Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Tutorial: näin toteutat kauniin luonnonkosmetiikkameikin vegaanisiveltimin

Kemikaalicocktailissa on perinteisesti arvioitu kosmetiikkaa, mutta koska työskentelen maskeeraajana, haluan nyt havainnollistaa, miten luonnonkosmetiikalla ja oikeilla välineillä saa tehtyä helposti kauniin, joka tilanteeseen sopivan meikin. Jutussa olen käyttänyt välineinä suosikkisarjaani, vegaanista Ecotools-sivellinperhettä, josta kirjoitin teille syyskuussa.  

Ihan alkuun sanottakoon, että meikkiä tehdessä siveltimien käytössä vain mielikuvitus on rajana. Siveltimet on suunniteltu muotonsa vuoksi helpottamaan esimerkiksi silmämeikin tekoa, varjostusten muotoilua ja rajausten pehmentämistä, mutta siveltimiä voi käyttää muihinkin tarkoituksiin kuin juuri siihen, mihin ne on ensisijaisesti suunniteltu.

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikka

Meikkimalliksi sain suloisen ystäväni Saran. Aluksi levitin Saran puhtaille kasvoille kasvoöljyn sormin. Suosikki meikinpohjustustuotteeni on kasvoöljy, se saa meikkivoiteen levittymään tasaisesti ja taltuttaa kasvojen kuivat kohdat. Moni rasvoittuvan ihon omaava pelkää kasvoöljyn käyttämistä. Todellisuudessa kasvoöljy tasapainottaa rasvoittuvan ihon öljyn tuotantoa päivän mittaan ja jopa hillitsee ihon kiiltoa. Omia suosikkeja meikin alle laitettavaksi öljyksi on Mossan Vitamin Cocktail- kasvoöljy, Oilixian Explorer Blend- kasvoöljy ja Flow Cosmeticsin Argan- öljy.

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikka


Valitsin meikkivoiteen levitykseen napakan
EcoTools Wonder Cover Complexion-siveltimenSivellinosa on tiivis ja saa meikkivoiteen levittymään tasaisesti, jättämättä raitoja kasvoihin. Meikkivoidetta levitetään ohuelti kasvoille, peiteaineella peitetään erikseen kohdat, jotka tarvitsevat peittoa. Olen aivan ihastunut tähän meikkivoidesiveltimeen, pohjasta saa todella tasaisen ja tarvittaessa peittävän, olematta kuitenkaan paksu ja tunkkainen. Kyseinen meikkivoidesivellin toimii sekä kuivana, että kosteana. Saralle valitsin meikkivoiteeksi Korennon Berry Vitamin meikkivoiteen sävyssä Warm 03. Peiteaineena käytin silmänalusille kevyttä Absolution Le Multi Correcteur peitevoidetta sävyssä 02, asteen vaaleampi kuin Saran iho, mutta toi kivasti valoa silmän alle.

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikka

Meikkivoiteen kiinnitän aina värittömällä irtopuuterilla, joka sopii jokaiselle ihotyypille ja jokaiseen ihon sävyyn. Väritön irtopuuteri ei muuta meikkipohjan sävyä, eikä tee kasvoille ylimääräistä kerrosta. Omia suosikkeja on Couleur Caramelin silkkipuuteri, sekä Korennon viimeistelypuuteri. Puuteri ei ole pakollinen, mutta poistaa kevyesti kiillon nenänpielistä, otsalta ja leuasta. 

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikkaOmaan meikkaustyyliini eivät kuulu vahvat varjostukset. Sanotaan nyt ihan rehellisesti, että ne voidemaiset, vahvat Kardashian-varjostukset — nounounou!

Kevyt kasvojen muotoilu aurinkopuuterilla riittää. Varjostuksiin käytin EcoTools Skin Perfecting -sivellintä. Siinä on viistopäinen muotoilu, joka helpottaa varjostusten tekemistä, eikä varjostus tipahda liian alas (väsynyt efekti). Varjostus kannattaa aloittaa ottamalla kevyesti väriä siveltimeen ja viemällä sivellin korvan yläosasta viistosti kohti nenää.

Aurinkopuuterissa/varjostusvärissä less is more. Skin Perfecting Brush on tarkoitettu BB-voiteen levitykseen, mutta se sopii mainiosti myös kevyisiin varjostuksiin. Sivellin on pehmeä ja tuote levittyy juuri oikeisiin kohtiin. Saralle käytin Alima Puren Sedona- viimeistelypuuteria.

