Menu

Smuuti ja kaverit

Olen tottunut siihen, ettei ruokakaupasta ihan helposti löydy mitään kovin fiksua take away -ruokaa. Siis sellaista, minkä voi heittää huiviin hetsilleen. Mutta kyllä, kun tarkkana etsii, löytää ihan järjellistä purtavaa. Tässä tämän päivän top 3:

Kuvan vihannesmehu on Kadarbiku Smuuti-merkkinen. Törmäsin tähän virolaiseen juomamerkkiin ekaa kertaa Tallinnassa vuonna 2006 ja ihmettelin silloin, miksei vastaavia myydä Suomessa. Ei mitään lisäaineita ja pakkauskin on nestekartonki eikä muvipullo. Nyt vihdoinkin juomia saa Suomestakin, ainakin joistakin K-kaupoista.

Smuuti punajuuri-porkkana -juoma ei sisällä muuta kuin edellämainittuja, punajuurta ja porkkanaa, ja homma maistuu hyvälle. Jonkun suuhun toki saattaa olla liian karvaista. Maria kävi hörppäämässä ja irvisti, mutta saattaa olla, että jos ei ole varautunut ätkkään vihannescocktailiin, voi maku olla vähän yllättävä…

Smuuti-merkin alla on sekä hedelmä että vihannesmehuja, molemmista tykkään kyllä! Valmistaja on nimeltään Kadarbiku Köögivili ja valmistajan saitilla löytyy ilahduttavasti infot myös Suomeksi.

Smuutin kylkeen nappasin pari sokeroimatonta Yosaa ja salaattia, joka kylläkin pakattiin ärsyttävään muovirasiaan… Miksei Suomesta vielä saa esimerkiksi Whole Foodsissa käytössä olevia, pahvisia take away -bokseja? I is asking.

Psst… Mariasta puheenollen: tänään Nelosella kevään vika Maria!!