Menu
Lue lisää

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, jotka on merkattu tähdellä*. Affiliate-linkit vievät verkkokauppoihin, joista postauksessa mainittuja tuotteita voi ostaa. Saan affiliate-linkin kautta tehdyistä ostoksista komissiota, eli tietyn provikan.

Blondien hiusten hoito luonnonkosmetiikalla

Viimeksi kun olin blondi, kuutisen vuotta sitten, hoidin hiuksia tavanomaisilla tuotteilla. Nyt en halunnut tehdä niin, vaan pestä ja muotoilla latvablondattuja kutrejani luonnonkosmetiikalla. Testata, että onnistuuko se ihan yhtä hyvin kuin tavanomaisilla kemikaaleilla.

Kun keväällä vaalensin latvani ja kerroin blogissa, että haluan ylläpitää ja hoitaa tukkalaitettani vain luonnonkosmetiikalla, epäilivät jotkut, ettei tule onnistumaan, koska hiuksia on pakko vaalentaa kampaajalla jatkuvasti ja pestä kotioloissa hopeashampoolla. En kuitenkaan ole tehnyt niin, vaan ainoastaan leikkauttanut mallia kuntoon ja operoinut muuten luonnonkosmetiikalla. Toisaalta olen ollut latvablondi vasta reilut kolme kuukautta — mutta sitten taas, en ole alunperinkään kaavaillut, että jatkaisin vaaleana oloa kovin pitkään. Ehkä vain tämä kesän.

kc-fleida

Vaikka arvostan hiustenhoidossa luonnollisuutta ja tykkään siitä, että Helsingissä on jo monia ekokampaamoita, on kampaajalla käymisessä tärkeintä se, että ammattilainen osaa lukea asiakasta ja leikta mallin niin, että asiakas on tyytyväinen. Ihan sama makuin luomuruoassa: luomuruoankin tärkein ominaisuus on maistua hyvältä. Luomuus ei yksin riitä tyydyttämään nälkäistä ihmistä. Hiustenleikkuussakaan eivät ekotuotteet korvaa pieleen mennyttä leikkausta. Siksi minulle on ollut hankala löytää kampaajaa, jolta saisi koko paketin.

Vielä pari vuotta sitten kaikki oli iisiä: sain loistavaa leikkausta ja luonnollisen värjäyksen samassa paketissa. Mutta kun ihana ekokampaajani Anni muutti pois Helsingistä ja siirtyi Safkatutkan-jengiin kirjoittamaan kokopäiväisesti, piti minun etsiä uusi uskottu tukkalaitettani hoitamaan.

Uudenmaankadun Konstista löytyi Philippe, joka osaa leikata loistavasti. Konst ei ole ekokampaamo eikä Philippellä ole käytössä ekovärejä, mutta se ei ollut ongelma, koska en odotusaikana halunnut värjätä hiuksia ollenkaan. En hennalla, saatika tavanomaisilla väreillä.

Kun vauva syntyi huomasin, että aikaa kampaamokäynteihin ei juuri ole, arki nyt vaan luisuu sormien välistä jotenkin tuplanopeudella. Aloin etsiä kampaamoa lähempää kotinurkkia ja löysin Kalliosta kotikorttelistani mestan, jota uskalsin kokeilla. Fleida on todistanut olevansa mainio paikka. Kun skidi nukahtaa aamuyhdeksältä ekoille unille, rullaan vaunut ikkunan eteen ja saan pään kuntoon unien aikana. Punavuoreen en samalla metodilla ehdi ja harmitti aina, kun oli muiden aikataulujen varassa oman kampaamokäyntinsä vuoksi.

Fleidakaan ei ole ekokampaamo,  mutta Hanna leikkaa hiukset juuri niin kuin haluan. Ekovärjäyksen teen itse tai jossain muualla. Support Your Local Hair Stylist! Onhan siinä ideaa tukea omia lähipalveluitaan jos haluaa, että kivijalkaelämää on muuallakin kuin Helsingin ydinkeskustassa.

kc-fleida2

Sain Hannan käsittelyn myötä ihanan poikabänditukan, olen tähän aika ihastunut!

Hanna ei vaalentanut hiuksia ollenkaan, leikkasi vaan. Eiväthän nämä mitkään platinakutrit ole, mutta ei ole tarkoituskaan. Jos väri alkaa nyt kesällä kellertää liikaa, testaan ehkä sitruunaa ja muita mahdollisia kotikikkoja. Jos ei auta, niin palaan todennäköisesti tummaksi. Saa nähdä.

