Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Sibeliusrypystä eroon kosmeettisen akupunktion ja kuivakuppauksen avulla

Monia naisia ärsyttää tapa, jolla media ja perinteinen kosmetiikkateollisuus käsittelee vanhenemista. Naisen tulee olla rypytön, sileä ja nykyisen trendin mukaan posliinisen lasinen, korealaisen trendin mukaan. Kun ikää tulee lisää, on kuitenkin ihan luonnollista, että ilmaantuu juonteita ja ryppyjä, ehkä pigmenttimuutoksia jne. Itselläni on kaikkia edellämainittuja.

Alkukesästä huomasin ensimmäistä kertaa ajattelevani, etten näytä kasvoista siltä, kuin mihin olen tottunut ja miltä tuntuu. Ärsytti ihan hitosti se, ettei mulle muka kelvannut se, joka peilistä tuijotti, että mitä tässä oikein valitan, kun näytän ihan ookoolta kumminkin. Ehkä syynä oli rankka vaalikevät, jonka aikana aivan varmasti kurtistelin kulmiani enemmän kuin yleensä, siihen päälle liian vähän unta, stressaava parisuhdetilanne ja erokin. Tuntui, että vanhenin yhdessä keväässä monta vuotta.

Ikimaailmassa en antaisi kasvojani leikeltävän tai käyttäisi botoxia, enkä ajattele rypyttömän vanhuuden olevan tavoiteltavaa, mutta kun akupunktiohoitajani, Taina Alakulppi Sofianovasta  mainitsi kosmeettisen akupunktion, alkoi aihe kiinnostaa oitis. Itse asiassa olimme puhuneet kasvoneulauksesta vuotta aiemminkin, mutta en ehtinyt silloin ottaa projektia asiakseni.

Kulmakarvojeni keskellä oleva, nk. sibeliusryppy, tuntui olevan kesäkuussa syvempi kuin ikinä ja huomasin sen häiritsevän itseäni. Vaikka toisaalta ajattelin, että pitäisi varmaan olla sinut asian kanssa, päätin kokeilla kasvoakupunktiota lokakuussa, kun en koko kesänä ryppyyn tottunut.

Alleviivattakoon vielä erikseen, vaikka kerron asian otsikon viereisessä leimassakin, ettei tästä postauksesta ei ole maksettu minulle. Kävin kolmessa neulauksessa maksutta, eli tämä on testi-postaus ja tapani mukaan kerron ihan aidot mielipiteet ja kokemukseni. En koita tässä myydä mitään, haluan vaan jakaa tosi positiivisesti itseni yllättäneen kokeilun, josta olen saanut aika monta kysymystä IG:n puolella. En välttämättä edes olisi tehnyt tätä postausta, ellei niin moni olisi syksyn mittaan kysellyt, mitä kasvoilleni on tapahtunut. 😀

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi,

Tässä on lähtötilanne. Ihan hyvin minä tämänkin naamataulun kanssa pärjäisin, kuvaa ottaessa olin juuri palannut kahden viikon lomalta, ollut ensimmäistä kertaa 9 vuoteen kaksi viikkoa ilman lapsia. Olin siis ihan megarentoutunut ja sikäli kasvot niin relassa moodissa, kuin olla saattaa. Kuten huomaat, mulla iho reagoi aurinkoon pisamin ja pigmenttimuutoksin. Ne eivät itseäni harmita ollenkaan, mutta se ryppy!

Sibeliusryppy näkyy kulmakarvojen välissä ja otsalla menee poikittain muutamia, miedompia uurteita.

