Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Tensiditön pesuvoide sopii atoopikollekin

Savi- ja mutahommat ovat aina olleet kosmetiikassa mieleeni. Ne ovat niin alkukantaisia ja aitoja raaka-aineita, että väkisinkin kokee olevansa ”aidon kauneuden” äärellä, vedellessään kasvoille kunnon kerrosta maata tai meren-/järvenpohjaa.

Mökillämme Turun saaristossa on mustikkametsän laidassa pieni pellon kaistale, jossa ei kai koskaan ole koitettu kylläkään viljellä mitään, kun kohta on todella savinen ja varjoisa. Mutta erinomaiset kasvonaamiot siitä saa! Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemmin: ”Savea ei tosin voi kosmeettista käyttöä ajatellen ottaa talteen mistä tahansa: savi on maaperän puhdistaja ja vetää puoleensa maaperän epäpuhtauksia. Siispä alueilta, joilla on esim. ollut raskasta teollisuutta tai muita epäpuhtauksia, ei tule kerätä savea kosmetiikkatarkoituksiin. Mutta silloin kun maaperästä voi mennä takeisiin, kannattaa testata! Savi toimii iholla kuten luonnossakin: vetää puoleensa epäpuhtauksia. Savinaamion jälkeen kasvot tuntuvat vauvanpepulta ja iho on heleä ja virkeän näköinen”.

Savi ja muta siis kiinnostelevat aina, kun kosmetiikkamerkit lanseeraavat uutuuksiaan ja nyt Santen tuoteperhe on kasvanut savipohjaisilla tuotteilla, tarkemmin laavasavella ja valkosavella. Näitä on käytetty sarjan uusissa puhdistusvoiteissa ja käsivoiteessa, jotka testasin. Atoopikot huomio!

Kaikki kolme tuotetta on ilahduttavasti suunniteltu herkälle, jopa atooppiselle iholle sopiviksi ja ne ovat todella mietoja, mutta silti puhdistukseen ja ihon kosteuttamiseen tehokkaat.

Suihkuvoiteet (laavasavi-mandariini ja valkosavi-manteli) ovat todellakin voiteen näköisiä ja leikkiessämme tuotteilla Elina Mannisen studiolla, olisi lähinnä tehnyt mieli lusikoida ne suuhunsa. Voiteet paitsi näyttävät jälkiruoalta, myös tuoksuvat huumaavilta, vaikkakin ihanan miedosti. Näistä kahdesta suosikkini on EXPRESS SENSITIVE CLAY Laavasavi-mandariini, joka paitsi muistuttaa omaa Pihlajavoidettani väriltään, tuoksuu ihanan trooppiselta, mandariinille, mutta kuitenkin hienostuneen silleen ihanan… noh.. tulee lähinnä mieleen sana himmeä. Himmeän mandariininen tuoksu. Voiko niin sanoa? Ei terävä, mutta pehmeä ja miellyttävä.

Tensiditön pesuvoide ei vaahtoa ja se liukuu iholle helposti, tosi miellyttävä pestä itsensä tällä. Iho tuntuu hyvin kosteutetulta suihkun jälkeen, eikä kaipaa pakosti vartalovoidetta. Laavasavi-mandariini -puhdistusvoide on muuten vegaaninen — niin kuin nämä kaikki kolme postauksen tuotetta —  ja kohtuuhintainenkin; 200 ml tuubi maksaa 8,40€. Ihanaa, kun luonnonkosmetiikan herkut ei pakosti ole tämän kalliimpia nykyään!

Raaka-aineista: Gnassoul-mineraalisavi on tuotteessa sitomassa likaa. Maahantuojan sivuilla kerrotaan: ”Gnassoul-savi: Yksi luonnollisista savimineraaleista, joilla on erityisen korkea pii-pitoisuus. Rhassoulin ainutlaatuiset puhdistusominaisuudet perustuvat yksinkertaiseen fyysiseen periaatteeseen – sillä on erittäin imukykyisiä ominaisuuksia. Rhassoul turpoaa, kun sitä sekoitetaan veden kanssa. Se sitoo likaa ja ylimääräisiä partikkeleita, imee ne itseensä ja on helppo huudella iholta. Siksi sitä käytetään yhä enemmän pesuaineena”. Tuotteessa on lisäksi jojobaöljyä hoitamassa ihoa ja mandariinia tuoksunautinnon luomiseksi. Löydät koko INCIn täältä.

EXPRESS SENSITIVE CLAY Valkosavi-manteli -suihkuvoide on kaikinpuolin yhtä pätevä tuote kuin laavasavi-mandariinikin, mutta laavasaven sijaan tässä tuotteessa on valkosavea.

Valkosavi: sisältää kaoliini- ja -montmorillonite-savimineraaleja. Savea käytettiin pesuun ja puhdistukseen jo antiikin aikoina. Savi puhdistaa hellävaraisesti ja sen puhdistusominaisuudet perustuvat puhtaasti yksinkertaiseen fyysiseen aktiivisuuteen: savi sitoo likaa ja öljyä, jolloin ne on helppo huuhdella iholta ja hiuksista pois. Miedon koostumuksen ansiosta savi ei vahingoita ihoa suojaavaa happovaippaa eikä muuta ihon pH:ta. Savi sopii hellävaraisen pesutehonsa ansiosta jopa rikkoontuneelle iholle” kerrotaan Natural Goods Companyn sivuilla. Pinta-aktiivisia aineita ei ole tässäkään, tuoksu on edellistä miedompi, jos tykkäät karvasmantelin tuoksusta, pidät tästä. Uppoaa mulle ainakin mainiosti! Käsivoiteessa on sama tuoksu, todella jees.

EXPRESS SENSITIVE CLAY -käsivoide on ihana! Imeytyy supernopeasti, tuoksuu huumaavasti (mutta miedosti) mantelille ja hoitaa käsiä niin tehokkaasti, että sen melkein näkee. No joo, mutta siis kädet näyttävät kauniisti kosteutetuilta. Voiteessa on granaattiomenan uutetta,  joka suojaa ja tukee ihon uudistumista. 75-millinen tuubi kulkee mukana iisisti ja on söpökin. Sertifioin!

Toimivuuden ja tuoksun lisäksi arvostan näissä tuotteissa estetiikkaa, sopivat hyvin lahjaksi, vaikka edustavatkin hinnaltaan sitä huokeinta luonnonkosmetiikkaa, mitä Suomesta löytyy. Pisteet siitä!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.