Menu

Fillarilla, julkisilla ja jalan

Perheemme asuu Helsingin Kalliossa ja liikkuu yleensä jalkojensa ja julkisten (ja taksien) varassa, emme omista autoa. Meillä on tosin kesäisin lainassa vanhempieni auto, jolla teemme esimerkiksi mökkimatkoja. Mutta pakko myöntää, että täälllä kantakaupungissa väliaikainen auto on kyllä yksi maanvaiva. Pysäköinti vaatii joka päivä paitsi vaivaa, myös rahaa, ja jos auton haluaa ilmaiseen parkkiin, täytyy se viedä vähän matkan päähän. No, se ei ole teoriassa ongelma, mutta eikös tällainen autourvelo onnistu sössimään aina jotekin.

Flow-viikolla lainakaara oltiin roudattu kaupungin toimesta ilmaispysäköinnistä pois, festarijärjestelyjen tieltä. Siirtokehoitus-kyltit oli tuotu paikalle vasta sen jälkeen kun Sam oli jättänyt auton parkkiin ja kun minä puolestani menin hakemaan sitä, löi vähän tyhjää. Mieheni koitti selittää puhelimessa Kreikasta käsin, missä kohtaa se helvetin vehje on ja oli kuvakaappaus kartasta ja kaikki ja meikä etsii ja etsii. Lopulta tajusin, että niin, nää festarijärjestelyt. Juuri näin käy tietty hänelle, joka ei ole tottunut ajattelemaan autoaan päivittäin. Äh, ärsyttävä, harmia aiheuttava peltilehmä.

Hankittuamme kuormapyörän, ei laina-autolla tehty kuin ne kauimmas suunnatut loma-ajot, joita ei loppukesästä enää ollut juurikaan. Palautettuamme auton kesälainan jälkeen vanhemmilleni, koin painolastin siirtyneen pois harteilta ja aamun toimet paljon huolettomammiksi. Ei enää tarvinnut miettiä onko joku terrorisoinut autoa yön aikana (meiltä on mm. revitty peilit irti), onko kello jo yhdeksän ja pitääkö jo paikoituksesta alkaa maksaa, kumpi hoitaa auton maksun tänään, niin ja missä se pirun maanvaiva olikaan parkissa. Mutta takseista pidän paljon: minun ei tarvitse pysäköidä, huoltaa tai ajaa, kunhan maksan. Ei se tietenkään halpaa ole, mutta eipä takseilla joka päivä ajellakaan. Hinta on juuri sopiva käyttöasteeseen nähden, ainakin meidän perheen tilanteessa.Euroopan Liikkujan viikko 1024x250

Viime viikon keskiviikkona alkoi yhteiseurooppalainen liikkujan viikko. Suomessa näkyvyyttä saanee eniten huomenna järjestettävä Auton vapaapäivä. Minua pyydettiin autottoman päivän kummiksi ja lupauduin tietenkin. Huomenissa minä suhailen Helsinkiä ympäri raitiovaunulla, muut kummit kuka milläkin vehkeellä. Löydät meidät somesta hashtagin #autonvapaapäivä takaa.

Haastan lisäksi mukaan teidät! Moni teikäläisistä liikkunee arjessaan muulla kuin yksityisautolla ihan ilman haastettakin. Jos haluat jakaa oman vaihtoehtoisen liikkumismuotosi, tee se mainitulla #autonvapaapäivä-häsällä. Paras kuva palkitaan Jop050-juhlafillarilla.

Julkisissa nähdään. 🙂

Autonvapaapaiva kilpailuLisätietoja kilpailun säännöistä ja teemaviikosta

www.liikkujanviikko.fi/kilpailu2015
www.facebook.com/liikkujanviikko
www.twitter.com/kuljeviisaasti
www.instagram.com/kuljeviisaasti

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.