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikka

Suosin voidemaista poskipunaa, sillä saa luotua kaunista kuultoa poskipäille. Joka kerta kun laitan asiakkaalle voidemaisen poskipunan, multa kysytään “mitä laitoit?” , “mikä tää kuulto on?”, “vitsit, näytän terveeltä”. Kokeilepa, ei ole paluuta puuterimaiseen versioon väitän! Voidemaisen poskipunan voi levittää joko meikkivoidesiveltimellä, tai ihan vain sormin. Omia suosikkeja on Korento poski&huuliväri sävyssä Rosehip (Saralla) , toinen lemppari on Kjaer Weisin poskipuna sävyssä Blossoming.

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikka

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikka

Korostukseen suosin myös voidemaista versiota. Korostusväriä levitin ihanan pullealla Large Shadow-siveltimellä (joka on oikeasti luomivärisivellin, mutta sopii tähän tarkoitukseen oikein hyvin). Käytin Korennon Rose Quartz korostusväriä, jota laitoin Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikkaposkiluun korkeimmalle kohdalle, kulmaluulle, nenäluulle, amorinkaarelle ja otsan keskikohtaan. Suosin korostukseen tuotetta, jossa ei ole glitteriä ja joka ei ole liian pinkki, eikä liian ruskea. Neutraali tai kevyesti lämmin sävy toimii parhaiten.

Luomiin valitsin Saralle heleän persikkaisen sävyn, (Bohon Carotte) johon sekoitin murrettua oranssia (Bohon Sienne). Ihanan syksyinen kombo. Luomivärin levitin koko liikkuvalle luomelle kaksipäisen Shade/Define siveltimen Shade-päällä.  Ulkonurkkaan toin murrettua oranssia viistopäisellä Angled Crease– siveltimellä.  Häivytin sävyt pehmeästi yhteen aina luomivakoon asti Defined Crease blendaus-siveltimellä.  Saran kulmat olen harjannut pelkästään monitoimi-balmilla ojennukseen. Ripsiin käytin Absolutionin Le Mascaraa.

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikka

Huuliin valitsin arkimeikkiin nuden punan ja juhlavaan versioon punaisen (Absolution sävy 16). Mutta miksi tuo punainen huulipuna ei kävisi arkenakin? Minusta meikkaaminen on ihanaa ja se on jokaisen ihmisen etuoikeus. Vain mielikuvitus on rajana, jokainen on kaunis meikillä tai ilman. Mä ihailen välillä mun pikkusiskoa, jolla on räikeän vihreät luomet ja vaaleanpunaisia strasseja liimattuna poskipäille. Vaikka en itse osaisi sellaista tyyliä käyttää, niin ai että mun pikkusisko rokkaa sen hyvin! Ollaan kaikki mitä ollaan, rohkeasti omia itsejämme.

Ecotools, sivellin, meikkisivellin, vegaaninen, vegaanisivellin, luonnonkosmetiikka

Jos sulla on kysyttävää jutun siveltimistä tai meikin tekemisestä, vastailen mielelläni kysymyksiin postauksen kommenteissa!

6 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Ihana tutoriaali, kiitos! Mietin vain käyttäisitkö öljyä myös mineraalimeikkipohjan alla, siis sellaisen puuterimuotoisen.

    Hei Anna ja kiitos kommentista. Mä itse käytän usein Alima Puren mineraalimeikkipohjaa ja laitan sinne alle kasvoöljyn. Yleensä öljy saa vaikuttaa hetken aikaa ja vasta sen jälkeen laitan mineraalipohjan. Voidemaisissa meikkipohjissa laitan kasvoöljyn juuri ennen meikin levitystä. Moni luulee, että puuterimaisen mineraalipohjan kanssa ihon tulee olla täysin matta, joka ei pidä paikkaa 🙂 hyvin kosteutetulle iholle puuterimainen tuote asettuu hyvin ja sulautuu iholle, eikä lopputulos ole lainkaan ”jauhemainen”

    ❤️

Upea näyttävä meikki 😍

    Kiitos paljon ❤️

Kaunis malli ja kaunis, raikas meikki!

Kiitos Laura ❤️ Ihana kuulla, mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.