Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Kotimaista vuohenmaitokosmetiikkaa

Samaan tapaan kuin innostun vaatteista, joiden niskalapussa lukee Made in Finland, saan myös kiksejä kotimaisesta kosmetiikasta — etenkin, jos se ammentaa perinteestä. Taannoin minuun yhteyttä ottanut vuohenmaitotuotteita tuottava Alajärven tila on juuri sellainen. Maito on kauneudenhoidossa ikiaikainen raaka-aine ja kun kyseessä on vieläpä kotimainen tuottaja — tietenkin kiinnostuin.

Anoppi on hehkuttanut vuohenmaitovoiteita useamman vuoden ajan. Itse en ole muuta kuin ekokaupoissa testaillut jotain random merkkejä. Nyt olen yhtä kokemusta viisaampi: takana on parisen viikkoa ihon huoltamista kotimaisella GoCos-vuohenmaitokosmetiikalla. Nimi tulee sanoista goatmilk  ja cosmetics, tuotteet tehdään Satakunnassa, Noormarkussa, käsinlypsetystä vuohenmaidosta.

kc-gocos.nosto

Purkit, joihin kaikki huulivoiteesta vartalovoihin ja kuorinnoista kosteusvoiteisiin pakataan, ovat hauskoja ja erottuvat varmasti kaupan hyllyssä edukseen. Vaikka pakkaus on simppeli, on design ihan kiva. Kiinnostus heräsi itsellänikin heti, kun avasin postissa tulleen kirjekuoren. Ihania, pinkkejä purkkeja!

kc-gocos2GoCos-kosmetiikkasarja sisältää voiteita, naamioita, saippuoita, kasvoputsareita ja jopa kylpypalloja. (Kosmetiikan lisäksi tilalla valmistetaan aivan huikeaa toffeeta, siitä lisää edempänä tekstissä.)

Heti purkkeja availlessa oli selviää, että tuoteperhe on sille, joka rakastaa voimakkaita tuoksuja. Odöörit ovat todella vahvoja ja on pakko tarkistaa, että onhan kyseessä nyt varmasti luonnonkosmetiikkaa? GoCosilta kerrotaan, että osa tuoksuista on luonnollisia ja osa ei, että haluavat tarjota ”jokaiselle jotakin”. Se ehkä on ihan fiksua, sillä vaikken minä näistä hajuista innostu, veikkaan näiden huumaavien ja aika voimakkaiden tuoksujen iskevän etenkin niihin kuluttajiin, jotka tykkäävät esimerkiksi Lushin tuotteista.

Kaikki GoCos-tuotteet eivät siis ole 100% luonnollisia, vaikka pääraaka-aine, vuohenmaito sitä onkin.

Vaikka voimakkaat hajut eivät yleensä sytytä, tykkäsin esimerkiksi Kaakaomaito-kosteusvoiteesta, joka huumasi minut täysin! Miten mikään voi tuoksua näin upealle? Voide levittyy helposti ja on aivan mahtava kosteuttaja, vaikka imeytyminen viekin aika kauan. Tuoksu ei valitettavasti toistu iholla yhtä ihanana kuin purkissa ja on melkein outoa levittää itseensä jotakin, jonka mieluiten lusikoisi.

Huomaan sarjan voiteita vartalolle testatessani, että ne hajustavat vaatteetkin ja neuleissani onkin parhaillaan vuohenmaitovoiteiden tuoksumaailma. Vaikka Aprikoosimaito-, Vaniljamaito- ja mainittu Kaakaomaito-voide tuoksuvat purkissa himottavalle, en haluaisi niiden hajua tekstiileihin. Kaiken kaikkiaan sarjaa leimaa omaan makuuni liian tuju tuoksumaailma, mutta jos olet Lush-tuotteiden ystävä, on tämä mainio kotimainen vaihtoehto!

Omat suosikkituotteeni ovat hajustamaton suolamaitosaippua (nostokuva) ja Banaanimaito-kosteusvoide.

Vuohenmaitoa, oliiviöljyä ja merisuolaa — saippuassa on lyhyt INCI-lista. Tällaien urpo kysyy, että miten noista raaka-aineista ylipäänsä voi tehdä saippuaa? Mutta hyvin toimii ja on ihanaa, kun käsissä ei tuoksu saippuan jäljiltä millekään. Kauniskin vielä! Nuo suolarakeet saippuapalan pinnalla saavat sen näyttämään sen verran juhlavalta, että voisin antaa tätä lahjaksikin.

11083865_668091016629484_7812109108078075486_nBanaanimaito-kosteusvoide puolestaan ei hurmaa ekalla käyttökerralla, vaikka sen koostumus onkin huikea: ihanaa huokoista vaahtoa. Kuin se suklaavaahto, mitä aina on laivabuffan jälkkäripöydässä. Voide ei hurmaa aluksi, koska se tuntuu kuorinnalta. Vaahto sisältää pieniä rakeita aivan kuin kuorinnoissa yleensä on. Mutta iho tulee kyllä superpehmoiseksi ja tokan kerran jälkeen jo mieskin toteaa, että onpas ”pehmoiset ja hyvän tuoksuiset posket”. Raaka-aineina on vuohenmaito, pellavaöljy, sheavoi, lanoliini, banaani ja eteeristä öljyä. Tämän voiteen voi laskea luonnonkosmetiikaksi, aivan kuten suolamaitosaippuankin.

