Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Iskiaskivuista eroon kalevalaisen jäsenkorjaajan avulla

Painiskelin kesällä elämäni pahimman iskiaskivun kanssa. Veikkaan aiheuttajaksi vaalikampanjaa, jolloin tein kuukausien ajan töitä lähes koko hereilläoloajan, enkä välttämättä niissä parhaissa asennoissa. Olen aina liikkunut paljon ja ramppasin keväälläkin Altaalla uimassa 2-3 kertaa viikossa, mutta siitä huolimatta kesäkuussa alkoi vasemmassa pakarassa tuntua epätavallista kipua. Todennäköisesti sain sen aikaan istumalla kuten kuvassa, tuntikausia ihan solmussa, venyttelemättä kroppaa session jälkeen. Voin vannoa, että vastaisuudessa olen tarkempi, sillä heinäkuussa kivut olivat jo aivan kamalia.

kalevalainen jäsenkorjaus, kalevalainen, jäsenkorjaus, hoito, perinnehoito, iskias, iskiaskipu,

Kipu alkoi vasemman kankun tienoilta mietona kesäkuussa ja paheni heinäkuun mittaan, lopulta säteillen vasempaan takareiteen niin, etten pystynyt kävelemään suorana kivuitta. Huomasin kivun pahenevan aina, jos istuin pitkiä aikoja paikallaan ja aika kauan meni oivaltaa, että kyseessä on iskiastyyppinen tuska, koska mulla ei ole sellaista koskaan ollut.

Kipu paheni aina, kun jouduin olemaan tunteja aloillani (Onnibussin kyydissä 3 h Hämeenkyröön oli melkoista tuskaa), mutta liikkuminen tuntui aina vähän helpottavan oloa. Lopuksi kuitenkaan mikään ei tepsinyt ja hakeuduin aluksi akupunktioon, koska moni iskiasongelmainen on kuulemma saanut avun siitä. Itsekin olen käynyt akupunktiossa aikaisemmin hyvin tuloksin. Mulle tehtiin jännää akupunktiota, jossa neuloihin johdettiin sähköä. Se tepsi pariksi päiväksi, mutta kipu tuli takaisin. Kokeilin uudestaan, mutta taas vain parin päivän teho. Koska iskiasvaiva ei kadonnut, päätin seuraavaksi kokeilla kalevalaista jäsenkorjaajaa. Tajusin myös ottaa pari päivää käynnistäni ensimmäisen särkylääkkeen koko prosessin aikana. (Käytän niin harvoin Buranaa tai vastaavaa (ehkä jokatoinen vuosi), etten ollut edes hoksannut voivani helpottaa oloani sillä, haha.) Ja sehän tepsi! Lääkkeen vaikutuksen lakattua kipu ei enää palannut. Olo oli aika mieletön, lähes kahden kuukauden kipuilun jälkeen. Yhdistelmä kalevalainen jäsenkorjaus + yksi tuju Burana ratkaisivat homman.

kalevalainen jäsenkorjaus, kalevalainen, jäsenkorjaus, hoito, perinnehoito, iskias, iskiaskipuKävin taannoin hoidossa uudestaan, kirkastamassa muistiani siitä, mitä kalevalaisen jäsenkorjauksen aikana tapahtuikaan, koska kesällä olin sen verran kivuissani, etten varsinaisesti keskittynyt painamaan mieleen hoitajani Kristiina Hampaalan toimenpiteitä.

Kalevalainen jäsenkorjaus on tieteellisesti tutkittu, perinteeseen tukeutuva, käsillä tehtävä hoitomuoto, jossa päinvastoin kuin mitä nimi antaa ymmärtää, käsitellään kehoa hellästi. Jäsenkorjaus kuulostaa ainakin omaan korvaani niksauttelulta tai melko kovakouraiselta tekemiseltä, mutta siitä ei ole kyse. Hoidossa käydään läpi koko keho: vaikka oire olisi niska-hartia -alueella, aloitetaan aina jalkapohjista. Hoidossa käsitellään koko tuki- ja liikuntaelimistö jalkapohjista kalloon saakka. Koko kropalle tehtynä hoito parantaa liikkuvuutta ja vaikuttaa lihaksiin sekä kalvorakenteita rentouttavasti.

Käytännössä makasin hoidon aikana selälläni hoitopedillä, samalla kun Kristiina kävi läpi jalat, keskivartalon sekä niskan. Monia liikkeitä toistetaan: esimerkiksi vedin jalan koukuun ja liu´utin sen suoraksi usean kerran liikettä toistaen, samalla kun Kristiina tunnustelei läpi säären jalkapohjasta reiteen saakka käsin, paikantaen kireyksiä ja kipupisteitä.

