Menu

Mukaan Supermarket Survival -kurssille?

Moni meistä haluaisi tehdä kaupassa fiksuja valintoja, mutta ei tiedä miten. Ruokakaupassa olisi kiva aina löytää lähellä tuotettu luomutuote, joka on huokea ja herkullinen ja vielä ravitsevakin. Kaikkea ei voi saada, mutta aina voi valita muuta kuin vehnää, sokeria, lisäaine-eineksiä, torjunta-aineilla kuorrutettuja kasviksia tai tehotuotettua lihaa. Lehmänmaidonkin voi skipata nykyään iisisti ja vegaanivaihtoehtoja on enemmän kuin koskaan. Kyse on vaan siitä, että saa luotua kauppareissulla itselleen uudet rutiinit. Että oppisi tarttumaan uusiin tuotteisiin, että uskaltaisi kokeilla jotakin muuta kuin sitä tuttua ja turvallista, joka ei ehkä kuitenkaan ole se terveellisin tai eettisin valinta.

Olen viimeiset 10 vuotta työskennellyt kuluttaja-aiheiden parissa, koittaen tarjota helpotusta arkisten valintojen tekoon ja samoilla linjoilla on myös Olli Posti. Haastattelin miestä Kuningaskuluttaja-aikoina — olikohan kyseessä vuosi 2009 — superfoodaiheisiin liittyen ja opin häneltä muun muassa sen, kuinka terveellinen nokkonen on. Siinä missä itse paneudun eri aiheisiin, on Olli keskittynyt nimenomaan ruokaan ja ravitsemukseen ja hän onkin aikamoinen kävelevä tietopankki.

Ravitsemusasiantuntija on nyt polkaisemassa käyntiin Supermarket Survival -nimistä kurssia, kaupassakäyntiä helpottamaan. Käytännössä kyseessä on 8 viikon verkkokurssi, joka antaa vaihtoehdot parempiin valintoihin. Näin kerrotaan kurssin verkkosivuilla:

”Kuvittele miten hyvältä tuntuisi kävellä herkkuhyllyjen ohi ilman himojen nousemista pintaan? Tai koko elämän kestävä tasaisen energisyyden olotila, ilman tarvetta täyttää itseään epäterveellisillä valinnoilla! Sairaudenhuoltoon kuluu suomalaisella keskimäärin  yli 3 000 euroa vuodessa. Meidän on aika alkaa  keskittyä terveytemme ylläpitämiseen, eikä  sairauksien parantamiseen. Nyt yksinkertaistetaan ja selkeytetään ruokatietämystä ja palataan juurillemme. Sinun ei enää tarvitse stressata kauppareissullasi siitä, mikä on sinulle haitaksi ja mikä ei.”

Olli korostaa lisäksi, ettei himojaan pitäisi vältellä, vaan nimenomaan kuunnella, koska ne ovat olemassa terveydellisistä syistä. Usein vaan emme tiedä, miten tyydyttää vaikkapa makeanhimo muulla kuin karkilla.

Kurssi tarjoaa apua nimenomaan marketissa asiointiin. Nyt ei siis liikuta vain tietyissä ekokaupoissa, vaan kyse on supermarkettiympäristöstä ja se tekee minun mielestäni tästä kokonaisuudesta kiehtovan.

Supermarket Survival alkaa 20. maaliskuuta ja kestää 8 viikkoa. Osallistujat saavat näiden viikkojen aikana Campwire-verkkokurssialustalla luettavakseen 24 moduulia, kolme moduulia viikossa siis. Jokasen moduulin yhteydessä on keskustelupalsta mihin Olli vastaa, voit siis konsultoida häntä juuri omaan ruokavalioosi liittyen. Osallistujat saavat aina meiliin ilmoituksen, kun uusi moduuli on luettavissa. Voit lukea lisää verkkokurssista täältä.

Blogin lukijoista kolme pääsevät mukaan kurssille maksutta. Kerro kommenttiosiossa, mihin erityisesti kaipaisit Ollin apua ruokakaupassa asioidessasi? Vastausaikaa on sunnuntaihin 12.3. klo 23.00 saakka.

Mikäli et luota onnettareen, voit osallistua kurssille maksavana asiakkaana. 8 viikon kurssin hinta on 87 €.

Onnea skabaan!

30 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Gluteeniton kasvissyöjä, nykyään myös porilainen, kaipaisi vinkkejä miten hyödyntää peruskaupan valikoimia kaupungissa, joka ei ole Helsinki.

Olen keliaakikko (myöskään vehnätärkkelys ei käy). Lisäksi kärsin psorista sekä nivelreumakin kolkuttelee ovella. Olen kahden ärtyneen suolen oireyhtymä -lapsen äiti ja ikää 33v. Apu olisi siis enemmän kuin tarpeen!

