Menu

Villikakut-kirjan resepteissä hyödynnetään villiraaka-aineita

Ostin alkuvuodesta ihanan keittokirjan. Se on kyllä absurdi määrä, joka mulla reseptikirjoja hyllyssä on, kun harvoin suoraan niistä kokkaan, mutta ostan aina keittokirjoja inspiraatiomielessä. Kun sattumalta löysin Akateemisesta kirjan, joka piti sisällään villiraaka-aineita hyödyntäviä raakakakkuja, en nyt kai voinut jättää sitä hyllyyn! Huvittavaa ostohetkessä oli se, että olin paastolla ja kuolasin keittokirjahyllyn teoksia varmaan tunnin. Mehustelin mielessäni kakkuja ja raaka-aineita ja pohdin, kuinka onnekas olen, että parin päivän päästä saan taas nauttia ruoasta täysin rinnoin. Mikä muka on parempaa, kuin ravitsevan ja herkullisen safkan nauttiminen?

Kirja jonka ostin on raakaruokakokki Taina Salosen ja villiyrttiasiantuntija sekä hortoilu.fi -sivuston ylläpitäjän Raija Kivimetsän teos Villikakut — hyvän olon raakakakkukirja, joka sisältää monia mainioita kakkureseptejä. Parasta on se, että kaikki reseptit ovat maidottomia, gluteenittomia ja sokerittomia — juhlaa!

Villikakut-kirja

Kirjassa on 32 reseptiä, joista suurin osa on kakkuja. Joukossa on myös muffinsseja, tryffeleitä, piiraita jne. Reseptien lisäksi kirjan toinen puoli käsittelee villiraaka-aineita: marjoista, villiyrteistä ja puista on koottu faktaa kiinnostavasti, tukemaan reseptien terveyttä edistäviä vaikutuksia. Käsiteltyjä raaka-aineita ovat mm. aronia, karpalo, mansikka, tyrni, variksenmarja, mesiangervo, mänty, pihlaja, voikukka…

Jokaisesta kakusta on kuva, se on mulle keittokirjoissa tärkeää! Kuvat eivät ole ihan saman tasoisia kuin nykyään monien bloggaajien ja grammaajien otokset, mutta ihan kelpoja kyllä. Hassua vaan, miten sitä tottuu tiettyyn tasoon ja tyyliin tässä omassa some-kuplassaan ja sitten vertaa kaikkea siihen. Jos kuviin olisi panostettu enemmän, kirja olisi saattanut päätyä mediassa paremmin esille, ehkä. Mutta näkyvyyttä tämä teos ansaitsee, ehdottomasti! Salonen ja Kivimetsä ovat tehneet ison ja tärkeän työn, tuodessaan esille suomalaisen luonnon monia vähän käytettyjä ja terveyttä edistäviä raaka-aineita, yhdistämällä ne kuumaan raakakakkutrendiin.

Myönnän, etten ole kokannut kirjasta kuin yhden kakun, koska, noh, mä nyt olen sellainen. Mutta Raw Purple Rain oli hyvä! Ihanan raikas ja maukas. Kannattaa vaan tehdä täyte tuplana, sanoisin. Ja lisätä vettä. Mä teen usein kirjoihini muistiinpanoja kuten ohessa, jos tuntuu, että on tarve muokata reseptiikkaa jotenkin.

Kirjan reseptien yhteydessä on sympaattisia tarinoita siitä, miten kakut ovat saaneet alkunsa. Raw Purple Rain -kakun osalta Taina Salonen on sanaillut näin: ”Kakku on romanttinen, eksoottinen, herkkä ja villi kuten Prince, jonka kuolinpäivänä suunnittelin kakun hänen kunniakseen. Oli kevät ja satoi todella paljon, kaatamalla, myös rakeita. Princen yksi kuuluisimpia lauluja on Purple Rain. Violetti on Princen väri.”

En tiedä tarkkaan, mistä kirjakaupoista Villikakut-teosta saa, mutta ainakin Hortoilu.fi -nettikaupasta se löytyy. Hinta on 26,50 €. Minusta tämä on mainio lahjaidea, mutta ennen kaikkea ihana inspiraationlähde itselle. Olen tästä hankinnastani niin iloinen, että puhuin teille arvontaan näitä pari kappaletta. Kerro siis kommenttiosiossa, mikä villiraaka-aine sinua erityisesti kiinnostaa raakakkuleivonnassa, ja olet mukana kirjan arvonnassa. Facebookin puolella arvotaan toinen moinen, joten osallistumalla siellä, tuplaat voittomahkusi. Aikaa osallistua on 1.7. klo 23:00 saakka.

Kannattaa myös tutustua Hortoilu.fi -sivustoon!

26 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Kaikki kiinnostaa!

Laventeli ja kukat

Pihlaja ja voikukka!🌻

Voikukka ja mesiangervo

kaikki kukat ja nokkonen 🙂

Erityisesti kiinnostaa pihlajanmarjat ja voikukka! ❤🌸

Erityisesti pihlajanmarjat!

Kesäkukat!

Villit kukat ja tyrni 😊

Mesiangervo ❤

Vähän kaikki kiinnostaa! Kukat ja nokkonen esim hyvinkin kovasti 🙂 Ihania kun tällaisia kirjoja tulee!

Kaikki mitä en ole vielä kokeillut, varsinkin mesiangervo 🙂

Mesiangervo kuulostaa mielenkiintoiselta!

Kaikki kuinnostaa, mutta erityisesti kukat!

Mänty on nyt pop, kaikki aromikkaat varmaan erityisesti! 😊

Upea kirja! Todellakin kaikki kiinnostaa, mutta ehkä uteliain sellaisista kasveista joita en ole tottunut käyttämään. Esimerkiksi miten mesiangervoa tai mäntyä voisi hyödyntää.

Mesiangervo, sireeni ja pihlaja olisi varmasti sellaisia mitä rohkenisin kokeilla! 🙂

Minua kiinnostaa kaikki! Ainakin kuusesta saa takuuvarmasti herkullisia juttuja. En itse keksisi, miten muita villikasveja voisi hyödyntää makeissa herkuissa, joten oispa ihana tutustua tähän kirjaan.

Haluaisin oppia käyttämään voikukkaa paremmin. Siinä on niin voimakas maku, että koen sen valmistamisen hankalaksi.

Kaikki kukat ja myös marjat1

Kaikki kiinnostaa! 🙂

Voikukka.

Nokkonen 🙂

Tämä olisi ihana antaa lahjaksi. Minulla on monta suosikkia, ehkä just nyt maitohorsma.

Pihlajanmarjat

Pihlajanmarja ja mesiangervo 👌☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.