Tykkään myös  Hamppumaito-palasaippuasta, joka kosteuttaa kivasti. Joudun nimittäin parhaillaan pesemään käsiä alvariinsa, kun skidit ovat kipeinä, enkä haluaisi sairastua pahemmin itse. Pesen käsiä ihan koko ajan ja monet saippuat tuppaavat kuivattamaan aika lailla. Hamppumaitosaippua toimii päinvastoin ja pitää yllättävän hyvin muotonsakin lavuaarin reunalla, eikä mähmäänny, kunhan sen pitää saippuatelineessä siten, että se pääsee kuivumaan pohjasta.

GoCos-sarjan putsarit eivät mielestäni puhdista kasvoja tarpeeksi, mutta Minttumaito-putsari toi kyllä iholle ihanan, raikkaan fiiliksen, jollaista en ehkä ole koskaan aikaisemmin kasvotuotteessa kokenut.

Vaikka sarjan paksut voiteet näyttävät purkeissaan kaikki pehmikseltä ja tekisi mieli lusikoida tavaraa jäätelötötteröön, ja vaikka tuntuma kädessä on ihana, en halua omalle voiteelleni noin vahvaa tuoksua. Veikkaan, että moni teistä saattaa olla ihan eri mieltä, että juuri nämä vuohenmaitovoiteet ovat GoCosin parasta antia, joten kannattaa testata itse, jos saa tuotteita käsiinsä. GoCosilla on oma nettikauppa, jälleenmyyjät löydät täältä. Voisin hyvin kuvitella nämä vaikka Ruohonjuuren valikoimiin.

kc-gocos-toffee… Ai niin se toffee! GoCos valmistaa vuohenmaidostaan aivan uskomattoman herkullista toffeeta.

Söimme kahteen pekkaan eräänä iltana rommirusinatoffee-lekan ja päivittelimme jokaisella suupalalla, että ”ei tää voi olla näin ihanaa”. Pääsiäisenä puolestaan laitoin sitruuna-inkivääri -toffeekastiketta mämmin ja turkkilaisen jogurtin kaveriksi. Päälle vähän raastettua luomusitruunan kuorta ja paljon tuoretta sitruunamehua. Aika täydellistä.

GoCos tekee minusta oikealla asenteella omaa juttuaan, ja jos sarjan kaikkia ihania vartalovoiteita saisi miedommin hajustettuina, saattaisin ostaakin. Toffeeta tulen hankkimaan lahjaksi heti, kun joku lähipiirissä tarvitsee makean paketin. Saan sitten syyn tilata ohimennen yhden pari levyä itsellenikin. 😉

6 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Tuohon vuohenmaitosaippuaan sellainen kommentti kun itsekin teen saippuaa aika-ajoin.Kyllä hyvää saippuaa saa tehtyä ihan pelkästä oliiviöljystäkin.Mutta toki siinä on käytetty lipeää katalysaattorina öljyn saippuoimiseen.Toiset valmistajat merkitsevät sen raaka-ainelistaukseen ja toiset eivät.En ole kosmetiikkalainsäädännön erityistuntija mutta ilmeisesti lipeää ei ole mikään pakko merkata koska se on pelkkä katalysaattori eikä sitä jää lopputuotteeseen.Mutta siis,ei kannata lähteä sotkemaan oliiviöljyä ja vuohenmaitoa keskenään ja olettaa saavansa hyvää saippuaa (joskin ihan kelpo meikinpoistoainetta siitäkin saanee)

Tykkäisin tuoksuista.. mutta ne käyvät nenääni herkästi todella raskaina. Nenäni on tavallista herkempi ja esim. Lushin ohittaminen on ihan kamalaa.

Voi kun ihmiset ymmärtäisivät, miltä he haisevat tuolla kadulla, kun on hajuvedet niskassa. Bussissa ei voi istua vieressä ilman pahaa oloa.

Teen itse saippuoita ja huulirasvoja ja on ihanaa saada joskus tuoksuvia ja itselle sopivia tuotteita, joiden tuoksu ei ole liian voimakas.

Mielummin neutraalit tuoksut ja ehkä jotain suoraan miehillekin suunnattuja tuotteita 😉

Luonnonkosmetiikassa hajustamaton kosmetiikka tuntuu olevan vähissä, vaikka harvemmin tulee sellaista oloa, että jonkin tuotteen tuoksu olisi ihan liian voimakas. Synteettiset tuoksut (esim. useimmat hajuvedet) puolestaan tuoksuvat omaan nenääni ihan liian voimakkailta nykyään, kun omasta kaapista löytyy lähinnä luonnollisia tuotteita. Hajustamaton tai miedosti hajustettu on mielestäni paras vaihtoehto kaikessa kosmetiikassa – en halua kaikista käyttämistäni tuotteista kertyvää tuoksucocktailia vaatteisiin ja muiden neniin. 🙂

Tuoksuista pidän, mikäli ne ovat mietoja, mutta jos valittavana on tuoksuton vaihtoehto, valitsisin tällaisena herkköihoisena varmastikin sen.

Tuoksujen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.