Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Iha mehuis!

Olen nyt parisen viikkoa mehustellut. Mehulinkoon on uponnut selleriä, omenaa, inkivääriä, appelsiinia, porkkanaa, pinaattia, kiiwiä, banaania, mangoa, basilikaa, tammenlehtisalaattia, päärynää, sitruunaa — you name it. Kaikkea mahdollista olen testaillut, mutta omena-selleri -cocktail on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi lempparini. Tuore porkkanamehu on myös ihanaa.

kc-mehulinko1Testissäni on Philipsin Avance Collection HR1871 -mehulinko, jossa on 1000:n watin moottori.

Mehulingossa olennaista ovat juuri tehot. Tähän mennessä Philipsin kanssa ei ole tullut vastaan kuin yksi varsiselleri, joka hetkeksi jumitti lingon. Nuuka kun olen, en heitä mitään pois ennen kuin se kasvaa vihreää karvaa tai haisee pahalle — notkeiksi menneet varsisellerin varret siis mukaan vaan! Blenderissä ne hajoavat atomeiksi helposti, joten tottumuksesta laitoin ne mehulinkoonkin ja kyllä ne sinne mehustuivat, mutta hetkeksi vehje sai jonkun paskahalvauksen ja alkoi täristä hulluna. Onneksi kone ja minä tokenimme nopeasti.

Vastedes pitänee tarkkailla notkeansitkeitä varsia vähän enemmän.

Aika kova ääni koneesta tulee, mutta ei se ole mitään verrattuna sitsemän vuotta palvelleeseen Vitamixiini; tätä naapurit eivät vihaa ehkä ihan yhtä paljon. Tilaa kone vaatii siinä missä blenderikin, onneksi nykyisessä keittiössä sitä on.

Linko oli helppo koota, mutta ekalla käyttökerralla minä urpo ängin omenat mehulingon syöttöaukon sijaan siihen osaan, jolla on tarkoitus survoa raaka-aineet täyttöaukkoon. Sain hetken onkia niitä ulos. Noin muuten koneen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, se on aika idioottivarma. Täyttöaukko on tosi iso, joten kasviksia ei tarvitse kauheasti pieniä. Omput menevät sinne sellaisenaan tai kahdessa lohkossa.

Lapset ovat tosi innoissaan mehuista. Vauvalle uppoaa kaikki, nelivuotias haluaa aina jotakin mahdollisimman makeaa. Tärkeää on se, että mehu näyttää kiinnostavan väriseltä. Olen huomannut.

kc-vihermehu

Mehulingossa tärkeääovat paitsi tehot, myös puhdistuksen helppous. Philipsin kone on todella iisi koota osiin, ja se kannattaakin huuhdella välittömästi käytön jälkeen. Tähän rutiiniin olen tottunut blenderinkin kanssa, eikä putsaamisessa mene kuin pari minsaa. Mutta jos sen unohtaa, on urakka aika paljon nihkeämpi. Philipsin osat on suunniteltu fiksusti sikäli, että esimerkiksi laitteen siivilä on pinnalta ihan sileä ja helppo putsata keittiöharjalla. Muihin osiin ei juuri tarvitse edes harjaa, huuhtelu riittää. Sopii malttamattomalle.

Tänään laitoin koneeseen viisi porkkanaa, omenan, viisi varsisellerin vartta, vähän sitruunaa ja inkivääriä. Mehua tuli iso lasillinen, mutta oikeastaan sitä tuli tuplasti sen, sillä sekoitan aina mehuun puolet vettä. Juoma on aika tujua sellaisenaan ja nautin mielummin mehua ison lasillisen vähän laimeampana, kuin pieniä shotteja vahvempaa kamaa.

Se mikä harmittaa, on ylitse jäävä kuitu. Hedelmäkuitua ei oikein voi käyttää mihinkään ja se on heivattava bioroskiin, juureskuitu sen sijaan on käyttökelpoisempaa.

kc-porkkanamuhjuEsimerkiksi tänään aikaansaamani porkkanamuhju meni vauvanruoan raaka-aineeksi. Toimii ihan täydellisesti perunan, bataatin ja muun seassa. Laitoin kuidun höyrystyskattilaosaan siksi aikaa kun keitn perunat. En siis lisännyt porkkanakuitua ihan raakana. Tämän porkkanakuidun voisi käyttää myös esimerkiksi sämpylöihinkin, mutta en ole oikein leipojaisihmisiä. Vauvalle siis.

Seuraava askel on ottaa haltuun villiyrtit ja onneksi tapaankin Samin ensi viikolla. Ehkä sen jälkeen linkoon uppoaa vihdoinkin myös nokkosta!

Onko monella teistä mehulinko? Jos, niin minkä merkkinen ja mitä olette tykänneet? Mitä linkoa minun tulisi mielestänne testata seuraavaksi?

5 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Mulla ei ole mehulinkoa, mutta ollut harkinnassa on/off jo pari vuotta. Kiva lukea käyttökokemuksia.
Mulla kun jää nuo porkkanat usein syömättä ja nahistuu – mehuna menisi, niin että heilahtaa.

Porkkanan kuidut olen käyttänyt ihan sosekeiton joukossa ja sämpylätaikinassa. Myös omena, selleri, pinaatti ja kurkku on mennyt sosekeittoon, jos ei ole ollut heti ruuaksi olen myös pakastanut kuidut ja käyttänyt myöhemmin.
Meniskö hedelmien kuidut muffinsseihin?

Itsellä on käytössä sentrifugaalisen mehustimen sijaan ”masticating” mallinen mehupuristin ja olen ollut omaan Omega 8006 juiceriin enemmän kuin tyytyväinen. Nuo masticating malliset mehustimet ovat hiljaisia, kestävät käyttöä ihan eri tavalla ja vääntävät mehut myös vaikeimmistakin vihanneksista ja oraista (esim vehnänoras), murskaavat samalla aamun kahvipavut ja tekevät pähkinävoit jne. aivan ylivoimaisen helposti muihin kodinkoneisiin verrattuna. Ehkä tärkeimpänä ominaisuutena ne puristavat enemmän mehua ja eivät hapeta juuri tuotettua mehua kuten miljoona kierrosta minuutissa pyörivät sentrifugaaliset tekevät.

http://www.ukjuicers.com/omega-8006-juicer-nutrition-center

15 vuoden takuu ja ilmainen toimitus suomeen.

Täytyy myöntää että laitoin oman mehulinkoni eteenpäin juuri siksi, että en jaksanut miettiä mitä tehdä ylijäämä-kuiduille ja vanhan Philipsin koneen puhdistaminen oli mielestäni liian vaivalloista. 😀 Porkkanat aina ajattelin leipovani sämpylöihin, mutta teen sämpylöitä kuitenkin noin kerran vuodessa joten juissailu sai ainakin hetkeksi jäädä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.