Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Kotimainen Kuura Essentials teki aromaterapiasta helppoa

Bisnesidea on mielestäni nerokas. Slogan sen jo kertoo,”aromatherapy made easy”. Kuulin kotimaisesta Kuura Essentials -brändistä ensimmäisen kerran viime kesänä ja yllätyin siitä, että nettisivuiltaan löytyy mm. hieno botanical library, jossa aromaterapeuttisia raaka-aineita on avattu huolella, kertoen faktat vaikutuksista ja käyttötraditiosta turvallisuusdataan. Juuri turvallisuus ja helppous ovat olennaisessa asemassa, kun merkin perustaja Maija Vastamäki kertoo tuotteistaan.

essential oils, essential oil, Kuura essentials, Kuura, aromatherapy, aromaterapia, aromatherapy made easy, herbs, herbal healing

Vastamäki on koulutukseltaan kosmetologi ja työskennellyt perinteisen kosmetiikan parissa. Jo opiskeluaikoina eteeriset öljyt kiehtoivat häntä ja kun innostus ei ottanut ajan saatossa laantuakseen, päätti Vastamäki kuunnella intuitiotaan ja lähteä niin sanotusti ääntä kohti. Reilu vuosi sitten ensimmäiset Kuura-tuotteet näkivät päivänvalon ja lisää on tulossa.

Eteeriset öljyt ovat luonnon parasta antia terveydelle ja hyvinvoinnille. Olen itse alkanut käyttää niitä vasta viime vuosina ja esimerkiksi joka ilta sipaisen lasteni ranteeseen iltaöljyä, joka on rauhoittavien öljyjen sekoitus. Kun tässä on viime vuosina vaihdettu kotiosoitetta moneen otteeseen (tyttöni on 9-vuotias ja muuttanut 9 kertaa), olen halunnut luoda lapsilleni turvallisuuden ja tuttuuden tunnetta tuoksujen avulla. Uudessa paikassa tutut tuoksut rauhoittavat. Haluan myös luoda lapsille tuoksumuistoja, sillä ne ovat aikuisiässä poikkeuksellisen voimakkaita reittejä takaisin lapsuuteen ja ehkä he voivat muistaa minut, kotimme, arkemme tai tietyt tapahtumat tuoksujen kautta. Sitten kun minua ei ole, ehkä laventelin tuoksu muistuttaa heitä kodista, äidistä. Tai jos he muuttavat toiselle puolelle maapalloa, ehkä lapsuudenkotiin voi päästä hetkeksi tietyn tuoksun kautta.

Mutta toki aloin käyttää iltaöljyä heille myös siksi, että oikein valittu tuoksusekoitus rauhoittaa ja saattelee ihanasti unille.

essential oils, essential oil, Kuura essentials, Kuura, aromatherapy, aromaterapia, aromatherapy made easy, herbs, herbal healing

essential oils, essential oil, Kuura essentials, Kuura, aromatherapy, aromaterapia, aromatherapy made easy, herbs, herbal healing

Tiede ja tutkittu tieto on kolmas asia, jota Vastamäki painottaa. Hän noudattaa tarkasti lainsäädäntöä siinä, mitä tuotteistaan saa ja ei saa sanoa, ja sen vuoksi esimerkiksi Outdoor No. 1 -tuotetta ei markkinoida luonnollisena punkkikarkotteena, vaan toteamalla: It is an effective and all-natural option to help you enjoy nature without taking home evidence of it with you. Haha, aikamoista tasapainoilua, mutta taitavaa.

essential oils, essential oil, Kuura essentials, Kuura, aromatherapy, aromaterapia, aromatherapy made easy, herbs, herbal healingToinen karkoitustuote, eli ”toiminnallinen tuote” on Outdoor No. 2. Tuote on Kuura essentialsin myydyin, mikä ei ihmetytä, sillä etenkin lasten iholle yhä harvempi haluaa laittaa tujuja hyttyskarkotteita. Oikein valittujen etteristen öljyjen avulla ötököitä saa häädettyä tehokkaasti, eikä rajuja, keinotekoisia kemikaaleja tarvita.

