Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Lavera: vegaanikosmetiikan(kin) pioneeri

Kun aloin kirjoittaa Kemikaalicocktailia 9 vuotta sitten, ei Suomen markkinoilla ollut monia luonnonkosmetiikkamerkkejä. Tutustuinkin kosmetiikkasarjoihin Berliinissä rampatessani ja ilahduin aina, kun joku sieltä bongaamani merkki rantautui myös Suomeen.

Lavera on yksi vanhimpia luonnonkosmetiikkatuttavuuksiani, eikä se ole ihme, sillä Lavera on ollut Suomessa jo 10 vuotta, eli juuri niistä ajoista kuin aloin itse blogata ja kiinnostua luonnonkosmetiikasta. Muistan alussa harmitelleeni Berliinin ekokaupoissa sitä, kun Suomessa sarjaa myytiin paljon suppeammalla valikoimalla, mutta ajat ovat muuttuneet siitä paljon ja nyt valikoimaa on jopa meikkipuolella tosi hyvin.

Silloin alussa ostin Laveraa luontaistuotekaupoista, nyt sarjaa saa jo kaikkialta ekokaupoista Prismoihin. Itse arvostan Laverassa sitä, että sarja on kohtuuhintainen: suurin osa tuotteista liikkuu 10-20 euron maastossa. Omia vakkareitani ovat Laveran suihkusaippuat, aivan paras silmänympärysvoide ja koko anti age -sarja, nestemäinen silmänrajauskynä, kulmageeli sekä meikkivoide, josta lisää edempänä tekstissä. Laadukkaita ja sertifioituja tuotteita kaikki, ei liian kalliita ja erinomaisesti toimivia.

Osallistuimme Lauran kanssa viime viikolla Laveran kymmenvuotisseminaariin, jossa mm. brändin edustaja Sabine Kästner kertoi Laverasta numeroina: yli 280 tuotetta (kaikki NaTrue-sertifioituja), myynnissä 40 maassa ja 386 työntekijää (koko tuotanto Saksassa). Lavera on näillä luvuilla yksi maailman isoimmista luonnonkosmetiikan tuottajista ja erittäin vastuullinen sellainen: firman hiilijalanjälki on minimaalinen: 0,0002%.

Luin läpi Laveran vastuullisuusraporttia ja huomasin, että etenkin eläinoikeudet ovat selvästi fimalla fokuksessa. Laveralla on luovuttu eettisistä syistä kokonaan esimerkiksi lanoliinin käytöstä. Lanoliini on luonnonkosmetiikassa sallittu raaka-aine ja sitä saadaan lampaasta. Lanoliini on lampaanvillarasvaa, jota lampaan talirauhaset erittävät, mutta Laveran raportin mukaan yritys ei voinut enää luottaa siihen, että heille lanoliinia toimittavat tahot hankkivat lanoliinin eläintä satuttamatta ja että aine olisi niin luonnollista, kuin standardinsa vaativat. Siksi brändi lopetti kokonaan lanoliinin käytön ja kehitti sen tilalle kasvipohjaisen ”veganolinin”, jolla lanoliini nyt korvataan.

Kysyin tilaisuudessa Sabine Kästneriltä, kuinka iso osa Laveran tuotteista on vegaanisia. Vegaanius on iso trendi paitsi ruoka- myös kosmetiikkapuolella ja iso osa luonnonkosmetiikasta on vegaanista, vaikkeivät kaikki valmistajat sitä vielä erikseen osaa tuotteisiinsa merkitäkään. Laveran tuotteista vegaanisia on 95% ja asia selviää aina tuotteen Vegan-logosta. Itsessäänhän Vegan-logo ei tarkoita luonnonkosmetiikkaa, vaan ainoastaan raaka-aineita, jotka eivät ole eläinperäisiä (voivat siis olla synteettisiä), mutta kun Vegan-logo on yhdistetty NaTrue-logoon kuten Laveran tuotteissa, on kyseessä luonnollisesti sekä luonnon- että vegaanikosmetiikka.

Kästner kertoi firman seuraavan ison tavoitteen olevan tuotepakkauksien ekologisemmaksi saaminen. Kaikki Laveran pakkaukset ovat kierrätettävää pahvia, muovia tai lasia, mutta yritys haluaisi viedä tuotekehityksen muovisten pakkausmateriaalien osalta seuraavalle levelille. Jännä nähdä, mikä se tulee olemaan.

Laveran osalta ei voi olla huomioimatta brändin monipuolista meikkitarjontaa. Karkkipäivä-blogin Sanni puhui tilaisuudessa ja kertoi meikaajan näkökulmasta sarjan sisältävän monia superlaadukkaita tuotteita. Itse en harrasta esimerkiksi luomivärejä juurikaan, mutta olen pannut merkille, että Laveralla on ihania sävyjä juuri luomuväripaleteissa.

Käytän itse vakkaristi Laveran aurinkopuuteria, nestemäistä eyeineria*, kulmakarvageeliä* ja silmänympärysvoidetta* (joka muuten on aivan huikea!) ja vaikka nämä ovat kaikki loistavia tuotteita, on innovatiivisin kaikista uusi tulokas, nimittäin sarjan vaahtomeikkivoide. Tässä kohtaa kannattaa höristää korviaan myös sellaisten lukijoiden, joilla on lähipiirissään teinityttöjä, koska veikkaan tämän olevan etenkin juuri nuorten mimmien suosikki ja mitä tulee teininä meikkaamiseen, olisi etenkin puberteetti-iässä hormonitoiminnan kehityksen kannalta supertärkeää välttää hormonihäirikkökemikaaleja (EDC-chemicals), joita voi olla esimerkiksi tavanomaisessa kosmetiikassa.

