Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Metsä Skogen on keidas Helsingin ydinkeskustassa

Jos pitäisi kuvitella Kemikaalicocktail-media fyysiseksi paikaksi, voisi se olla aikalailla jotakin sellaista, kuin Helsingin ydinkeskustaan auennut Metsä Skogen. Suomalaisen luonnon, ruoan, designin ja kosmetiikan yhdistävä konseptiliike on elämys, jollaista ei Suomesta toista löydä — eikä muuten maailmaltakaan.

Viime syksynä Mannerheimintie 2:ssa avasi ovensa täysin uniikki mesta, johon vein talven kamalinta sademyrskyä pakoon muutaman rakkaan ystävän ja lapseni viime lauantaina. Kaikki neljä olivat paikasta aivan fiiliksissä ja kaakaota siemaillessamme mietin, kuinka huippua on, että paikka toimii yhtä hyvin 5- kuin 40-vuotiaalle.

‹metsä skogen, eettinen design, villiruoka, kestävä kehitys, sustainable design, design, made in finland, ruoka, villiruoka, pellava, villa, design from finland

Liiketilaan saapuessa ensimmäisenä huomaa metsän: Metsä Skogenissa on aitoa sammalta, puuta ja naavaa, sekä mieletön äänimaisema. Kun astut sisään, tuntuu kuin astuisit ulos. Metsä Skogen on kuin rinnakkaistodellisuus Mannerheimintiellä, kuin ovi Narniaan. Paitsi että luonto on tuotu sisälle ja sen kuulee, sen myös haistaa. Tilaan on luotu oma tuoksumaailma, joka siivittää kokemusta metsään saapumisesta.

Seuraavaksi huomio kiinnittyy neuletuotteisiin, pellavaan, luonnonkosmetiikkaan ja keramiikkaan, mutta aloitetaan silti liiketilan perältä: koko seinän kokoinen valkokangas näyttää videokuvaa suomalaisesta luonnosta. Lapseni huokailivat tykkylumimetsän äärellä ja melkein itketti tajuta, että lähemmäs lunta he tänä talvena tuskin pääsevät. Välillä valkokankaalla liehuivat revontulet ja seuraavassa hetkessä kuvaan lampsi karhu. Ja taas se äänimaisema — arvostan!

metsä skogen, eettinen design, villiruoka, kestävä kehitys, sustainable design, design, made in finland, ruoka, villiruoka, pellava, villa, design from finland

Suomi-maisemia voi ihailla kotoisista, pallomaisista korituoleista, joissa me maadotimme itseämme tunnin verran samalla, kun ulkona riehui sadeinferno. Ystäväni Kaisa ja Kempparin Tellervo olivat ihan äimänä siitä, että tällainen mindfulness-keidas löytyy ydinkeskustasta! Osa porukasta nautti kahvia ja osa kaakaota samalla, kun itse kuvasin liikkeen valikoimaa ja mietin, mikä teitä eniten kiinnostaisi.

metsä skogen, eettinen design, villiruoka, kestävä kehitys, sustainable design, design, made in finland, ruoka, villiruoka, pellava, villa, design from finland

metsä skogen, eettinen design, villiruoka, kestävä kehitys, sustainable design, design, made in finland, ruoka, villiruoka, pellava, villa, design from finlandMetsä Skogenin perällä on siis chillailualue ja muutama pöytä, jonka ääressä voi nauttia Mushroon Barin antimista. Mushroom Barista saa sesongin ruoka-aineista loihdittuja herkkuja, jotka on suunnitellut kukas muukaan, kuin Sami Tallberg, jonka kanssa olemme mm. toteuttaneet viime syksynä Love Harvest -illalliset, ehkä muistat? Metsä Skogen ei olisi voinut sopivampaa keittiömestaria ja villiruokavisionääriä puikkoihin löytää. Mushroom Barista kerrotaan saitillaan tähän tapaan:

”Tiesitkö että Mesiangervo sisältää samaa salisyylihappoa kuin asperiini? Tai että sikurirousku on täynnä curryn kaltaisia, syviä aromeja? Koivunmahla ylläpitää suun terveyttä ja poistaa nestettä kehosta, mustaherukan ja vadelman lehdet puhdistavat ja rauhoittavat mieltä ja kehoa – suomalainen metsä on varsinainen makujen ja terveysvaikutteden sinfonia.”

Tarjolla on pieniä ruoka-annoksia, suolaisia ja makeita (kauden menu löytyy täältä). Paikan kiinnostavia juomia suosittelen testaamaan ehdottomasti: kaakao oli mieletön ja pieneksi hitiksi on noussut paikan Chaga ”Cappuccino”, joka ehkä vaatii vähän rohkeutta, mutta on sen arvoinen! Espresson saa biohakkeri-versiona ja mainitussa kaakaossa on luuydinlientä, jos niin haluaa. Sami Tallbergia parhaimmillaan.

