Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Gluteenittomat luomusämpylät kotiuunista

Osallistuin viime viikolla aamiaiselle, jossa koko kattaus oli gluteeniton. Kyseessä oli Urtekramin tuotelanseeraus, jossa brändi toi markkinoille 14 uutta gluteenitonta luomutuotetta, mm. mysli-, pasta- ja jauhotuotteita. Aamiaispöydässä odotti jogurttia, marjoja ja mysliä, leipää ja sämpylää, juustoa, leikkeleitä, vihanneksia, pastasalaattia, tuorepuuroa, teetä, kahvia — monipuolinen ja maistuva setti, joka oli täysin gluteeniton.

Urtekram on itselleni tuotesarja, joka edustaa ennen kaikkea luomua ja eettisyyttä (sarjalla on paljon Reiluja tuotteita). Brändi on tanskalainen, perustettu 70-luvulla, yksi niistä merkeistä, joihin luotan. Eivät kaikki tuotteensa meitsiä miellytä, mutta aika moni löytyy keittiön vakiovarusteista. Siksi halusin raahautua väsyneen vauva-arjen lomassakin pressitilaisuuteen.

kc-urtekram.aamiainenEteen saamani gluteeniton marjapuuro (kuvassa oikealla alhaalla) ja pastasalaatti olivat ihan ok, kauramysli sen sijaan oli aika perusmysliä, ei maistunut kummoiselta (tällaisena myslimaakarina olen ehkä vähän tavanomaista tarkempi myslieni suhteen). Mutta tummat gluteenittomat sämpylät kiinnittivät huomioni: harvinaisen maistuvaa, gluteenitonta leipää.

En syö leipää kovin usein ja kun syön, on se yleensä rukiista, mutta sämpylähommat ovat olleet viime aikoina mielessä, kun Isla on kysynyt, että voitaisiinko leipoa itse joskus? En ole mikään leipoja, hiiva ja vehnä kun ovat olleet pannassa köökissämme jo monta vuotta. Nämä aamiaispressin gluteenittomat ja hiivattomat sämpylät tipahtivat eteeni kuin tilauksesta.

Aamiaisen sämpylät oli valmistettu Urtekramin yhdestä uutuustuotteesta, tummasta jauhosekoituksesta, jonka tuoteseloste kuuluu: kaurajauho*, täysjyväriisijauho*, hirssihiutale*, teff-jauho*, maissisuurimo*, psylliuminsiemenkuori *, pellavansiemen*, carob*, auringonkukansiemen*. * = Luomu.

(Minäkään en tiennyt, mitä on teff, Gluteeniton maailma, sivisti.)

Jauhosekoitus on mainio kiireiselle/laiskalle: leipojan tarvitsee lisätä vain vesi ja suola. Tämän jälkeen taikinasta pyöritellään sämpylöitä, jotka laitetaan uuniin noin puoleksi tunniksi. Raaka-aineiden sekoitus ja leipomissäätö vei vain vartin, mainio iltapuhde esimerkiksi 4-vuotiaan kanssa. Yhdestä 600 gramman pussista tuli noin 20 sämpylää. Ensi kerralla aijon tehdä puolet isompia, jotta niille mahtuu enemmän ja helpommin täytettä. 🙂

kc-sampylatSämpylät eivät turpoa uunissa: kuohkeus puuttuu, koska jauhoissa ei ole hiivaa. Tosi tiivistä kamaa ovat ja juuri siksi niin ihania ja täyttäviä. Ei tarvitse montaa syödä, jotta nälkä on tyydytetty.

Sämpylöiden kuori on rapea, ja sisus tiivis ja pehmeä. Näistä meidän leipomista tuli ihan yhtä hyviä kuin ne, joita maistelin pressissä. Ihan loistavia lämpiminä, voin kanssa. Iso peukku!

Todettakoon vielä muista testiin saamistani tuotteista: Hedelmämysli on aika surullinen tapaus: tuotteen nimi on hedelmämysli, mutta käytännössä siinä on lähinnä maissia ja rusinaa. Taatelikin mainitaan tuoteselosteessa, mutta mitään muita hedelmiä hedelmämysli ei outoa kyllä sisällä. Neljän viljan puuro on makuuni liian maissinen ja lapsi vieroksui sitä myös, mutta hienoa on se, että kaikki raaka-aineet näissä kaikissa tuotteissa ovat luomua ja hintataso on kohtuullinen. Luomu ei silti yksin minulle riitä ostosyyksi, myös maun on oltava kohdallaan, tietty, ruoastahan on kyse. Gluteeniton luomu-penne on vielä testaamatta, jännä kokeilla sitäkin.

Tosi hienoa, että markkinoille tuli näin monia gluteenittomia — ja luomuja — tuotteita, kysyntää kun taitaa olla enemmän kuin koskaan. Ekaksi näitä myyvät kuulemma K-kaupat, S-ryhmä sitten vähän myöhemmin keväällä.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Minä ryhdyin sanoista tekoihin ja rupesin todella tekemään aatteideni mukaisesti. Käypä kurkkaamassa: http://littlemrsfinland.blogspot.fi/2015/03/sanoista-tekoihin.html

Luomua sen olla pitää ja mielellään suomalaista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.