Ei silti: eteeriset öljytkin ovat tujua tavaraa, eikä niitä voi käyttää huolettomasti. Joskus törmää oletuksiin siitä, että kaikki luonnollinen on turvallista. Todellisuudessa raskaanaolevien, imettävien, pikkulasten ja vanhustenkin on varottava tiettyjä eteerisiä öljyjä, eikä esimerkiksi piparminttuöljyä saa missään nimessä laittaa lasten iholle, koska se voi aiheuttaa hengenvaarallisia hengitysvaikutuksia. Vastamäki haluaa valistaa ja jakaa tietoa, luoda turvallisia tuotteita ja madaltaa ihmisten kynnystä eteeristen öljyjen riskittömään käyttöön. Hän on käynyt yhdysvaltalaisen Tisserand Institute Essential Oil Safety Master Classin ja opiskelee jatkuvasti lisää.

Vastamäki halusi alkaa valmistaa tuotteita, joista öljy saadaan iholle turvallisesti ja helposti annostelemalla. Tämän vuoksi lasipulloissa on roll on -kärki. Itseäni miellyttää käyttöliittymä tosi paljon ja lapsetkin voivat annostella helposti iltaöljynsä ranteeseen itse.

 

Parhaillaan Kuura essential -sarjassa on viisi tuotetta:

  • Rise & Shine aamuöljy, jonka raaka-aineet ovat piristäviä ja mieltä kohottavia (basilika, eucalyptus, piparminttu).
  • Just Chillin´-öljysekoitus puolestaan on rauhoittava iltaöljysekoitus (ylang-ylang, petitgrain).
  • Outdoor No. 1 on öljysekoitus punkkien karkoitukseen.
  • Outdoor No. 2 puolestaan on suunniteltu hyttysten häiriköimiseksi.
  • Itchy & Scratcy -öljysekoitus rauhoittaa ihoa (teepuuöljy, laventeli, basilika).

 

Meillä käytettiin viime kesänä Kolmea alimmaista — toimivat. Oman käytön myötä voin antaa suositukset näille, kannattaa kokeilla, ennen kuin tarttuu tujuihin, synteettisiin hyttys- ym. myrkkyihin turhaan!

Kuura essentials on suomalainen brändi ja tuotteet valmistetaan Suomessa, merkillä on avainlippu-logo. Raaka-aineet tilataan Englannista ja öljyt ovat lähes kaikki luomusertifioituja. Tuotteiden raaka-aineista 95%-100% on luomulaatuisia. Lasipullo tulee Kiinasta, mikä Vastamäkeä harmittaa, mutta kotimaista vaihtoehtoa ei toistaiseksi ole olemassa.

essential oils, essential oil, Kuura essentials, Kuura, aromatherapy, aromaterapia, aromatherapy made easy, herbs, herbal healing

 

essential oils, essential oil, Kuura essentials, Kuura, aromatherapy, aromaterapia, aromatherapy made easy, herbs, herbal healing

Kuura Essentials tekee mielestäni upeaa duunia siinä, että vaikka eteerisiä öljyjä saa monilta merkeiltä, ei kuluttajille ole vaivauduttu tekemään hommaa kauhean helpoksi. Monia vahvat öljyt saattavat jännittää, eikä niiden käytöstä olla varmoja. Että paljonko pitäisi käyttää, mihin sekoitettuna ja mikä öljy sopii mihinkin tarkoitukseen? Tällaiset valmiit cocktailit ovat just mainioita tämän hetken kiireiselle kuluttajalle, joka haluaa tehdä parempia valintoja, mutta nopeasti ja helposti.

Parhaillaan merkin oman nettikaupan lisäksi on kuusi jälleenmyyjää ja roll onien hinnat ovat reilun 18 € kappale.

3 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Onpas harvinaisen typerät suomalaisen tuotteen sivut kun ei suomenkieltä löydy. huh huh ihan tämän takia jää hyllyyn.

Mietin näiden roll-on päiden hygienisyyttä. Kun siihen päähän jää kuitenkin ihopartikkeleita ja on tehokas kasvualusta bakteereille…

Tällaisia luomulaatuisia aromaterapia roll oneita on ollut jo vuosia markkinoilla .
Mm.ranskalaista Floramea myy Hakaniemen Apteekki .
Olen käyttänyt pitkään . Käteviä esim. päänsärkyyn .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.