Olen 38-vuotias ja siihen nähden kasvojeni iho on ihan hyvässä kunnossa. Syynä ovat varmasti tosi terveelliset elämäntavat, joita olen noudattanut yli vuosikymmenen (vaalikevääseen saakka, heh). Vasta viime keväänä aloin nukkua liian vähän ja olla sellaisilla stressileveillä, joilla harvoin liikun. Yleensä nukun 7-8 tuntia yössä, harrastan liikuntaa ulkoilmassa 2-3 kertaa viikossa (uin, juoksen, fillaroin), syön kala-kasvispainotteisesti ja lisäksi olen käyttänyt kasvimaitotuotteita lehmänmaidon sijaan yli 10 vuoden ajan. Vehnää ja valkoista sokeria syön tosi vähän ja alkoholia kulutan pari annosta kuussa. Juon päivittäin 2-6 dl vihreää teetä, kahvia en juo ollenkaan (vaikka testasin sitä tuossa touko-syyskuu -välillä). Enkä tupakoi.

Ihon kuntoon vaikuttaa kaikki edellämainittu, eikä pelkillä kosmetiikkatuotteilla tai kosmeettisilla hoidoilla voi taikoa siloista hipiää, jos elämä on muuten rempallaan. Stressi, valvominen, tupakointi, alkoholi — kaikki näkyy ihossa ja kasvoilla.

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi, neulat, akupunktioneulat

Kosmeettista akupunktiota on harjoitettu eri keinoin Kiinassa vuosituhansien ajan ja viime vuosina sen suosio on kasvanut myös länsimaissa luonnonmukaisena vaihtoehtona leikkauksille ja botoxille. Hoitopaikkani Sofianovan verkkosivuilla asiasta kerrotaan näin:

Kosmeettisessa akupunktiossa kasvojen akupunktiopisteitä stimuloidaan erittäin ohuilla, kertakäyttöisillä neuloilla. Pistot ovat hyvin pinnallisia ja kivuttomia, mutta aiheuttavat ihoon mikrotrauman, minkä vuoksi keho lähettää alueelle ”apujoukot” korjaamaan tilannetta. Näin mm. kasvojen alueen verenkierto ja kollageenin tuotanto lisääntyy.

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi,

Neuloja on eri kokoisia: pienimmät ovat niin minipieniä, että niitä voi käsitellä vain pinsetein. Aluksi ehkä huomaat ylemmässä kuvassa pumpulilapun päällä vain kaksi neulaa, mutta kolmas, siellä ihan ylimpänä, on juuri tällainen minineula, jota ei pysty sormin käsittelemään. Taina laittoi neuloja sekä otsaan, että poskiin — ensimmäisinä hoitokertoina myös jalkoihini! Tämä johtuu siitä, että kosmeettisessa akupunktiossa säädellään aina koko kehon tilaa. Kasvot eivät ole muusta kehosta irrallinen alue, vaan yhteydessä muuhun kehoon. ”Etsimällä syyt siihen, mikä kehon epätasapainotila aiheuttaa kasvoissa ei toivottuja muutoksia, on hoito paljon tehokkaampaa kuin vain paikallisena hoitona kasvojen alueella” Taina kertoo.

Kävin kasvoakupunktiossa kolme kertaa, viikon välein. Jokaisella kerralla Taina teki mulle myös kasvokuppausta, ennen neulojen paikoilleen asentamista. Taina yhdistää kuivakuppauksen kosmeettiseen akupunktioon, koska monella asiakkaalla kasvojen lihakset ovat tosi jumissa. Kuppaus rentouttaa esimerkiksi otsan ja poskien lihaksistoa — tuskin moni on edes tajunnut, että otsassakin voi olla lihasjumeja!

Kun ammattilainen tekee kuppauksen pari kertaa, oppii asiakas, miten homma tehdään oikein ja siten akupunktion vaikutuksia voi tehostaa kotona tehtävällä kuivakuppausrutiinilla. Mikäli hommaan ei saa ohjeistusta, voi lopputuloksena olla mustelmia, joita tuskin kukaan iholleen haluaa. Lisäksi kaulan alueen kanssa tulee olla hyvin varovainen ja Taina haluaa käydä kaiken tämän läpi asiakkaiden kanssa hommaa havainnollistaen.

