Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan Suomen Blogimedialta, mielipiteet ovat omiani.

Appi jeesii kesätreenaajaa


Pari viikkoa takaperin palautin kuntosaliavaimeni ja päätin pitää vaihteeksi salitaukoa. Viikottainen liikuntarutiinini on kevään ajan pitänyt sisällään 1-2 salikertaa, tanssitunnin, uintikerran ja 1-2 juoksulenkkiä. Kunto- ja tanssisalini sekä uimahalli ovat kaikki alle kilsan säteellä kotoa ja treenaaminen on ollut arjen aikataulujen puitteissa mahdollista lyhyiden etäisyyksien ansiosta. Kesällä kuitenkin tulen olemaan vähän siellä täällä, sukkuloimaan kodin, citymökin, mummolan ja saaristomökin väliä ja siksi treenienkin täytyy siirtyä Kalliosta mukanani muualle. Ajattelin kesällä keskittyä lähinnä juoksemiseen, uida, pyöräillä, suppailla ja treenata lihaskuntoa siellä missä nyt voin.Suhtaudun liikuntaan kuin aamupalaan: en jätä sitä helposti väliin, mutta on oltava mahdollisuus vaihtoehtoihin. En jaksaisi enää vetää kaurapuuroa joka aamu niin kuin joskus. Mulla on pakko olla monen eri liikkumismuodon paletti, josta valita fiiliksen mukaan, koska kyllästyn helposti. Erittäin olennainen seikka on myös musiikki, koska ilman sitä on vaan todella tahmea liikkua. Uiminen onkin välillä vähän väsyttävää, mutta tekee kropalle niin hyvän olon, että kestän. Sitäpaitsi: kun on hiljaisuudessa, ilman audioärsykkeitä, saa kelattua ajatuksiaan ihan eri tavalla kuin musan tahtiin. Uimisesta onkin tullut mulle tavallaan itseni terapointihetki.Kesällä koitan olla mahdollisimman irti rutiineista, mutta liikuntaa haluan harrastaa silti. Mökillä voi teoriassa lähteä helposti lenkille tai uimaan, mutta kun yleensä ei ole toista aikuista valvomassa skidejä, on liikunnantaa harrastetta vamökin pihassa samalla, kun jälkikasvu vaikka hyppii trampoliinissa.

Yogaian appi tulee olemaan käytössä kesällä juuri tähän tarkoitukseen. Sovellus on mulle tuttu jo parin vuoden takaa, jolloin kerroin appista Kiireisen treenit löytyvät netistä – postauksessani. Kannattaa tsekata ko kirjoitus taustaksi, Yogaiassa on nimittäin myös paljon muuta kuin joogaa, esim. hiit- ja peppu+reisitreenejä. Ihan loistava appi ja inspiraatioapu kotitreenihetkiin — tai jos vaikka reissaa ja haluaa treenata hotellihuoneessaan.

Olen aikaisemmin käyttänyt Yogaiaa läppäriltä tai padilta, mutta nyt testasin pelkän puhelimen kanssa. Onnistuu ihan hyvin, kunhan luuri nojaa johonkin ja sen näkee kunnolla. Osa liikkeistä on kieltämättä ekalla kerralla haasteellista toteuttaa, kun pitäisi yhtä aikaa taivuttaa päätä ties minne ja samalla katsoa pientä puhelimen näyttöä, mutta liikkeet oppii nopeasti, jos vaikka harrastaa sitä, että tekee saman tallenteen pariin kertaan.

Yogaiassa on siis sekä live-, että tallennetunteja, ja kätevä ominaisuus appissa onkin se, että voit ladata palveluun, omaan profiiliisi valmiiksi omia suosikkituntejasi ja tehdä ne sitten kun on sopiva sauma. Ikään kuin ”tuntishoppailla” kiinnostavia tunteja varastoon.  Mikään ei siis sido osallistumaan tunteihin reaaliaikaisesti. Jos merkkaat appissa tallennetunnin suosikiksesi, säilyy se profiilissasi pidempään. Teet sitten kun ehdit. Kätsyä.

Tavallisesti appi maksaa pari kymppiä kuussa, mutta kah kun olen fiksannut asiat niin, että jos sua hotsittaa, pääset rekisteröitymään ja testaamaan appia kuukauden ajan ilmaiseksi. Eli just sopivasti kesäloman ajan! Käytä koodia KEMIKAALICOCKTAIL2017, niin saat Yogaiassa ilmaisen kuukauden. Koodi on voimassa 1.7.2017 saakka, eli rekisteröityä täytyy siihen mennessä.

Jos sovellus on sulle entuudestaan aivan tuntematon ja koko nettijooga ja -treeniasia konseptina vieras, kannattaa lukea Joogaa aloittelijoille -artikkeli, joka  kertoo havainnollisesti, miten nettijoogaamisessa pääsee alkuun: mitä pitää pukea ylle, mitä varusteita tarvitsee, kuinka livetunneille osallistutaan jne. Myös mun juttu keväältä 2015 kannattaa lukea pohjille.

Olisi ollut kiva kuvittaa postaus kesäsiirtolamökillä, jonka terassi on aivan täydellinen joogaamiseen. Tämä Suomen kesäsää vaan asettaa haasteensa.. Karin tosin on jo tarennut ulos. Ehkä mäkin uhmaan tulevalla viikolla sääjumalia ja vien joogani ulos vaikka mikä olisi.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.