Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Phyt´s: satojen tuotteiden luomukosmetiikkaperhe

Kun on kirjoittanut luonnonkosmetiikasta 10 vuotta, on yllättävää törmätä itselleen uusiin brändeihin, jotka ovat niin sanottuja pioneeribrändejä luonnonkosmetiikan kentällä. Dr. Hauschka, Lavera, Weleda jne. ovat tuttuja monille, mutta ranskalaine Phyt´s oli itselleni tuntematon tuoteperhe viime kevääseen saakka. Nyt en juuri tiedä parempaa, kuin sarjan couperosa-ihon hoitotuotteet — mikä löytö!

Tutustuin 70-luvulla perustettuun Phyt´s-merkkiin viime kevään luonnonkosmetiikkamessuilla ja ymmärsin heti, miksen ole brändiä aikaisemmin Suomessa kohdannut: sitä myydään vain hoitoloissa. Ja kun sarja ei satu olemaan myynnissä juuri niissä paikoissa, joissa olen itse kasvojani hoidattanut, ei vaan olla Phyt´sin kanssa tultu tutuiksi.

No nyt ollaan: olen testannut Lauran kanssa sarjaa kevään ajan ja ollaan aivan ällikällä lyötyjä siitä tuoterepertuaarista, joka sarjalla on: yli 300 erilaista tuotetta — joista en ole tiennyt mitään! Suomen markkinoilla on näistä n. 200. Phyt´s-tuotteita myydään merkin omissa hoitoloissa, joita on globaalisti 3600, löydät suomalaiset jälleenmyyjät täältä.

Brändin perusti vuonna -72 biologi/naturopaatti Jean Paul Llopart yhdessä kosmetologi Rosanne Velrén kanssa (firman nimi oli tosin aluksi Phytal). Molemmat halusivat luoda luonnonmukaisen kosmetiikkasarjan, joka ei sisällä terveydelle haitallisia petrokemian tuotteita. Yksi ensimmäisistä ratkaistavista haasteista oli saada luonnonkosmetiikka säilymään ja pian Llopart suunnittelikin merkin tunnetut ampullipakkaukset, joka ratkaisi raaka-aineen säilyvyysongelman.  Ampulleissa tuotteet säilyvät muuttumattomina useita vuosia ja niistä tuli nopeasti ammattiaisten keskuudessa hitti. Juuri ammattikosmetiikkasarjaa Llopart ja Valeré aluksi kehittivätkin.

Kun kaksikkoa alkoi kiinnostaa vähittäismyynti, muodosti samainen säilyvyys ongelman: Llopart ei halunnut säilöä voiteita muovituubeihin, koska voiteiden aktiiviset ainesosat liukenisivat tuotteeseen ja aiheuttaisivat kontaminaatio-ongelman. Tämän myötä mies kehitti ”metalli-muovinsa”, jossa tuubin sisällä oleva metallipinnoite mahdollisti säilömään emulsiot kolmen vuoden ajaksi avaamattomiin tuubeihin (kierrätysnäkökulmasta tämä materiaali vaan on aikamoinen haaste).

Phyt´s-tuotteet ovat kaikki paitsi luonnon- myös luomukosmetiikkaa ja brändi on yksi sertifiointitaho Cosmebion perustajista. Vaikka sertifikaatti sallisi Phyt´s:lle 5% synteettisten raaka-aineiden käytön tuotteissaan, ei tätä ”porsaanreikää” ole hyödynnetty. Jopa sarjan aurinkorasvojen raaka-aineista 96% on luomulaatuisia! Juuri luomuraaka-aineiden pitoisuus on ihan mullistava ja tekee Phyt´s-tuotteista aika uniikkeja.

Raaka-aineita viljellään lounais-Ranskan Caillac´ssa brändin omilla viljelmillä, mutta niitä hankitaan myös ympäri maailmaa.

Me testasimme Lauran kanssa monia tuotteita, joista enemmän omassa postauksessaan, mutta sen verran haluan todeta jo tässä kohtaa, että herkkäihoiset voivat tuulettaa: Phyt´s-perheessä on omat sarjansa allergikoille ja atooppiselle- sekä couperosaiholle. Olen itse käyttänyt Sensi-tuoteperheen Créme Capyl -voidetta ja Emulsion Apaisantea reilun kuukauden ajan ja ihoni lievä punoitus on aivan tiessään.

”Créme Capyl on rauhoittava ja pehmentävä kosteusvoide herkälle couperosa- sekä rosacea-iholle, joka vahvistaa kapillaareja ja vähentää punaisuutta tehostaen hiusverisuonten verenvirtausta” todetaan infossa, jonka sarjaan liittyen sain. Näin todella tapahtuu; iho ei punoita nenänpielistä ja poskipäistä ollenkaan niin kuin yleensä. Käytän voidetta aamulla ja illalla, kuten myös Apaisante-emulsiota, joka rauhoittaa ja virkistää ihoa.  Nämä yhdessä ovat olleet loistava combo! Lisäksi käytössä on Sensi-sarjan Eau Lactée Apaisante -puhdistusneste, joka on jännä; puhistusmaidon ja -veden välimuoto. Kasvovetenä käytän Eau Micellaire Hydratante -misellivettä, jonka pullossa tosin on vähän liian ronski annostelu: suihku on märkä ja tuotetta tulee paljon kerralla, tätä ei siis voi käyttää suoraan kasvoille, vaan kämmenen kautta. Itse tuote sen sijaan on mainio, vaikka pullon suihku roski onkin.

Teaserinä vielä, että Phyt´s-sarjan meikkivoide on myös aivan huikea. Sitä tosin ei kesällä varmaan tule kauheasti käytettyä, kun aurinkoisella säällä tekee mieli laittaa naamaan maksimissaan puuteria, mutta aina kun on tarvis meikata ”isommin” käytän juurkin tätä. Lisää aiheesta myöhemmin!

Huippua, että tämä pioneeri, nykyään 240 hengen yritys on mulle vihdoinkin tuttu. Big respect!

Psst… Phyt´s Suomen sivut tuotteineen ja jälleenmyyjineen löydät täältä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.