Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

La Cordier: loistavia hiusmuotoilutuotteita

Pikkujoulukausi on täällä ja kaikenlainen pynttäytyminen ja hienostelu ajankohtaista. Meikin lisäksi tekee mieli panostaa myöskin hiuksiin, mutta hemmetti kun ekologiset muotoilutuotteet ovat usein liian heikkoja pidoltaan tai sitten ne haisevat kaamealle.

En varmastikaan ole ainoa, joka painiskelee kyseisen ongelman kanssa. Luonnonkosmetiikan puolella on kyllä tarjontaa ekologisista hiustuotteista, eikä mulla ole shampoon tai hoitoaineen osalta mitään ongelmaa löytää sopivia ja jopa loistavia tuotteita, mutta muotoilutuotteet ovat murheenkryyni. Melkein aina kun testaan moussemaisia tuotteita tai vahoja, on lopputulos sen näköinen, kuin en olisi pessyt hiuksia viikkoon. Ja ei, kyse ei ole siitä, ettenkö osaisi säännöstellä tuotetta, ongelma vaan on se, että jos laittaa vähän, ne eivät tee mitä pitäisi ja jos laittaa paljon, näyttää hiuslaite likaiselta.

No, onneksi olen aina tykännyt hatuista ja pidänkin usein päähineitä ihan esteettisistä syistä. Ne kuitenkin myös seivaavat huonon hiuspäivän tai tilanteen silloin, kun hiuksille ei vaan ehdi tehdä mitään.

Muistatteko kun kävimme Lauran kanssa hennavärjäämässä hiukset alkusyksystä? Tuolloin tutustuin ruotsalaiseen luonnonkosmetiikka-hiustuotesarjaan nimeltä La Cordier. Ekofrissanin Viivi kehui sarjaa kovasti ja ajattelimme Lauran j Inan kanssa testata, että miten on asian laita, olisiko näistä mihinkään.

La Cordier on Pohjois-Ruotsissa, Rosvikissa, ekologisia hiustenhoitotuotteita valmistava perheyritys. Perustaja Inger Cordier työskenteli kampaajana 20 vuotta, ennen kuin kouluttautui ekokampaajaksi.

La Cordierilla on 13 erilaista sampoota, 8 hoitoainetta ja muotoilutuotteita — ei mikään pieni tuoteperhe siis!  Alkuun täytyy todeta, että brändi ei tehnyt meihin vaikutusta tuotepakkausten osalta. Shampoot, hoitoaineet, naamiot ja muotoilutuotteet  ovat vähän liian kotikutoisen näköisissä pulloissa ja purkeissa. La Cordieria vaivaa se, mikä niin monia hyviä ekotuotteita: brändäyksen tärkeyteen ja pakkausten ulkonäköön ei ole panostettu tarpeeksi, vaikka juuri ne ovat seikkoja, jotka kiinnittävät kuluttajan huomion ensimmäisenä.  Kemikaalicocktailin yksi ydinmissio kuluneen 10 vuoden aikana onkin ollut nostaa näkyväksi sellaisia tuotteita ja toimijoita, joilla on tuote kunnossa, mutta markkinointi ontuu tai siihen ei ole ollut varaa panostaa. Monilla ekologisen sektorin pikkutoimijoilla ei yksinkertaisesti ole budjettia mainoskampanjoihin ja näkyvyyteen, tämä todennäköisesti pätee myös La Cordieriin.

No mutta urputus sikseen, sillä me kaikki kolme testaajaa löysimme sarjalta mainioita tuotteita — etenkin muotoilutuotteiden joukosta.

Itse rakastuin ihan täysin sarjan puna-apilageeliin. Aivan älyttömän hyvä! En ole törmännyt luonnonkosmetiikassa aikaisemmin vastaavaan tuotteeseen ja rakenteeseen: pullosta tulee ulos geelimäisen näköistä tavaraa, joka kuitenkin käyttäytyy enemmän vahan tavoin. Geeli on jopa vähän sitkoista — kuin kinuskikastike — mutta olematta ollenkaan tahmea. Kiehtovaa! Tämä kuitugeeli ei tunnu märältä, vaan jättää kämmenet muotoilemisen jälkeen ennemminkin kuiviksi, eikä se tahmaa hiuksiakaan ollenkaan, vaan antaa tukea ja muotoilee. Tätä aion ostaa jatkossa ehdottomasti.

Alapuolen kuvassa hiukset on muotoiltu juuri mainitulla Rödklöver Fibergele´llä. Kun haluan latvat erotellummiksi ja ”terävemmiksi”, enemmän revityn lookin, käytän latvoihin vielä sarjan avokadovahaa. Sen haju tosin on purkissa aika kamala, mutta hiuksissa se ei haise, kuulemma (olen pannut lähipiirin haistelemaan).