Kosmeettista akupunktiota voi kuitenkin tehdä ihan hyvin ilman kuppausta. Joillekin asiakkaille tulee kuulemma helposti mustelmia ja jos on esim. paha akne, saattaa kuppaus olla vaikea tehdä.

Sain Tainalta kuivakuppauskupit kotiin testattavaksi ja olen ottanut tavaksi hoitaa kasvoja niillä aamuin ja illoin. Se on supernopeaa ja helppoa, video IG-tililläni selventää hyvin, mistä on kyse. Klikkaa TÄSTÄ, niin näet hoitorutiiniklipin käytännössä.

Käytännössä putsaan ensin kasvot, jonka jälkeen levitän kasvoveden, seerumin ja kasvoöljyn iholle. Tämän jälkeen käsittelen koko kasvojen pinta-alan kupilla, hellästi keskeltä reunoihin. Jos olet tutustunut gua shaan, on homma sulle tuttua, mutta jos et tiedä mistä on kyse, suosittelen lukemaan vaikkapa Katja Kokon tontilta aiheesta. Aivan kuten gua shassa, myös kasvojen kuppauksessa, ihoa käsiteltäessä, hoidettavan alueen verenkierto paranee, jolloin ravinteet, happi ja lymfanesteet virtaavat tehokkaammin. Kasvojen käsittely vapauttaa jännitystiloja ja kirkastaa ihoa melkein silmissä. Puhun nyt kokemuksen rintaäänellä!

Kävin Tainan vastaanotolla, tunnin mittaisessa hoidossa kolme kertaa viikon välein, lokakuun aikana. Koko hoidon ajan tein päivittäin, aamuin illoin oman kuppausrutiinin kotona ja olen jatkanut sitä tähän saakka. Aion jatkaa edelleen.

Tässä kuva ennen toista akupunktiokertaa, takana on siis yksi kosmeettinen akupunktiosessio + viikon ajan kotona tehty kuivakuppaus aamuin, illoin:

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi,

Viikon päästä tästä, ennen viimeistä hoitokertaa, tilanne oli tämä:

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi,

… ja tältä kasvot näyttivät viimeisen hoidon jälkeen:

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi,

Alapuolella vielä lähtötilanne, eli vasemmalla kuva ennen ensimmäistä käyntiä, oikealla kolmannen käynnin jälkeen. Kuvia ei ole käsitelty, värimääritelty jne. mitenkään, eikä minulla ole niissä meikkiä. Olen itse tosi äimistynyt lopputuloksesta! En ikimaailmassa olisi voinut kuvitella, että ero on näin iso.

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi,

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi,

Jännittävä nähdä, kuinka kauan tilanne pysyy tällaisena pelkkien kuivakuppaus-kotihoitojen avulla. Pidän teitä ajan tasalla! Olen ajatellut ottaa tavaksi käydä Tainalla säännöllisesti, jos sibeliusryppy taas syvenee. Yksi hoitokerta Sofianovassa maksaa 85 €.

Paitsi että sibeliusryppy on nykyään tosi mieto, olen huomannut ihoni kirkastuneen ja muuttuneen kuulaammaksi syksyn aikana. Vaikka ihoni on aina ollut hyvä, on tämä stressaava vuosi jättänyt siihen jälkensä. Kun oma työ on isoksi osaksi kosmetiikan parissa, omalla naamataulun kunnolla on väliä ja siitä haluaa pitää mahdollisimman hyvää huolta.

akupunktio, kosmeettinen akupunktio, kuppaus, kuivakuppaus, ihonhoito, ryppy, rypyt, ikääntymisen merkit, kiinalainen lääketiede, kiinalainen hoito, anti age, sofianova, taina alakulppi, Kosmeettista akupunktiota tarjotaan eri paikoissa, itse käyn Sofianovassa, jossa olen tottunut asioimaan aiemminkin. Hoitajani Taina otti minut siellä vastaan muutama vuosi takaperin, kun kuukautiseni yllättäen katosivat. Tainan avulla sain ne palautumaan, silloinkin käytettiin apuna vartalon akupisteiden stimulointia ja kuppausta. (Lue ihmeessä postaukseni siitäkin, jos se on mennyt ohi.)

