Menu

Tehdaskierroksella Mádaran uudella tehtaalla

Viime viikolla tein pitkästä aikaa tehdasvisiitin Mádaralle. Tällä kertaa palaveerasimme kosmetiikkamerkin uudessa tehtaassa, joka vielä on käyttöönottovaiheessa tuotannon osalta. Kosmetiikkaa valmistetaan yhä myös vanhalla tehtaalla.

Kolmekerroksinen rakennus on vielä aika tyhjä, vaikka toimistoissa onkin täysi tohina päällä. Harmaat seinät olivat ihanan tyhjät, freesit, taulut tekisi melkein mieli jättää lattianrajaan.

kc_madara1

Agendalla oli Nokkostuotteiden viilaus ja seuraavien tuotteiden suunnittelu. Uusi tehdas koneineen mahdollistaa meille tuotteet, jotka palvelevat herkkäihoisia vieläkin paremmin.

kc-madara3

kc-madara2

kc-madara12

kc-lottenoora_uusitehdas

Tehdaskaluston kanssa on oltava tarkkana, joten en voinut kuvailla miten sattuu. Hyvä uutinen on se, että suunnitelmissa on kutsua ihmisiä tutustumaan tehtaan toimintaan ja isot ikkunat mahdollistavat tuotannon seuraamisen toisesta huoneesta. Funtsimme, että olisi kiva kutsua paikalle teitäkin. Saa nähdä mitä keksitään! Jos joku matkustaa Riikan suunnalla itsekseen, saa tehtaaseen mennä tutustumaan vapaasti heti, kun se on otettu käyttöön tuotannonkin osalta täyspäiväisesti. Mádara haluaa toimia mahdollisimman läpinäkyvästi ja miksi ei toimisi, homma kun on kaikin puolin päivänvalon kestävää.

kc-madara6

kc-madara8

Mádara on vastikään voittanut Latviassa arvostetun kosmetiikkapalkinnon. Lottea hymyilyttää syystä. 🙂

Palaveerasimme mm. Nokkosvoiteen tuoksusta, kuinka haluaisimme sen aivan hajuttomaksi (olen halunnut alusta saakka). On kuitenkin ollut vaikeaa löytää voiteelle stabiilia rakennetta niin, ettei se tuoksuisi lainkaan — tai alkaisi aika pian avaamisen jälkeen haista epämiellyttävältä. Tuoksuttomuus kosmetiikassa kun ei tarkoita sitä, että tuoksuaineet vain jätettäisi pois. Olisikin niin helppoa! Raaka-aineet itsessään voivat omata voimakkaitakin hajuja ja jos todella haluaa ihan neutraalin lopputuloksen, pitää raaka-aineiden valinnassa olla todella tarkka. Saa nähdä, miten päädymme viilaamaan voidetta… Keskustelimme myös säilöntäaineasioista, joihin palaan blogissa myöhemmin. On tosi kiinnostavaa oppia kemikaaleista ja etenkin niiden cocktailista käytännön kautta. Helppoahan se on blogissa huudella, että minkälainen maailman pitäisi olla, mutta sitten kun sitä istuu itse muuttamassa tajuaa, miksi se ei ihan käden käänteessä onnistukaan.

Processed with VSCOcam with se3 preset

Riikasta lähtiessä mietin taas, että miten voin olla näin etuoikeutettu? Hemmetti sentään! Paitsi että Nokkostuotteista tulee entistä paremmat, on tulossa jotakin aivan uutta, joka saa omankin pään ihan pyörälle. Miten maltan odottaa ensi vuoteen…

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.