La Cordierilla on valikoimissaan  muitakin mainioita muotoilutuotteita. Lauran hiuksille parhaat tuotteet olivat Stråstärkare ja Ståfruktare: ”Käytän niitä pyyhekuiviin hiuksiin. Kosteuttavaa Ståfruktarea laitan latvoihin ja kevyttä, tukea antavaa Stråstärkarea kautaaltaan. Tällä kombolla sain hyvin hoidetun, sileän, tuuhean ja joustavan tuntuiset hiukset ja tarpeeksi ilmavaa, kevyttä tukea. Ståfruktare ehkäisee myös sähköistymistä, mikä on tähän vuodenaikaan erityisen hyvä homma. Stråstärkare sisältää lämpösuojan mikä voi olla jollekin oleellinen tieto. Mä en itse käytä föönejä tms.” Minäkään en föönaa hiuksiani, vaan annan lyhyiden hiusteni yleensä kuivua itsekseen, jonka jälkeen käytän tarvittaessa muotoilutuotteita.

La Cordierilla on monia erilaisia shampoo ja -hoitoainetuotteita.  Melkein kaikki sampoot sisältävät eteerisiä öljyjä aktiivisina ainesosina. Testasin muutamia, joista suosikiksi muodostui taivaalliselta tuoksuva lehmusshampoo.  Tuote sopii erityisen hyvin kuiville hiuksille ja hiuspohjalle. Tasapainottava nokkosshampoo toimi hiuksissani myös mainiosti, mutta tuoksui pullossa vähän ankealle.  Molemmat tuotteet tekivät hiuksista kuohkeat ja hyvinvoivan näköiset.

Ina testasi La Cordierin persilja- ja lakritsishampoota: ”Itse rakastan salmiakkia ja lakritsia, joten oli ihana käyttää tuotetta, joka tuoksui salmiakilta! Toimi itselle todella hyvin. Kuten paketissa lukee, tuotetta tosiaan kannattaa vaahdottaa kaksi kertaa. Tätä ohjetta noudattamalla, sain paremmin leviämään shampoota koko päänahan alueelle. Huuhtelun jälkeen tukka tuntui todella nahkealta, ja epäilin aluksi, että tuliko se puhtaaksi. Mutta hiusten kuivuttua, olivat ne todella puhtaat, erityisen sileät ja kiiltävät!”

Laura testasi puna-apilashampoota ja rosmariinishampoota ja yllättyi tuotteiden vaahtoavuudesta. ”Käytin tuotteissa suositeltua kahden vaahdotuksen tekniikkaa ja tosi pieni määrä riitti toiseen vaahdotukseen. Puna-apilashampoo on varmasti hyvä tuote tosi kuivalle / käsitellylle hiukselle, koska se sisältää paljon öljyjä. Mulle se oli jopa liian hoitava, joten testasin sitä niin, että tein ekan vaahdotuksen sillä ja toisen rosmariinishampoolla. Tämä tekniikka oli mun hiukselle tosi hyvä.”

 

Sarjan hoitoaineista: panimme merkille sen, että hoitoaineet ovat todella riittoisia. Pieni määrä riittää ja hiuksista tulee hyvinvoivan näköiset.  Yhtä mieltä olimme myös siitä, että tuotepakkausten koot ovat ihan mainioita! ”Usein shampoot myydään isoissa pulloissa, vaikka olisi kivempi etenkin uuteen tuotteeseen tutustuessaan aloittaa pienemmistä puteleista” totesi Laura. Ina oli samoilla linjoilla: ”Pullojen koko (100 ml) on suhteellisen pieni, mutta toisaalta hyvä koko testata tuotetta, jos se ei sitten itselle sattuisi sopimaankaan. Käypä koko matkalle!”

Vahva suositus etenkin sarjan muotoilutuotteille, ilahduttava yllätys just sopivasti pikkujoulukauteen!

La Cordier-sarjaa myydään kampaamoissa, koska perustajat haluavat ammattilaisten valitsevan asiakkaalle hänen hiuksilleen parhaiten sopivat tuotteet. Ihan hyvä idea sikäli, että tuotteita on niin hillitön määrä, etten ainakaan itse osaisi valita välttämättä mulle sopivimpia puteleita. Löydät jälleenmyyjät täältä.

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Mitä tarkoitat sillä, ettei luonnonkosmetiikassa ole hiuslakkoja? Ponnekaasuun ne eivät ole toki pakattuja kuten hiuslakat yleisesti. Mutta kyllä luonnonkosmetiikan hiussarjoilla kuten John Masters Organic, Yarok, Josh Rosebrook ja Rahua on valikoimissaan hiuslakkoja.

Onpa ikävää, että kommenttiini ei olla vastattu, mutta tekstiä on muokattu jälkikäteen niin, ettie kommenttini enää edes vastaa tekstissä sanottua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.