Silikoniset kasvokuppauskupit jotka mulla on käytössä — tai oikeastaan käytän vain sitä isompaa näistä kahdesta —  ovat Vaga-merkkiset. Pienempi kuppi on tarkoitettu huuliin ja silmäluomiin, mutta en ole kokenut sille tarvetta (vielä ainakaan). Ison ja pienen kupin setti kustantaa Sofianovassa 18 . Vagan  oma nettisaitti ei näköjään vielä ole pystyssä, mutta esim. Amazon myy näitä myös.

Vastaavanlaisia kuppeja myydään muuallakin, esimerkiksi I love me -messuilla törmäsin brändiin nimeltä BellabaciFreetox-nettikaupassa kahden kupin setti (kuva alapuolella) kustantaa 42,20 €.

Bellabaci-kupit ovat vähän jähmeämpiä käsitellä, kuin Sofianovan Vaga-kupit. Olen tottunut itse pehmeämpään kuppiin, jota ei tarvitse painaa sormien välissä juurikaan, mutta varmasti näihin vähän kovempiin tottuu helposti myös.

Kupilla operoidessa riskinä saattaa tosiaan olla mustelma, mutta itse en ole sellaisia onnistunut aiheuttamaan. Kun iholla on kasvoöljy ja kuppia vie rauhallisesti keskeltä kasvoja sivummalle, ei hommassa ole juuri minkäänlaista mustelmariskiä. Sen sijaan kosmeettisessa akupunktiossa sellaisia saattaa tulla, vaikka hoitaja olisi kuinka varovainen. Itselleni tuli ekan hoitokerran jälkeen pieni mustelma poskeen, joka katosi viikon sisällä. Pieni nokare meikkivoidetta onneksi jeesi siihen.

Meneillään oleva gua sha -huuma, kosmeettinen akupunktio ja kasvokuppaus ovat kaikki saman asian äärellä: kun ihoaluetta, jota aikaisemmin ei ole juuri aktivoitu mekaanisesti, yhtäkkiä onkin hieronnan kohteena päivittäin ja aktivoituu, tapahtuu melkein ihmeitä, jos nyt näin voi sanoa. Onhan se aika loogista, eikö?

Haluan lopuksi vielä alleviivata, että kyllä, minua harmittaa itseänikin se, että ryppy harmitti minua. En tiedä johtuuko se median luomasta naisihanteesta vai siitä, että olen näyttänyt suunnilleen samalta niin pitkään, etten vain osannut tottua ekaan, näkyvään ryppyyni. Vaikea sanoa. Joka tapauksessa on kivaa, että asian voi hoidattaa turvautumatta botoxiin ja itselleni oli iso oivallus kasvojen käsittely ylipäänsä, kuinka paljon hehkuvamman ja terveemmän näköisen kasvoistaan saan, ihan vain säännöllisellä hieronnalla/käsittelyllä. Suosittelen sitä kaikille, vaikke ryppyjä hoitaisikaan. Kasvosi ansaitsevat vähän huomiota!

Esitä ihmeessä kysymyksiä aiheeseen liittyen, minä ja Taina vastaillaan kommenttiosiossa mielellämme!