Suurin haaste on löytää, etenkin pienistä kaupoista, tuotteita joissa ei ole kotimaista viljaa, laktoosia ja lisäaineita. Luomutuotteitakin on heikosti ja jos yrittää optimaaliseen ja kohtuuhintaiseen päivittäiseen ruokavalioon, niin ainakin minulla, luovuttaminen on surullisen usein puhtaasti aika- ja mielenrauha kysymys.

Crossfit-harrastuksen myötä olen todennut paleo-ruokavalion olevan elimistölleni ja jaksamiselleni parhain ruokavaliokokeilu tähän mennessä. Viime aikoina olen kuitenkin pyrkinyt vähentämään lihansyöntiä ja syömään eettisemmin, mutta erityisesti proteiinin saaminen paleo-periaatteella vaikuttaa mahdottomalta, kun palkokasvi- tai maitopohjaiset proteiininlähteet eivät elimistölleni sovi. Olen siis hieman umpikujassa, ja kaikki apu olisi tarpeen. Muutenkin suhteellisen yksipuoliseen ruokavaliooni kaipaisin vaihtelua!

Haluan maksimoida perheeni mahdollisuuteni ostaa terveellistä ja ravinteikasta safkaa näin hoitovapaalla hyödyntäen tavallisia supermarketteja, sillä aina ei ole varaa ekokauppoihin.

Haluan saada suolistoni kuntoon, jotta kykenisin taas nukkumaan kunnolla, enkä olisi näin masentunut ja ahdistunut. Imeytymisongelmia on varmasti, yliherkkyytä, turvotusta ja iho-ongelmia. Paljon on toki jo itsenäisesti asiaan paneuduttu ja mm. monenlaisia lisäravinteita käytetty. Mutta kaikki on ollut ikäänkuin hakuammuntaa, ilman syvällistä tietämystä aiheesta. Eli neuvoja ja ohjeita tarvitaan!

On haastavaa ja aikaa vievää etsiä marketista niitä parempia vaihtoehtoja. Haluaisin tehdä enemmän monipuolista ja terveellistä ruokaa myös lapselleni. Kurssi olisi mahtava juttu!

Järkevien tuotteiden löytäminen lounaaksi/välipalaksi minimarketista. Aina tarttuu herkkuja matkaan 🙁

Vinkkejä parhaiden kasvisten valintaan.

Tarvitsen käytännön vinkkejä monipuolisen, mutta ei turhan kalliin ravinnon ylläpitämiseen. Olli Postin neuvoista on saatu paljon uutta virtaa elämään, mutta edelleen on vaikeuksia esimerkiksi makeanhimon taltuttamisessa. Lisäksi helposti kaupasta tulee valittua ne samat tutut kasvikset. Supermarket survivalista saisi varmasti monenlaista käytännön vinkkiä terveellisempään ruokavalioon! 🙂

    Monenlaisista vaivoista migreenistä selkäkipuun, vastavaivoihin ja korvakipuun on selvitty, mutta sitten tulee taas aikoja, jolloin ruokavalio löystyy ja kaupasta tulee ostettua niitä huonompia voihtoehtoja. Kohta hulmaan taas painivani samojen vaivojen kanssa. Tähän tarvitsen hyviä vinkkejä.

Työttömän perheen talous allergisen pienen lapsen kanssa vaatii sumplimista. Varsinkin kun halutaan syödä mahdollisimman hyvin ja terveellisesti. Mehustuksesta on tullut se meidän uusi juttu ja tavoitteena on tukea lapsen allergioita ruokavaliolla.

Haluaisin ehdottomasti vinkkejä järkeviin aamu- ja välipaloihin.

Kiireessä tulee välillä tehtyä ostokset miettimättä sen kummemmin terveellisyyttä ja järkevyyttä.

Mikä on hinta laatu suhteeltaan parasta ruokaa marketissa? Onko vihannesosastollakin jotain mitä kannattaa välttää? Ideoita ja inspiraatiota markettiviidakkoon <3

Kiinnostaa lihojen ja kananmunien osalta mitä tuotteita ostaa ja mitä mahdollisesti välttää. Myös HeVi osastolle ois kiva saada vinkkejä!

En viihdy kaupoissa, varsinkaan kiireessä ja väsyneenä. Ois ihanaa osata suoriutua tehokkaasti ulos hypermarketista, niin että kärryihin tipahtelis oikeasti järkeviä ja terveellisiä tuotteita, niin että pystyisi tarjoamaan perheelleen monipuolisia ja maittavia välipaloja ja ruokia kompromissien sijaan. ☺

Vinkkejä kuinka saada kouluikäiset lapset irti sokeri ja vehnäkoukusta.

