Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Ekologista ja eettistä: kotimainen Rimita Green

Me täällä Kemikaalicocktailissa fiilistelemme etenkin kotimaisia toimijoita: muistatko kun kirjoitin pietarsaarelaisen Rimita Green -merkin eettisestä arganöljystä? Minna Uusitalo ja poikansa pyörittävät kaksin yritystä, joka tuottaa luonnonkosmetiikkaa laadukkaista raaka-aineista ja eettisesti. Minnalla on tausta prosessiteollisuudessa, joka on auttanut Rimita Greeniä löytämään luotettavia yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi aikaisemmin blogissa mainittu arganöljy on 100% eettistä.

Testasimme Lauran kanssa brändin uusia tuotteita ja löytyi mm. erinomaisesti toimiva, luomulaatuinen roll-on deodorantti, ihana kasvojenpuhdistusvaahto, joka ei kuivata ihoa, sekä kasvovesi ja -voide, joissa on käytetty mm. kotimaista piharatamoa ja siankärsämöä.

Ehdoton suosikkimme oli luomudödö! Olemme testanneet viime vuosina ihan hillittömän määrän luonnonkosmetiikkadeodorantteja ja tykänneet molemmat useammastakin voidedödöistä, jotka ovat osoittautuneet yllättävän pitäviksi. Roll-on on kuitenkin käyttöliittymänä ah niin helppo, kun ei tarvitse mähmätä sormia voiteeseen. En edes muistanut kuinka iisiltä roll-onin käyttö tuntuu, huvittavaa.

RimitaDeo tuoksui molempien makuun vähän liian voimakkaasti, mutta vaatteissa sitä ei huomaa, tuoksu siis haihtuu iholta nopeasti. Ja tämä pitää! Oikeasti tosi tehokas tuote. Toimii sekä salitreenin että lenkin yhteydessä mainiosti, sekä Laura, miehensä Janne ja minä peukutetaan tätä kaikki. Miehen kommentti tuoksusta oli, että ”tuoksuu puhtaalle”. Komppaan.  Deo on antibakteerinen ja sisältää vaikuttavina aineina aloe veraa, rosmariinia, sitruunaa ja kamomillaa — luomulaatuista kaikki. Tuotteessa ei ole alumiinia, alkoholia eikä soodaakaan.

Ulkonäkö on vähän kotikutoinen, mutta tätä ostaisin oikeasti itse.

Muut kolme uutta Rimita-tuotetta ovat osa Triple-tuoteperhettä. Aloitin puhdistusvaahdolla, josta pidin kovasti, olenhan puhdistusvaahtojen suuri ystävä.

RimitaTriple puhdistusvaahto toimii sekaihollani mainiosti ja poistaa silmämeikinkin. Tuote onkin suunniteltu kuivalle ja sekaiholle, ja se sisältää hoitavaa tyrniä, piharatamoa ja siankärsämöä. Vaahto ei kuivata ihoa ollenkaan, vaan on hellävarainen ja silti toimiva. Ihan kuten dödökin: vaatimattoman näköinen, kohtuuhintainen ja tehokas. Ostaisin, mutta toivoisin vähän esteettisempää pakkausta, sillä se vaikuttaa tuotteen myyntiin varmasti ja makea design on kosmetiikan kohdalla usein elinehto.

 

RimitaTriple kasvovesi  kihelmöi omalla ihollani yllättävästi! Lauralla sen sijaan toimi normisti. Minna epäili, että saatan reagoida siankärsämöön, joka ei olisi ollenkaan mahdoton ajatus, mulla kun on nuorempana ollut erilaisia ristikkäisallergioita ties minkä heinien kanssa… Minna neuvoi muuten käyttämään kasvovettä 2-3 kerrosta, eli taputtamaan sitä muutamaan kertaan iholle ja imeyttämään kunnolla. Koskakohan mä opin tähän…. Sekä  kasvovesi että puhdistusvaahto ovat muuten vettä lukuunottamatta täysin luomuraaka-aineista valmistettuja, mutta koska vettä ei voi sertifioida luomuksi, ei näitä tuotteitakaan voi. Lisäksi sertifikaatit ovat niin hintavia, ettei Rimitan osalta ole vielä ollut järkevää panostaa merkkiin. Koko sarja kuitenkin täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit. Kasvovesi sisältää hoitavaa tyrniuutetta, piharatamoa ja siankärsämöä.