12 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Tämä oli mielenkiintoinen kirjoitus, kiitos. Harmi, ettei noita kuivakuppauskuppeja saa nettikaupasta olisin ostanut ne. 😁
Jäin miettimään tuota ikääntymisasiaa. Usein tuntuu, että kriittisimmin ryppyjen ja juonteiden poisto-hoitoihin useimmiten suhtautuvat ne, joilla niitä ei vielä juurikaan ole. 🙂 Enkä siis kirjoita tätä pahalla… Mutta kun ryppyjä, juonteita ja löysää ihoa ei juurikaan ole (tai niitä on vain vähän), niin silloin ei vielä oikein ymmärretä mitä asia omalla kohdalla tulevaisuudessa tarkoittaa. Kysehän ei ole ”vain” rypyistä ja juonteista, vaan siitä, että yhtäkkiä saattaa huomata näyttävänsä alati väsyneeltä (=koska silmäpussit ja valahtanut otsa) sekä alati kiukkuiselta (=koska sibeliusryppy ja alaspäin vääntyvät suupielet) ja alati sairaalta (iän myötä kelmeäksi muuttuva ihon sävy). Jos vaihtoehtoja on, niin kukapa ei haluaisi näyttää ryppyineen päivineen hehkuvalta, freesiltä ja positiiviselta? Itse en näe siinä mitään negatiivista. Toki keinoja on hyvä pohtia kriittisesti.
Ps. Itse olen saanut Sibeliusryppyni huomattavasti häivyttymään pienellä kasvohieronnalla ja sillä, että yksinkertaisesti painan tuota samaa aluetta sormella, johon sinulle laitettiin neula. Pelkkä painaminenkin selvästi rentouttaa aluetta. Kokeile sitä kuivakuppauksen tueksi. Sulla ei tuo ryppy ole vielä kovin syvä, joten sen sen suhteen on halutessasi paljon tehtävissä ihan kotikonsteinkin. 😁

Wau! Silmätkin näyttää virkeemmiltä ja koko iho. Sibeliuksesta puhumattakaan.

  HANNA: Niinpä! Ja nyt 6 kk jälkeen vasta olo, että vois uusia hoidon.

Olen itse kärsinyt kuivasta ja epäpuhtaasta ihosta ”aina” ja vaikka olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa pitkään, niin en ole saanut oireisiin helpotusta. Viime kesänä sain paljon aurinkoa iholleni työmatkojen takia ja tuntui, että ihoni vanhentui huomattavasti lyhyen ajan sisällä. Sattumalta törmäsin kasvokuppaukseen instaa selatessani ja tilasin heti kupit itselleni. Olen nyt käyttänyt kuppeja reilut kaksi kuukautta ja iho on tosi paljon parempi. Normaalisti tähän aikaan vuodesta poskipäät hilseilevät, mutta nyt iho on pehmeä. Koen myös, että ihoni on jo kiinteytynyt näin lyhyessä ajassa. Voin siis suositella! 🙂 Omat kupit löysin Soil of beauty verkkokaupasta. Käyttöohjeet olivat hyvät ja selkeät joten hoidon tekeminen on ollut helppoa. Aion pitää kuivakuppauksen ihonhoidossa mukanani viikottain, mielenkiintoista nähdä meneekö tämä talvi helpommin ihoni kanssa!

  JAANA: Super, että toimii sulla näin hyvin!

Onko jossain listaa mistä löytyy hoitajat keillä on koulutus tähän akupunktioon (kasvoille tehtävistä)?

  JANITA: En kyllä ainakaan itse tiedä sellaista..

Miten kommentoisit nyt puolen vuoden jälkeen, kuinka pitkään efekti kesti? Vai missä kunnossa kulmien väli on tällä hetkellä? 🙂

  ELMERI: Nyt puolen vuoden jälkeen on olo, että vähitellen voisin toistaa tuon kolmen kerran hoidon. Aika hyvin on pysynyt tilanne hallussa kotona kuivakuppaamalla.

   Moikka, aihe kiinnostaa kovasti. Vieläkö jatkoit hoitoja?

    Aamunkuiskaus: en ole nyt käynyt hoidoissa, varmaan reiluun vuoteen. Olen kyllä ajatellut, että tänä keväänä olisi taas aika. Alkaa uurre taas syventyä. Mutta siihen on myös aika tottunut itse. 🙂

Kaunis ja särmikäs tuo sibeliusryppy minun silmissäni ainakin. Hyvin sopii kasvoihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.