Kurssi olisi todella hyödyllinen, sillä ruokavalioni on melko rajoittunut. Ruokavalioni on gluteeniton, viljaton, maidoton, sokeriton ja vähähiilihydraattinen. En käytä myöskään tuotteita, joissa on lisäaineita. Minulla on suolistosairaus colitis ulcerosa ja ruoansulatukseni reagoi herkästi, jos satun syömään jotain väärää. Nykyinen ruokavalioni on sopinut minulle hyvin. Ongelmanani on vain se, että kannan kaupasta usein aina samat tuotteet, syön samoja välipaloja ja samoja ruokia. Supermarket Survival -kurssi siten auttaisi löytämään uusia vaihtoehtoja monipuoliseen ruokavalioon, eikä mikään ruoka siten alkaisi kyllästyttämään.

Haluisin herkullisia vinkkejä lapsien makuhermoja hiveleviin supermarket löytöihin 🙂

Miten ostaa monipuolisesti. Tällä hetkellä tiedän muutaman erinomaisen tuotteen, mutta pidemmän päälle kaipaa vaihtelua.

Toinen tärkeä asia olisi helppous. Vaikka tykkäänkin kokkailla, niin terveellistä ”pikaruokaa” olisi hyvä olla saatavilla välipaloina yms.

Aika hyvin jo osaan valikoida parempia tuotteita, mutta aina on vara viilailla ja monipuolistaa ruokakorin sisältöä 🙂 Erittäin kiinnostava kurssi!

Tää olis niin mun juttuni! Olisi kiinnostavaa saada lisää tietämystä ja vinkkejä arjen kauppareissuille!

Minua kiinnostaisi tietää, onko vihannesten välillä eroja siinä, mitä tuotteita etenkin kannattaisi ostaa luomuna. Eli mahtaako ei-luomujen kasvisten kemikaalien määrissä olla minkäänlaisia eroja tms.? Jos ei ole aina varaa ostaa kaikkia tuotteita luomuna tai jos lähikaupassa ei ole luomuvaihtoehtoa. 🙂

Kiva kilpailu ja hirmu mielenkiintoisen oloinen tuo Ollin kurssi! Olisi mahtavaa päästä vaikka tämän kilpailun myötä osallistumaan. Mukavaa viikonloppua sulle Noora ja kiitos tekemästäsi tärkeästä työstä!

Olen kolmen lapsen äiti. Olen ollut jo pidempään kiinnostunut ruoan vaikutuksesta terveyteen, mutta en ole väsymykseltäni jaksanut tehdä konkreettisia muutoksia. Tuntuu, että syödään ihan liikaa sokeria, höttöviljaa ym. huonoa, mutta en tiedä millä ne korvaisin. Ruokavalion uudistaminen ja uusien tuotteiden löytäminen isojen markettejen ruokaviidakossa tuntuu uuvuttavalta. Tämä kurssi sysäisi varmasti asiassa eteenpäin. Kun kädestä pitäen opetetaan, mitä tuotteita kaupasta valita ja miksi, muutos menisi varmasti ison sysäyksen eteenpäin. Minulla ei ole myöskään tällä hetkellä minkäänlaisia tuloja ja elämme puolisoni palkalla, joten valitettavasti taloutemme puolesta en pysty nyt tätä kurssia maksamaan vaikka kiinnostusta löytyy. Kurssi olisi siis oikea lottovoitto minulle. 🙂

Niin ja lisäyksenä edelliseen, erityisesti kaipaisin apua että löytäisin terveellisiä, helppoja ja hyvänmakuisia vaihtoehtoja aamupalalle, iltapalalle ja välipalalle.

Taloudellisista syistä asioin ruoka-ostoksilla lähinnä Prismassa. Erityisesti kiinnostaisi kuulla, mitkä rusinat K-ryhmän ja Lidlin pullasta kannattaisi napsia.

Suvussa neurologinen sairaus ja itselläni fodmap. Lisäksi sokerihiiri teini. Haastetta riittää.

Kaipaisin vinkkejä kaiken sen infon, mitä ruoasta ja ravitsemuksesta nykyään on tarjolla, suodattamiseen. Etenkin tällainen käytännön läheinen kurssi olisi hyvä. Oppisi ymmärtämään, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä ja suhtautumaan ruokaan stressaamatta. Olen luullut syöväni terveellisesti, mutta silti kärsinyt aivosumusta, väsymyksestä, lihassäryistä ja ahdistuksesta. Vinkit ruokavalio koostamiseen ja laadukkaiden tuotteiden valintaan olisi paikallaan!

Kaikki tieto on aina plussaa ja tiedossakin harjoitus tekee mestarin ja mestaritkin harjoittelevat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.