Menu

Luomuraaka-aineet linnan puutarhasta

Olisin aivan helposti voinut viettää Ranskan maaseudulla enemmänkin kuin viisi päivää. Sain tietää vasta edellisen postaukseni jälkeen, että linnan jossa asustimme, omistaa ranskalainen luomupioneeri Didier Perreol. Ilmankos ruoka oli lähi- ja luomupainotteista, viinit biodynaamisia ja koko miljöö niin uskomattoman kauniiksi laitettu, luontoa kunnioittaen. Ei ökyilyä — vaikkakin luksusta toki — vaan hyvin luonnonläheinen meininki.

Linnalla on oma puutarha, jossa kasvaa kaikkea mahdollista keittiön tarpeisiin. Omat kanat ja kyyhkyset asustavat myös puutarhan aitauksessa, saimme joka aamu todellisia lähimunia!

kc-massillan5

kc-massillan3

kc-massillan6  kc-massillan4

kc-massillan2

kc-massillan1

Näinhän sen pitäisi ideallitilanteessa olla: keittiöhenkilökunta nappaamassa raaka-aineet päivän lounaaseen suoraan omasta puutarhasta. Juttelin puutarhureiden kanssa, jotka kertoivat, ettei mitään rikkaruohomyrkkyjä käytetä. Meininki on todella luomu, aika ihanaa.

Ympäristön biodynaamiset viiniviljelmät ovat omistajan veljen ja tulevaisuudessa tänne ollaan rakentamassa spa, joka keskittyy luonnonkosmetiikkahoitoihin. Jotenkin on kutina, että Chateau de Massillan -visiitti ei ollut viimeiseni… Pitää vaan vahdata tulevaisuudessakin tarjouksia, ovh-hinnat kun ovat aika reilusti yli bidjettini.

kc-insta.ranska

Sain reissun aikana lähipiiristä kommenttia, että Insta-tilini ei ihan varsinaisesti anna käsitystä työmatkasta. No, tässä kohtaa on taas ehkä hyvä muistaa, että sosiaalinen media ylipäänsä ei annan kokonaiskuvaa todellisuudesta. Ei silti, kyllä minä joka aamu uin linnan uima-altaassa, otin pari kertaa aurinkoa ja söin taivaallista ruokaa, mutta hommia tehtiin ihan yhtä lailla. MUTTA jos voi valita keskustella pomonsa kanssa firman tulevaisuudesta bikineissä poolin laidalla versus toimiston neukkarissa, niin valitsen poolin tietenkin. Ei tällaista ihan joka päivä harrasteta.

Kuten aikaisemmin mainitsin, olimme CosmEthics-tiimin kanssa reissussa kartoittamassa ranskalaisten kaupan hyllyjen kemikaalitilannetta ja suunnittelemassa tulevaa. Löysimme tekemissämme kauppaiskuissa laittomia kosmetiikkakemikaaleja, niistä lisää lähipäivinä CosmEthicsin FB-tilillä.

Perjantaina nokka kääntyy kohti Prahaa, jossa odottavat raakaruokafestarit. Hippifestivaaleilla on workshoppeja, joogaa, kasvisruokaa ja toivottavasti aurinkoa. Festarit järjestetään kuulemma saaressa, jonne saapuneille kuulemma viime vuonna isketiin heti kättelyssä kouraan kookospähkinä. Kelpaa! Rehellisesti: nautin tulevana viikonloppuna mielummin kookosvettä kuin viiniä, sitä kun tuli Ranskassa nautittua maan tapaan päivittäin. Detoxille on tilausta, haha.

Prahaan matkaan ekokauppa Ekolon perustajan Leenan ja Ekolon Peterin kanssa (jota haastattelin blogiini viime kuussa urheilijan vegaaniruokavalioon liittyen). Otan reissun ajaksi haltuun Ekolon Insta-tilin, josta voi aika lailla reaalisti seurata, mitä hippisaarella oikein tapahtuu. Odotan jännityksellä, mitä tuleman pitää!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.