Kasvoveden jälkeen on voiteen vuoro. (Käytän nykyään tosin aina tosin seerumia ennen voidetta — saisiko Rimitalta ehkä seuraavaksi sellaisen? Jos saa toivoa!)

Triple-sarjan anti-aging-kasvovoide sisältää hoitavana ainesosana suomalaista tyrniä, sekä muina vaikuttavina aineina rosmariiniuutetta, kylmäpuristettua arganöljyä ja e-vitamiinia. Tuote oli sekä Lauran, minun että Jannen mielestä oikein jees. ”Voide kosteuttaa musta tosi hyvin ja tekee ihon ravitun oloiseksi” kommentoi Laura, komppaan. Voiteen tuoksu tuo mieleen jonkun tuotteen, jota käytin joskus 90-luvulla… En muista todellakaan mikä, mutta tuoksu on ihanan nostalginen! Yhdistän tuoksuun ihan selkeästi No Doubt -bändin, haha. Tuoteselosteessa kerrotaan tuoksun olevan appelsiininkukkavedestä, itse en olisi tätä siihen osannut yhdistää.

Täyteläinen voide on tarkoitettu sekä päivä, että yökäyttöön, joka tietenkin helpottaa arjen rutiineja, kun ei tarvitse montaa putelia. Olen itse tällaisten helppojen tuotteiden ystävä, vaikka onkin ihanaa ja kiinnostavaa testata työn nimissä erilaisia kosmetiikkatuotteita monipuolisesti. Jos en kirjoittaisi kosmetiikasta olisin se tyyppi, jolla on yksi voide ja kasvovesi.

Tyrnistä raaka-aineena: oman postauksen aiheensa olisi se, kuinka suomalaiset luonnon raaka-aineet usein sisältävät enemmän tehoaineita kuin etelämpänä kasvavat eurooppalaiset verrokkinsa. Minna kertoi, kuinka esimerkiksi tyrnin osalta on tutkimusnäyttöä siitä, että suomalainen tyrni sisältää 30% enemmän tehoaineita kuin saksalainen.

Moni tietänee tyrnin varsinaiseksi superfoodiksi sisäisesti käytettynä, ihonhoidossa tyrni pehmentää, ravitsee ja virkistää sekä lisää ihon kimmoisuutta. Erityisen hyvin se sopii kuivalle ja ikääntyvälle iholle. ”Tyrniöljy läpäisee orvaskeden ja pääsee suoraan ihonalaiseen rasvakerrokseen. Siellä se parantaa kudoksen ravinnonsaantia ja aineenvaihduntaa” kerrotaan Yrttiapteekin sivuilla. Mikäli aihe kiinnostaa, lukaisepa esimerkiksi VTT:n julkaisu: Tyrnin, lakan, mustaherukan ja variksenmarjan ravitsemus- ja terveysvaikutuksia.

Rimita Green on symppis firma, jonka tuotteet ovat toimivia ja kohtuuhintaisia. Esimerkiksi puhdistusvaahto maksaa n. 12 € ja puhdistusvesi saman verran, löydät jälleenmyyjät täältä — ja ensi viikolla aukeaa Rimitan oma verkkokauppa. Muistuttelen siitä sitten erikseen. Jos testaat yhtä tuotetta, testaa deo, joka on ihan parhaita testaamiani luonnonkosmetiikkadeodorantteja. Hyvä Rimita!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.