Menu

Punajuurismoothie

On ollut vähän hiljaista reseptirintamalla, koska vauva, koska eka hammas, koska univaje. Mutta nyt on uusi smoothieresepti, jota olen vedellyt jo jonkin aikaa. Tää on aika hyvä!

Satsista tulee 2-3 annosta riippuen lasien koosta. Itse nautin tämän tosin yksin.

Punajuurismoothie

  • 1 dl punajuurimehua
  • 1,5 dl puolukoita
  • 1 dl kylmää vettä
  • 1 dl kookosvettä
  • 1 iso tai kaksi pientä (noin etusormen kokoista) porkkanaa
  • 1/3 isosta banaanista
  • pieni päärynä
  • inkivääriä peukalon pään kokoinen pala
  • 4 rkl maitorahkaa tai vaikka kaura- tai soijajogurttia

kc-punajuurismoothie

Punajuuri on sen verran vahvaa maultaan, että makeutta tarvitaan ja sitä tuovat hyvin banaani, päärynä ja kookosvesi. Inkivääriä tungen aina kaikkialle ja näin flunssakautena se on ihan fiksuakin. (Mutta miksi aina ”peukalon pään kokoinen pala”?) Se tuo kivaa kulmaa smoothien makuun. Jogurtti, rahka tai vastaava tuo pehmeyttä ja proteiinia, toki voi käyttää varmaan proteiinijauheitakin hyvin, mutta se vaatii hieman viilaamista raaka-aineiden välisiin suhteisiin, ehkä hieman enemmän makeutta vaikka banaanista tai päärynästä?

kc-bionamehuPunajuurimehua voi varmaan tehdä itsekin, mutta minä en ole sellaista koskaan kokeillut. Korkeintaan jos olen keittänyt punajuuria ja on jäänyt keitinvettä paljon, olen säästänyt sen ja käyttänyt hyödyksi, mutta eihän se nyt ole sama.

Ostan punajuurimehua ekokaupoista tai Pasilan aseman K-kaupasta, koska vain sieltä olen löytänyt Kadarbikun tuotteita, joista olen kirjoitellut aikaisemminkin. Merkin porkkanamehu on mielestäni markkinoiden herkullisin ja käyn hamstraamassa sitä useamman pullon aina kun liikun Pasilan aseman nurkilla. Myös tähän reseptiin käyttämäni punajuuri-porkkanamehu on sellaisenaan ihan jees, mutta paljon karvaampaa kuin pelkkä porkkana, joka on suorastaan makea. Punajuuri toimii paljon paremmin smoothiessa kuin mehuna sellaisenaan, ainakin minusta.

Bionan punajuurimehua saa ainakin Ekolosta, varmaan myös Ruohonjuuresta ja hyvinvarustetuista marketeista. Tämä on ihan ehtaa punajuurimehua siinä, missä Kadarbikun tuotteessa on myös porkkanaa. Molemmat soveltuvat tämän smoothiereseptin toteuttamiseen hyvin.

Cillalta saadut viinilasit ovat kuin varkain ryhtyneet smoothielaseiksi. Onhan se nyt aika paljon ihanampaa nauttia tällaisista. Ei tule hotkaistua niin nopeasti kuin sellaisesta saavista, josta yleensä juon.

Jouluna voikin hyvin tarjoilla tätä punertavaa, virkistävää ja terveellistä smoothieta viinilaseista vieraille, vaikka aamupalalla, kun ei niiltä konvehtiövereiltä kukaan kuitenkaan jaksa syödä juuri mitään. Tämä keventää oloa ja ehkä myös vähän omatuntoa. 😉

EDIT. Joskus asiat ovat liian lähellä, että ne huomaisi. Kaivoin äsken kaapista glögiä ja tajusin, että mullahan on pullokaupalla Biottan punajuurimehua, joka myös sopii ihan täydellisesti tämän smoothien tekoon.  Biottan mehuja saa monista kaupoista, joten punajuurimehun saamisen näppeihinsä ei pitäisi olla vaikeaa.