Keväisen latvojen vaalennusprojektin myötä marssin maaliskuussa Jolieen* ja pyysin jotakin vaaleille kutreille. Minulle suositeltiin John Masters Organicsin Color enhancing conditioner for blond hair-hoitoainetta*, jota käytän aina kun pesen, jokatoinen päivä. Tuotteeat kerrotaan Jolien sivuilla seuraavaa:

Rikastuttaa ja elävöittää vaaleitten hiusten väriä, luonnonmukaista sävyä tuo riboflaviini. Kuusi luomusertifioitua öljyä ja patentoidut moringa-puun siementen ainesosat yhdessä ravitsevat ja suojaavat hiuksia. Sopii käytettäväksi kampaajakäyntien välissä. Hiuksiin jää syvä, loistava kiilto. Sopii kaikille hiuslaaduille. Vegaaninen tuote.

Tämä ei siis ole hopeashampoon korvike, sellaista ei luonnonkosmetiikassa ole, mutta tuote saa kyllä vaalennusprosessin kuluttamat hiukset hyväkuntoisen näköisiksi. Tuote on aika tyyristä: tuubin hinta on 38 euroa. Tällainen hoitoaineille yleensä olkiaan kohautteleva ihminen, jolle on riittänyt aikaisemmin pelkkä shampoo, oli kassalla hieman järkyttynyt. Onneksi tuote on sentään ollut riittoisa. 236 ml:n tuubissaon vielä paljon jäljellä, vaikka olen käyttänyt sitä maaliskuusta saakka jokatoinen päivä.

Ostin samalla kertaa testiin myös John Masters Organicsin Honey & Hibiscus Recontstructing -rakennepaikkaavaa shampoota*. Sen ovh on 44 euroa ja täytyy sanoa, että kahden tuotteen yli 80 euron normaalihinta on mielestäni järkky — vai elänkö vaan jossain ilmaisten testituotteiden kuplassa? 

Sain tuotteista kyllä alennusta — kiitos kiva kaupan väki — mutta siis voi apua mikä hinta. Silti: jos ja kun nyt johonkin puljuun rahansa kantaa, niin mielummin luonnonkosmetiikan ainoaan kivijalkaliikkeeseen Jolieen, kuin isoon markettiin. Tällainen idealisti kun oon. Faktahan se on, että jos haluaa kivijalan pysyvän viriilinä, on toimintaa tuettava. Ja sitäpaitsi, saa Joliesta muutakin, John Masters on vain yksi sarja muiden joukossa ja onhan se kiinnostava testata erilaisia tuotteita. Olen ollut supertyytyväinen shampooseen ja hoitoaineeseen. Niiden käytön jäljiltä en oikeastaan kaipaa muotoilutuotteita kuin ihan otsikseen, ettei se roiku naamalla.

kc-hiustenhoito1

John Mastersia myy verkon puolella ainkin Biodelly*. Rakennepaikkaava shampoo ja vaaleiden hiusten hoitoaine maksavat eurolleen saman kuin Joliella kivijalassa.

Olen jo parin vuoden ajan testaillut erilaisia luonnonkosmetiikan hiusmuotoilutuotteita ja julkaisen myöhemmin oman postauksen niihin liittyen, mutta lyhyesti todettakoon, että tähän lyhyeen tukkalaitteeseen käytän Less is Moren Piivahaa (josta olen aikaisemmin blogannutkin) ja saman merkin Suolasuihketta. Etenkin suolasuihke on ihan loistava kesätuote, pidemmillekin hiuksille.

Mitä tulee hiustenhoitorutiineihini noin muuten, kröhöm… Olen todella laiska, enkä ole koskaan harrastanut hiusnaamioita tai -hoitoja sen kummemmin. Varmaan pitäisi. Nykyään, vaalennusoperaation myötä, olen sentään alkanut tehdä kerran viikossa kookosöljyhoidon. Levitän kookosöljyä hiuksiin vartiksi ennen kuin pesen. Tekee hiuksista tosi kosteutetut ja hyväkuntoisen näköiset. Suosittelen!

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Odotan innolla postausta hiusmuotoilutuotteista! Omat hiukseni ovat äärimmäisen liukkaat ja itsepäiset enkä tiedä miten siirtyä näiden kanssa luomuun muotoilutuotteidenkin saralla, minkään kokeilemani tuotteen pito ei vain kerta kaikkian riitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.