Tämän jälkeen istuin jakkaralle ja Kristiina kävi läpi kädet ja niskan. Tein taas pieniä liikkeitä ja monia toistoja, samalla kun Kristiina tutki kehoa käsin. Jalkojenkin liikkuvuutta tsekattiin istuma-asennossa.

Suomalainen mestariparantaja Olavi Mäkelä on todennut, että kalevalainen jäsenkorjaus on anatomiatiedon siirtämistä käytännön tasolle. Jäsenkorjaaja mobilisoi kudoksia käyttäen apunaan lihaksien ja nivelten luonnollisia liikkeitä sekä liikeratoja  ja kudosnesteitä. Kalevalainen jäsenkorjaus ei koskaan satu.

Kalevalaisessa tasapainotetaan tuki- ja liikuntaelimistön epätasapainoon joutuneita rakenteita, jotka tuntuvat ja näkyvät esimerkiksi lihasten toiminnallisina eroina kehon vasemmassa ja oikeassa puoliskossa sekä kudosmuutoksina.

Tyypillisesti hyviä hoitotuloksia on saatu mm.

  • jäätyneen olkapään tai lonkan hoidossa
  • jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa
  • skolioosin hoidossa
  • kasvukipujen hoidossa
  • nivelten, kuten nilkan ja polven virheasentojen korjaamisessa
  • vauvojen koliikkikivuissa ja suoliston häiriötiloissa
  • iskiasvaivojen hoidossa

Terve keho on kaiken perusta ja vasta kun menettää terveyden hetkeksikin, tajuaa, kuinka iso lahja esimerkiksi neljä liikkuvaa raajaa on. Itselleni uimisesta on tullut niin tärkeä harrastus, että en voisi enää kuvitella elämääni ilman sitä. Uiminen pitää kunnossa paitsi kropan, myös päänupin: 60 minuuttia altaassa vastaa mulle tunnin meditaatiota. Unohdan kaiken muun ja usein saankin uidessa kaikki parhaat ideani — esimerkiksi erään podcast-sarjan, jonka pääsette kuulemaan keväällä!

kalevalainen jäsenkorjaus, kalevalainen, jäsenkorjaus, hoito, perinnehoito, selkä, iskias, iskiaskipuValtava kiitos hoitola Lumiannan Kristiina Hampaalalle, joka fiksasit mut kesällä kuntoon. Ansiostasi sain lomailtua edes vähän aikaa kivuitta. Osittain sen vuoksi tein syksyllä Sri Lankan matkani, että kesä Suomessa oli kivun siivittämä ja syksyn tullen oli olo, että olen isosti loman tarpeessa. Kahden viikon lämpö teki osansa ja reissusta palatessa olivat viimeisetkin lihaskipujen rippeet poissa. Huomasin nimittäin matkalla, että vielä syyskuun lopussakin pakara vähän säteili tietyissä asennoissa kipua. Sen vuoksi en testannut surffaamista, joka oli alunperin ideana. Olin vaan aloillani, nautin auringosta ja luin kirjaa. Ja lokakuussa olin täysin kivuton.

(Vinkkinä muuten, että kalevalaista jäsenkorjausta tehdään myös eläimille! Kristiina kertoi, kuinka esimerkiksi ontumisia ja vanhuuden jäykkyyksiä hoidetaan koirilla menestyksekkäästi.)

Muista ystävä, että jokainen uusi aamu terveen kropan kanssa on lahja. <3

10 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Hei,

Kiitos hyvästä kertomuksesta. Minä puolestani sain muutama vuosi sitten apua alaselkäkipuun akupunktiosta. Yksi ainoa hoitokerta auttoi eikä kipu ole palannut (koputtaa puuta).

    Juhana Harju: Itsekin olen saanut apua akupunktiosta aikaisemmin. Tällä kertaa se ei jstakin syystä auttanut kuin muutaman päivän ajaksi, mutta helpotti kyllä oloa paljon 1-2 päivää hoidon jälkeen.

Huippua! Itse suosin myös kalevalaista. Itselläni jäi vuosien siitepölyallergiat ja poskiontelotulehdukset hoitojen jälkeen ilmaantumatta. Ja ne olivat pahoja. Nyt useampi vuosi mennyt ilman jatkuvia antibioottikuureja ja allergialääkkeitä (tipat, sumutteet, tabletit).

