden vuoksi. Näistä Bioswipe-tuotteista lueskelin vasta ja kiinnostuin kovasti!

En ole koskaan kuullutkaan, että pesuaineissa voisi olla probiootteja, pakkohan sellaista on päästä testaamaan 🙂
Probiootit on toki tuttuja ennestään, mutta ei tällä tavalla.

Jokainen käyttökerta, jossa siivotaan probiooteilla on meille hyödyksi 🙂

Pakkohan tällaisiä pesuaineita on päästä käyttämään!

Vaikuttaa juuri sellaisilta, joita olen jo kauan kaivannut!! Pesukoneen putket ja koiran karvat, näes…
Olen jo pitkään käyttänyt luonnonmukaisia pesuaineita ja toimii. Kyllä me ihmiset olemme jo täyttäneet luonnon ihan tarpeeksi epäorgaanisilla sekoituksillamme, joten ei yhtään enää sitä.

Ekopesuaineita olen käyttänyt monta vuotta, mutta en vielä probioottisia. Näitä pesuaineita olisi mielenkiintoista kokeilla. 🙂

Ympäristöasiat kiinnostavat yhä enemmän mitä tietoisemmaksi tulen. Kotona siis haluaisin käyttää tuotteita jotka ovat turvallisia ympäristölle ja perheellei varsinkin kun vanhin lapsi on hyvin herkkä reagoimaan hajusteellinen ja kemikaaleihin. Hienoa olisi myös suosia Suomalaista!

Käytän ympäristöystävällisiä tuotteita meidän moniallergisessa perheessä. Nämä tuotteet on ihan parasta!! Lisää kiitos! 🙂

Ympäristön huomioiminen on ollut tärkeää jo kauan, probiootit kodinhoidossa sen sijaan ovat uutta. Nämähän voi laskea jo melken terveystuotteiksi 🙂 Plussaa lisäksi turvallisuudesta sekä kotimaisuudesta. Eläinkokeitakaan ei mitä ilmeisimmin ole käytetty.

Hyvä artikkelin kirjoittaja. Ottaisitko asioista ennen julkaisua selvää? HomCare Finland EI valmista mitään tuotteita itse. Se on vain suoramyyntiyritys, jonka juuret on jenkkilässä. Joten kotimaisuus on aika kaukana näistä tuotteista..

Hyvä artikkelin kirjoittaja. Asioita voisi ennen ylistystä tutkia ja/tai uskoa oi-kei-ta tutkijoita ja proffia.

Olisi huvittavaa, jos se ei olisi surullista, uskoa, että tämä ihmeaine söisi rasvaa. Se kun ei ole mahdollista.

Lukekaa faktaa vaikka täältä: https://www.kaleva.fi/uutiset/talous/rasvaa-syovat-probioottiset-pesuaineet-lupaavat-paljon-ala-usko-mainospuheita/783728/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.