Olen käynyt aiemmin testaamassa Metsä Skogenia lounasaikaan ja tätäkin voin suositella lämpimästi. Kun testaat kaikki viisi snacksia, tulee maha täyteen varmasti. Lakritsi-chili -punajuuret olivat suorastaan nerokkaat. Aion ehdottomasti kopioida tuon makucombon kotonakin! Kotikokkaamisesta puheenollen: Metsä Skogenissa myydään Samin valmistamia elintarvikkeita, joita voi ostaa kotiinviemisiksi. Valikoimassa on parhaillaan ainakin erilaisia yrtti-mauste -sekoituksia ja risotto.

metsä skogen, eettinen design, villiruoka, kestävä kehitys, sustainable design, design, made in finland, ruoka, villiruoka, pellava, villa, design from finland

Metsä Skogenissa pääroolissa on kuitenkin ekologinen ja eettinen design. Liikkeestä löytää kaikkea neuleista collareihin, joogavaatteista toppatakkeihin ja farkuista lenkkareihin. Lisäksi myynnissä on pellavatuotteita, lakanoita, astioita ja luonnonkosmetiikkaa– jonka muuten on valmistanut ihana Hetkinen-kosmetiikka (kirjoitin teille brändistä viime talvena). Hetkinen on luonut Metsä Skogenille omat metsä-luonnonkosmetiikkatuotteet, jotka kaikki on pakattu lasiin. Muovia ei Metsä Skogenista löydy. Oma suosikkituotteeni on koivu-jalkakylpy, jonka ostin syksyn avajaisissa. Sen tuoksu on mieletön ja lisäksi jaloista tulee pehmeät ja samettiset. Olen hankkinut tätä lahjaksi ystäville jo pariin otteeseen.

metsä skogen, eettinen design, villiruoka, kestävä kehitys, sustainable design, design, made in finland, ruoka, villiruoka, pellava, villa, design from finlandHitti on myös mestan difuuseri: jos et halua kotiisi muovista diffuuseria, myydään täällä konseptiltaan simppeliä, lasista versiota. Käytännössä lasipullossa on eteeristen öljyjen metsän tuoksuinen sekoitus, pulloon asetetaan pystyyn puutikku. Tuoksu leviää tilaan ja mun oma kylppäri on nykyään ihan next level -kokemus tämän tuotteen myötä. Lapseni menevät sinne hengailemaan vain voidakseen  ”hengittää hyvää hajua”.

Muita omia suosikkejani ovat brändin neuleet. Esimerkiksi tämä ylläni oleva mintunvihreä yksilö on valmistettu Suomessa, Kutomo-Holopainen Oy:n toimesta. Metsä Skogen valmistuttaa omia tuotteitaan Suomessa ja lähimaissa, vastuullisilla toimijoilla. Kaikki on 100% läpinäkyvää ja tsekattua, etkä varmasti tue riistoteollisuutta, kun hankit tuotteita täältä. Myynnissä on toki myös muita brändejä, esimerkiksi Myssyfarmin pipoja.

Lastenvaatteitakin on vähäsen ja samaten joogaan ja liikkumiseen sopivia kuteita. Makea korkkipohjainen joogamattokin näkyi liikkeessä olevan!

Metsä Skogenin on perustanut ”skutsimutsi” Carita Peltonen, joka työuupumuksen jälkeen koki metsän voimakkaan, parantavan vaikutuksen. Hän halusi tuoda saman kokemuksen myös niille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä oikeaan metsään. Syntyi ajatus metsästä keskellä kaupunkia. Musta on upeaa, että näin hullua ideaa ihan oikeasti on lähdetty toteuttamaan. Carita oot kyllä mun sankari!  Lue lisää Caritasta ja tiimistään täältä.

metsä skogen, eettinen design, villiruoka, kestävä kehitys, sustainable design, design, made in finland, ruoka, villiruoka, pellava, villa, design from finland
metsä skogen, eettinen design, villiruoka, kestävä kehitys, sustainable design, design, made in finland, ruoka, villiruoka, pellava, villa, design from finland

Mansku kakkosen konsepti on kunnianhimoinen, eikä voi kuin hattua nostaa tälle hienolle porukalle, joka Metsä Skogenia toteuttaa. Suosittelen lämpimästi vähintään piipahtamaan kupposella kuumaa, samalla voit nollata kiireen upeiden maisemavideoiden äärellä tai hiplata pellava-aamutakkeja ja haaveilla vapaa-ajasta. (Muista, että vaikka kiirettä on vaikea kokonaan välttää, pitäisi hälytyskellojen soida, jos rauhoittuminen tuntuu illalla nukkumaan käydessä vaikealta.)

Metsä Skogen löytyy osoitteesta Mannerheimintie 2, eli melkein Bulevardin kulmasta, viistottain Svenska Teaternia vastapäätä.

<3

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.