Nimikehän on suojattu ja vaatii parin vuoden koulutuksen harjoitteluineen ennen nimikkeen saamista. Lisäksi vuosittaiset koulutukset, jotta nimikkeen saa pitää. Tämä erona moneen muuhun, esim.voisin vain rueta parturiksi tai jäsenkorjaajaksi…

Kalevalaisen koulutus on kolmivuotinen, opintojen aikana 300 harjoitushoitoa. Valmistuneilta edellytetään kahden vuoden välein täydennyskoulutukseen osallistumista että voivat säilyttää EU-nimisuojatun kalevalaisen jäsenkorjauksen ammattinimikkeensä. Koulutuksissa luennoivat mm. lääkärit ja kalevalaisen jäsenkorjauksen mestarit tarkastavat ja opettavat hoito-otteita eri oireisiin.
Nyt kannattaisi allekirjoittaa vaihtoehtoisten hoitojen puolesta oleva kansalaisaloite, jossa puolletaan yksilön vapautta valita eri hoitomuotoja. WHO suosittaa alueellisten perinnehoitojen vaalimista, Suomessa mennään toiseen suuntaan? Kansanlääkintäseura yrittää kuitenkin saada kalevalaista jäsenkorjausta osaksi terveydenhuollon hoitoketjua, jolloin lääkäri voisi esim. kehon virheasennon aiheuttaessa kipuja, lähettää asiakkaan kalevalaiseen jonka jälkeen kalevalaisesta fysioterapiaan. Näin fysioterapian teho tulisi paremmaksi kun kehon virheasentoja olisi korjattu ennen fysiota pois alta?

Kalevalainen jäsenkorjaus on toimiva hoitomuoto, mutta lopputulos riippuu myös paljon itse hoitajasta. Mitä koulutukseen tulee, niin lähtökohtaisesti voisi sanoa, että kyseessä on kirjekurssi. Kolmen vuoden aikana ”koulutusta” saadaan 13 viikonlopun aika ja väliajat opetellaan omatoimisesti tekemään hoitoja lähipiirin ihmisten kanssa. Jokaiselle syntyy siis hieman oma käsiala ja alussa on erittäin suuri mahdollisuus, että otteet oppii tekemään väärin. Ohjaus on aivan liian ohutta ja puhun kokemuksesta koulutuksiin osallistuneena.

Tuo EU-suoja ei tässä tapauksessa tarkoita mitään tähän hoitomuotoon liittyvää. Kyseessä ei ole Valviran hyväksymä nimike vaan perusteluja ja rahaa vastaan, kuka tahansa voi rekisteröidä vastaavia nimikkeitä. Tuo vastaa siis lähinnä tuotemerkkiä eikä mitään muuta.

Tieteellisiin tutkimuksiin vetoaminen perustuu muutamaan tutkimukseen eikä niinkään jatkuvaan kehittämiseen ja tutkimiseen, mitä tieteellisessä tutkimuksessa tulisi tehdä. Ikävä kyllä tässä hoetaan vuodesta toiseen samoja vanhoja mantroja, koska toiminnan johtohahmot ovat suhteellisen näköalattomia henkilöitä.

Kaikesta tästä huolimatta suosittelen kokeilemaan tätä hoitomuotoa muiden hoitomuotojen lisäksi. Toinen sopii äidille ja toinen tyttärelle, kunhan faktat ovat tiedossa.

KALE: Kiitos kommentistasi!

Mielenkiintoinen postaus aiheensa(kin) puolesta, kiitos! Nyt on kuitenkin pakko kysyä tuosta kuvituskuvastasi, että mikä ihana uikkari tuo on? 🙂

Anna: Uikkari on aika vanha, ekoja ja ainoita nettikauppaostoksiani. Ei valitettavasti mikään eettinen yms. brändi. Ihan normi uikkari vain. Nykyään käytän koimaisen HallaxHallan tai kotimaisen Liljan uikkareita!

Kiitos tämän hoitokokemuksen jakamisesta. Olen itse kärsinyt täällä iskiaskivuista nyt melkein puoli vuotta. Eri hoidoissa olen jo käynyt mutta apua ei näytä löytyvän. Kalevalainen jäsenkorjaus vaikuttaisi mielenkiintoiselta hoitomuodolta. Hoito alkoi myös kiinnostamaan koska ainakin kokemuksei perusteella hoito on ollut kevyttä eikä kovakouraista käsittelyä. Yhden hoitolan täältä Hollolasta jo löysin joten voisin mielenkiinnosta kokeilla varata ajan jos tästä olisi minulle myös apua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.