Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Mikset suosisi kotimaista? Melli!

Lapseni ovat olleet aina aikamoisia kirppisruusuja, tosin ihan siististi puettuja kylläkin, mutta toisten vanhoissa kuteissa kulkeneet. Kirpputoreilta löytää niin iskemättömiä lastenvaatteita, ettei uutta ole juuri tarvinnut hankkia. Ekologisesti ajatellen ja kemikaalinäkökulmastakin käytetyn ostaminen on fiksua: ei tarvitse tuottaa maailmaan uutta tuotetta, kun jonkun muun käyttämä kelpaa hyvin ja lisäksi, kun materiaali on todennäköisesti pesty moneen kertaan, ovat mahdolliset, irtoavat kemikaalit huuhtoutuneet kankaan pinnalta.

Silloin kun skideille hankin uutta, on kohteena yleensä brändi, joka on kotimainen. Suomalaista tuotantoa on kiva tukea, se on mulle vähän niin kuin sydämen asia. Kotimainen Melli valmistaa lastenvaatteita, jotka ovat simppeleitä, käytännöllisiä, mukavia päällä, ekologisia ja vielä Suomessa valmistettuja — eikä hintakaan ole mahdoton.

Sain merkiltä läjän kuteita testiin ja olen ollut tyytyväinen niiden laatuun ja siihen faktaan, että valikoimassa on esimerkiksi mustia tuotteita. Kirppikseltä kun löytyy paljon kaikkea muuta, mutta ei juuri mustaa, joka miellyttää omaa silmääni kovin.

kc-melli2

Isla osallistui aikaisemmin syksyllä naamiaisiin, halusi olla Batgirl. Tuunasin Mellin mustan mekon omasta mielestäni aika päheäksi! Vanhoista bikinien toppaus-osista saa just hyvin tehtyä vaikka Batgirl-logon, näköjään. Sandaalit on kirpparilta, vyö ja leggarit samaten, viitta ja naamio pilailupuodista. Leijun tällä naamiaisonnistumisella koko loppuvuoden. Haha!

Aplikoin Batgirl -logon Mellin mekkoon vain kevyesti, muutamilla pistoilla, niin mekkoon ei jäänyt jälkiä. Todella käytännöllinen lastenvaate, josta on iloa pitkään.

melli1

melli

kc-melli1

Hectorilla on kuviassa puolestaan päällä Mellin huppari. Ihan kätevä, kun jäbä nuohoaa esimerkiksi skeittipuistoa aika tehokkaasti (ei ole lavastettu tilanne, vaan tyyppi oikeasti tunkee ties minne). Vaaleat kankaat olisivat hetkessä likaisen näköisiä. Mustassa saa rymytä rauhassa.

Mellillä on kiva valikoima todella simppeleitä, käytännöllisiä ja helposti yhdisteltäviä lastenvaatteita (leggareita, paitoja, mekkoja jne.), jotka suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Myös itse Melli-vaatteiden kangas valmistetaan täällä, kangas on pääasiassa luomupuuvillaa.

body-musta-600x600 ga1a1631-1

ga1a2162-1

Hinnat eivät ole kotimaisesta tuotannosta huolimatta karanneet tavallisen kuluttajan ulottumattomiin: esimerkiksi Islan mekko ja Hectorin huppari ovat molemmat hinnaltaan 39,90 €. Voit kurkkia hintoja ja valikoimaa Mellin nettikaupasta.

Tarina brändin taustalla on muuten aika huilkea. Lukekaahan:

”Melli EcoDesignin tarina alkoi pienen keskosvauvan syntymästä vuonna 2010. Melli-tyttö syntyi neljä kuukautta ennen laskettua aikaa raskausviikolla 23 Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Hän painoi vain 580 grammaa. Mellin äiti ei ollut koskaan ennen nähnyt mitään niin pientä ja täydellistä. Pikkuruinen vauva olisi mahtunut nukkumaan voirasiaan.

Melli oli suoranainen ihmetyttö, sillä lääkärit arvioivat hänen selviävän vain korkeintaan noin 20 prosentin mahdollisuudella. Mellin sisukkuus ja vahva luonne päättivät toisin. Lukemattomien vastoinkäymisten jälkeen hän pääsi kotiin viiden kuukauden ikäisenä painaen kolme kiloa.

Mellin ollessa sairaalassa hänelle oli haastavaa löytää tarpeeksi pieniä ja herkälle iholle sopivia vaatteita. Värikkäitä alle 40 cm koon vaatteita ei ollut helposti saatavilla.

Itse Melli EcoDesign -brändi syntyi vuoden 2012 lopulla, kun Mellin äiti kaipasi lastenvaatemarkkinoille kotimaista lastenvaatemerkkiä, joka sisältäisi isompien lastenvaatteiden lisäksi myös oman keskosvauvanvaatemalliston. Vaatteiden tulisi soveltua etenkin herkkäihoisille allergisille lapsille. Tämän vuoksi kaikki Melli EcoDesignin vaatteet valmistetaan luomupuuvillasta. Kankaat ovat Suomessa valmistettuja ja myös vaatteet ommellaan Suomessa”.

Lähde: melli.fi

On hienoa, että Suomessa vielä on lastenvaatetuotantoa, niin moni kun on lopettanut tai siirtänyt toimintansa kaukomaille. Silloin kun ostan uutta, haluan tukea just Mellin kaltaisia firmoja, jotka sinnittelevät monikansallisten brändien rinnalla. Hienoa duunia, sertifioin!

Psst… Mellillä on myös muutamia aikuisten vaatteita, löytyvät täältä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.