Menu

Maanantaina marssille rauhan puolesta

Huomenna maanantaina, YK:n päivänä 24.10. Helsingin keskustassa marssitaan rauhan puolesta. Syyrian tilanne on saanut lisäkseni monet muutkin epätoivisiksi: pitääkö tätä vaan seurata sivusta? No ei pidä! Huomenna järjestetään suuri rauhanmarssi, jolla vaadimme sodan lopettamista ja osapuolten hankkiutumista neuvottelupöytään.

Syyrian julma sisällissota on kestänyt jo yli viisi vuotta. Sen aikana on kuollut yli 430 000 ihmistä. Yli puolet Syyrian väestöstä on joutunut pakenemaan kodeistaan Syyrian sisällä tai sen rajojen ulkopuolelle. Tule mukaan marssimaan ja vaatimaan loppua sodalle.

Rauhanmarssi lähtee kello 17 Rautatientorilta ja etenee Senaatintorille. Siellä muodostetaan torin kokoinen, elävä rauhanmerkki. Ota kynttilä mukaan!

kc-syyriakonsertti

Marssin jälkeen järjestetään tukikonsertti, josta saatavat tuotot lahjoitetaan ulkoministeriön kumppanuusohjelmassa mukana oleville avustusjärjestöille.

Konsertti alkaa kello 19 The Circuksessa (Salomonkatu 1–3). Esiintyjiksi varmistuneet tähän mennessä: Maija Vilkkumaa, Scandinavian Music Group, Särre, Tuure Kilpeläinen, Bizzyiam, Jowan Safadi, Tuomo Prättälä ja Markus Nordenstreng, Erin, Vuokko Hovatta, Minna Pensola, Refat Zin Eddin ja Fares Shems, House band: Eeva Koivusalo, Jiri Kuronen, Sami Kuoppamäki ja Tuomo Dahlblom. Tule mukaan keikalle, tarkemmat tiedot löydät FB-ryhmästä. Liput maksavat ennakkoon 11,50€ ja ovelta 13€. Voit ostaa lipun suoraan täältä. (Alaikäiset voivat osallistua konserttiin ilmaiseksi huoltajan seurassa.)

savesyria_mainosbannerit_kuvalla_468x400

Toivottavasti nähdään huomenna marssilla ja/tai keikalla. Autat isosti myös levittämällä sanaa marssista somessa. Käytä hashtageja #SaveSyria ja #Helsinki4Syria

Marssin ja tukikonsertin järjestää laaja joukko yksittäisiä kansalaisia, rauhan- ja ihmisoikeustyötä tekeviä ammattilaisia, aktivisteja ja kokeneita tapahtumajärjestäjiä. Tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lisätietoa tapahtuman taustoista tältä videolta.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.