Laveran Natural Mousse Make-up on luonnonkosmetiikkakentällä ensimmäinen vaahtomainen meikkivoidetuote. Toista ei ole — vielä. Kilpailua on varmasti tulossa, mutta tämän tuotteen rakenne on toistaiseksi uniikki, enkä olisi ikimaailmassa uskonut tuotetta luonnonkosmetiikaksi, ellen toisin tietäisi. Mutta kyllä, tuote on NaTrue-sertifioitu ja myös vegaaninen.

Vaahtomeikkivoide tuo mieleen Maybellinen tuotteen ja vastaavat muut tavanomaisen värikosmetiikan moussemeikkivoiteet, eikä jää laadussa jälkeen juurikaan. Kun voiteen levittää iholle, ei tuntumassa ole pienintäkään tahmaa tai kosteutta, vaan se levittyy iholle kuin silkki. Testaa vaikka seuraavan kerran kaupassa tähän tuotteeseen törmätessäsi, voiteen tuntuma iholla on aivan uskomaton!

Saksalainen Öko Test on arvioinut tuotteen levelille Sehr Gut ja moni muukin Laveran tuote on yltänyt korkealle Öko Testin vertailuissa. Pioneeri on tehnyt tuotekehityksensä huolella ja se näkyy.

Sanoisin, että vaahtomeikkivoide sopii parhaiten sille, jolla on hyvin tasainen iho. Jos on paljon näppyjä tai uurteita, ei tämä ehkä ole tuotteesi, mutta sileälle iholle, joka kaipaa tasoitusta värin puolesta ja puolipeittävää tuotetta, on tämä loistava. Ei ole tarvis puuterille erikseen, koska vaahtomeikkivoide on tosi matta itsessään. Laitoin muuten videon siitä, miltä tuote näyttää mun iholla Insta-tilille, voit kurkata sieltä.

Tässä kuvaparissa vasemmalla ihoni on nudena, ja oikealla Laveran vaahtomeikkivoide, sävy Ivory 01.

Vaahtomeikkivoidetta on saatavilla kahta sävyä ja hinta on maahantuojan verkkokaupassa 18,50 €. Näköjään hinta on aika sama muuallakin: Hyvinvoinnin tavaratalossa* tuote on euron huokeampi, ja Ruohonjuuressa 18,45 €. Alle parikymppiä siis, joka on musta meikkivoiteelle oikein sopiva hinta. Tuotetta saanee kaikkialta, missä Laveran meikit ovat myynnissä.

Tämä meikkivoide-esimerkki on Laveran mainioista tuotteista vain yksi, lisää kingejä vinkkejä tulossa postauksiin, joissa me Lauran kanssa listataan viime vuoden parasta kosmetiikkaa.

Onnea vielä Laveralle kymmenestä vuodestaan Suomessa ja 30-vuotisjuhlasta, jota firma tänä vuonna viettää! Me suomalaiset saamme kiittää NHS Nordic Health Systemsin Liisa Toreniusta, joka 10 vuotta sitten päätti alkaa tätä tuoteperhettä maahantuomaan. Luonnonkosmetiikan ja vegaanikosmetiikan ystävät kiittävät ja kumartavat!

*Affiliate-linkki

5 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Lavera on kyllä huippu! Ei liian kallis ja kuitenkin toimiva sarja. Ja ihan mahtavaa että saa nykyään niin monesta paikasta. Hienoa että yritys menestyy.

Itse opin tänä talvena käyttämään Laveran shampoita ja hoitoaineita koska en halunnu hilseilevään hiuksistoon ensimmäisenä apteekin myrkkymömmöjä laittaa. Mutta tietoa ettiessäni törmäsin tämmöseen vanhaan kirjoitukseen: http://kemikaalicocktail.blogspot.fi/2009/06/laveran-hamays.html
Haluaisitko Noora kommentoida tuota nyt jotenkin vai kaivelenko jo liian vanhoja? 🙂

  Sulfaatittomia shampoita on muuten ihan supervaikeaa löytää luonnonkosmetiikan puolelta. Lavera ei suinkaan ole ainoa, vaan sulfaatteja on aikalailla kaikkien valmistajien shampoissa. Hilseilevälle ja herkälle päänahalle tällaiset shampoot on vähän turhan peseviä ja saattavat vain pahentaa ongelmaa.
  Joissain tuotteissa jopa mainostetaan erikseen, että niissä ei ole sodium laureth/lauryl sulphatea eikä ammonium lauryl sulphatea, mutta INCI-listan kärkipäässä komeilee sodium coco sulphate, joka on käytännössä ihan samaa kamaa kuin sodium laureth sulphate.

  Tästä olisi joskus ihan huippua lukea vaikka joku postaus Kempparissa. Luonnonkosmetiikan hyvät ja sulfaatittomat shampoot. Missä ne on?

   Aivina: tuohan vaatii selkeästi postauksen! 😀

  Et suinkaan kaivele liian vanhoja Tinme — aina saa kysyä, vaikka olisi kuinka vanha teksti kyseessä. Mutta teksti on tosiaan vanhentunut. Tuolloin vielä, kaikki Laveran tuotteet eivät olleet sertifioituja. Eli sarjassa oli vegaanituotteita, jotka eivät olleet luonnonkosmetiikkasertifikaatin parissa. Kysyin tätä itse asiassa Laveran edustajalta seminaarissakin ja hän sanoi, että kyllä, ennen oli toisin, mutta nykyään kaikki tuotteensa ovat luonnonkosmetiikkasertifioituja.

Hei Noora.
Onko Lavetit myös eläinkokeeton?
Joistain löytyy pupumerkki mutta jostain ei.
🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.